Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horké slunce, mafiánské peníze a dva vězni na útěku. Bernard Giraudeau a Gérard Lanvin v hlavních rolích francouzského thrilleru.
Policie si v oblasti francouzské Riviéry neví rady s mafiánskými gangy. Rozhodne se vyprovokovat mezi nimi válku, která tak částečně vyčistí pobřeží. Plán je jednoduchý - stačí vyloupit kasino, kde má své peníze "deponován" jeden z gangů tak, aby všechny stopy vedly ke konkurenci. K tomu ovšem policie potřebuje odborníka na bezpečnostní elektroniku a takový, který by se hodil, si zrovna odpykává trest. Náročnou akci, jak využít vězně Carellu a doslova ho donutit k útěku, vymyslí policista Paul Brandon. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (98)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Loupež kasina v policejním zájmu. Francouzská kinematografie a jeden z jejich nejstylovějších a nejzábavnějších thrillerů, svého času sklízející popularitu i v československých kinech. Vše začíná klasickým útěkem vězňů, aby netrvalo dlouho a nevylezlo z toho něco, co by určitě nikdo nepředpokládal. Bernard Giraudeau a Gérard Lanvin v hlavních rolích, kteří své postavy právě v ryze zábavném hledisku pojali plně okázale a věrohodně. Věrně jejich etudu doprovází také Christiane Jean coby mladá kráska, která v takovém příběhu prostě nesměla chybět. Jedná se pouze o odpočinkově zábavný thriller bez sebemenších ambicí si hrát na vážnost. V rámci žánru však patřičné scény samozřejmě nechybí. Několik kaskadérských kousků, honičky, střelba, zkrátka tradiční žánrová záležitost. Scéna loupeže je samozřejmě jedno ohromné klišé, ale když se to porovná třeba s novějšími snímky o takových loupežích, svou atmosférou prostě nezklame ani dnes. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení bude možná poněkud subjektivní. Když ten film vidím dneska, stejně prožívám pocity, jako když běžel v roce 1987 v kinech. Líbil se mi tolik, že jsem na něj šel i podruhé. Má to napětí, vtip, nápady, natáčeno mj. v krásném kaňonu řeky Verdon a k tomu zadumané blankytné oči Bernarda Giraudeau a rošťácký pohled Gerarda Lanvina – skvělá dvojka, pro mě skvělý filmeček. :::: Existovala v té době vůbec lepší krimikomedie ? ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Oficiálny text distribútora znie omnoho komplikovanejšie, ako sa nakoniec ukáže tento popis v praxi. Začína to ako slávny Útek v reťaziach, ale pokračuje to skôr ako čisté akčné heist a čiastočne aj romantické dobrodružstvo. V tom prvom prípade ide všetko akosi príliš hladko a v tom druhom je potenciálny milostný trojuholník nedostatočne rozvinutý, čo je celkom škoda. Ale ono je to nakoniec skôr o tom kamarátstve, že. Príjemná nostalgická jednohubka, my čo sme zažili klasické francúzske trilery ešte v 80. rokoch na tv obrazovkách, sme si zase príjemne zaspomínali. 70% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Zábavné, odlehčené, svěží, navíc veskrze sympatická dvojice hlavních hrdinů. Jenom jedna maličkost mi vrtá hlavou: Jak neskutečně dlouho trvalo špičkovému specialistovi přes vykrádání bank zbavit se obyčejných policejních pout ... v tom prvním automobilu snad nebylo žádné použitelné nářadí ? Nebo že by Francouzi měli pro podobné případy připravená nějaká špičková speciální želízka ?!? ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Asi je škoda, že v hlavních rolích jsou prakticky neznámí herci. Chtělo by to někoho charismatičtějšího (a ani dabing to nezachránil - i když pomohl). Příběh je dosti originální i když to nejzajímavější, tj. dokonale vykradený sejf, se opakuje neustále jen se mění technické vychytávky, které je nutné přelstít. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama