Reklama

Reklama

Odebrat z přátel: Dark web

  • USA Unfriended: Dark Web (více)
Trailer 1

Po přihlášení do ukradeného notebooku je parta mladých lidí vtažena do online hry na život a na smrt. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (110)

fixaman 

všechny recenze uživatele

Výrazně lepší než snadno zapomenutelná jednička. Obzlášť proto, že drtivá většina věcí, které jsou ve filmu zobrazené, se dnes a denně děje. Takže jasně, je to přitažené za vlasy, aby to fungovalo jako horor, ale zároveň až mrazivě realistické. Protože není žádný problém, aby si někdo přes dark net objednal vaší vraždu a nechal lidi na netu, aby ji za slušnou částku mohli pozorovat. Silné téma, dobré zpracování. Jen znovu už bych to vidět nemusel. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Již jednička u mě slavila ve své době úspěchy a teď pokračování povýšilo na úplně nový levl. Koncept byl rozdílný a tentokrát se nejednalo o duchařinu a možná proto dílo nebylo nijak zvláště strašidelné, ale ten nápad mě doslova odpálil. Příběh měl velice napínavou temnou atmosféru a neztrácel tempo až do samého konce, za což přičítám opravdu hodně bodů. Jediné mínus které mě napadá, že se toho na obrazovce počítače velice často odehrává příliš a člověk tak nestačí sledovat všechny konverzace, stahování atd. Mimo to jsem s tímto počinem zatím nejspokojenější z žánrově a typově podobných. 89% ()

Reklama

honajz2 odpad!

všechny recenze uživatele

To si ze mě někdo dělá srandu. Jako vážně, tohle měl být horor? Já můžu všechny ty filmy z prostředí internetu, ale bohužel tyhle filmy pro mě většinou dopadají špatně, snad jen z výjimkou The Den. Banda kamarádů půlku filmu o něčem mele, pak je tam nějaký hacker a pár jich zabijí a tím to končí. Žádné napětí, žádná atmosféra, absolutně nic hororového. A nějaký Dark Web tam ani není. Místo toho se tam furt jenom kecá a kecá a kecá a nic víc. Nic zajímavého se tam nestane. A to první díl zas tak špatný nebyl. Ovšem tohle je prostě blbost. Ani tu hvězdičku dát nemůžu. ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Unfriended si už vůbec nepamatuju, vím jen to, že jsem z toho nebyl zklamaný, i když na to ostatní nadávali a to samé platí pro tento sequel. Ještě před ,,vypuštěním" do světa to mělo samé negativní ohlasy, což nechápu. Sice to není nic převratného, ale rozhodně to není takový průser. Téma dark a deep webu je pořád v kinematografii neprobádáno a dá se říct, že to tak zůstává i po Unfriended. Do detailů se nešlo, takže nedostaneme žádná videa nebo obrázky nějakých kriminálních praktik. Smůlu tak mají ti, co čekali touto formou vraždy a mučení. Zoufalá situace obětí hackerského útoku je naopak uvěřitelná a po psychologické stránce tím pádem film funguje. Směju se nad některými komentáři tady, které si stěžují na nereálnost. Tohle, a věci mnohem horší se v dnešní době dějí neustále, i když o tom nemáme ani ponětí. - Jako celek mi to stačí na průměr a komu tenhle styl filmu sedl, tak doporučuji lépe zpracovaný The Den, případně Megan is Missing. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Já nemám ráda nereálné náměty zasazené do reálné internetové doby. Jasně chápu, hackeři toho dnes dokážou už opravdu spoustu, dark web je taky jedna velká záhada, kterou rozum nebere, ale proboha, vždyť tohle není možné zorganizovat. Pokud by tady někdo napsal za hororový žánr pomlčku a sci-fi, brala bych to, ale takhle s někým vyjebávat dokáže snad jenom bůh a ne lidská osoba, která, kdykoliv se objeví na webkameře, začne zrnit...? Asi řeším kraviny, ale tenhle druhej Unfriended se ze začátku jevil docela slušně s nadějným potenciálem vytvořit něco fakt hnusnýho a zvrácenýho, ale skončilo to zase u debilního scénáře s ještě debilnějším rozuzlením. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. března 2018 na filmovém festivalu South by Southwest v USA. (ČSFD)
  • Někdy v tomto filmu Matias (Colin Woodell) používá k volání Facebook Messenger, ale používá prohlížeč Safari a volání Facebook Messenger v tomto prohlížeči nefungují. (LUKICKK)

Reklama

Reklama