Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva dobrovolníci Max a Albert souhlasí s nabídkou na otestování přístroje a nechají se na dobu tří let zmrazit. Místo v roce 1993 se ale probudí o padesát let později v podivném, sterilním světě bez mužů. Všude kolem nich jsou jen samé ženy, které žijí v podzemním městě, protože ovzduší na povrchu planety je kontaminováno. Max a Albert jsou proti své vůli považováni za primitivní archeologický nález a hrozí jim smrt, anebo násilná přeměna v ženy. Ženy převzaly vládu nad světem a naši hrdinové se stávají pokusnými králíky. Díky dívce jménem Lamia, která zcela nepropadla feministické propagandě, se mužům podaří uprchnout. Ukáže jim cestu na povrch a spolu s nimi se rozhodne i ona zemřít na zamořené planetě mimo svůj bezpečný podzemní domov. Jenže na zemi je vše jako kdysi, dokonce je tam i dům, ve kterém tajně bydlí šéfka podzemního ženského společenství. (TV Nova)

(více)

Recenze (501)

lamps 

všechny recenze uživatele

Nevím, co k tomuhle skvostu napsat. Je to vtipné, inteligentně napsané, neotřelé a opravdu velmi sebevědomě a nebojácně zrežírované. Ale nejvíce Sexmisi stejně docení ti chlapi, kteří v době jejího vzniku neměli možnost sledovat odhalené ženy každodenně na internetu a museli s vervou nasazovat vlastní šarm, aby odhalili tajemství ženského lůna v nenahraditelné, fyzicky příjemnější realitě. Tehdy musel být tenhle přelomový snímek teprve parádním relaxem... 75% ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Úžasná polská komedie, od které jsem dostal mnohem více než jsem očekával. Samotný nápad je perfektní, ale nejvíce mne dostal konec! Na ten v životě nezapomenu. Nejvíc jsem si oblíbil Jerzyho Stuhra, kterému jsem se smál snad pokaždé. kdy se jen objevil na plátně. Určitě jeden z filmů, který by měl každý správný filmový fanda vidět....... ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

V době invaze tohohle geniálního a nadčasového polského kultu do českých kin mi ještě do patnácti pár let chybělo, ale díky krátkozrakým (nebo spíš shovívavým) paním pokladním a uvaděčkám jsme se na něj s kamarády dostali už někdy v sedmičce. A byla to samozřejmě láska na první pohled. I na druhý a třetí. Vždyť tolik nahatých ženských najednou jsem do té doby v žádném jiném filmu neviděl! A božská Lamia v jejím bílém elastickém oblečku... aj aj! Celý děj s bezpočtem nesmrtelných hlášek se mi vryl tak hluboko do paměti, že i když jsem až dodnes tenhle film od půlky osmdesátek neviděl, obrazy i věty mi naskakovaly z podvědomí tak lehce, jako bych Sexmisi viděl naposledy někdy před pár týdny. Třeba: "Spolkni prášek!" Nebo: "A takhle samci mučili ženy!" Nebo: "Koperník byla žena!" Nebo: "Co to děláš? Jsem přece funkcionářka!" A ovšemže ten krásný moment s akustickým heslem, které v polském originálu vyzní ještě lépe než v českém dabingu: "Kurwa mać!" ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

V paměti mi zůstalo jen pár drobných vzpomínek, tak jsem si dnes dala opáčko. A skvěle jsem se pobavila. Vědecký experiment se nezdařil (či zdařil?) a dva muži se ocitli v ryze ženském světě, lépe řečeno pekle. Platí tu úplně jiná pravidla, ženy vše ovládají po svém, tj."spolkni prášek" a mužský element je zde naprosto nežádoucí. Paralelně mi běžel před očima socík a scénář Pavla Hajného dostával bravurně ironickou podobu, mimořádná smělost v roce 1983. Tedy hodnotím plným počtem hvězd bez mrknutí oka. "Co to je mít chlapa? Pravděpodobně jde o domácí mužskou službu, velmi rozšířenou ve 20. století." ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Futurizmus z obdobia komunizmu. Nápad to bol celkom zaujímavý. Takisto to podanie žien bolo srandovné, ale mne sa tento film nepáčil. Oceňujem akurát vyvrcholenie filmu. Dosť som sa pri ňom nudil a neprišlo mi to vtipné. Oblečenia a miestnosti boli dosť zvláštne spracované, dej a scény tiež. Podľa mňa to nemuselo byť ani tak zdĺhavé. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (25)

  • Hlavním hrdinům se při jedné z jejich eskapád povede utéct před svými pronásledovateli odpadovým systémem, stejně jako hlavním hrdinům ve filmu Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977), když utíkají před vojáky po "úspěšném" osvobození princezny Lei (Carrie Fisher). (KillHurt)
  • Maks (Jerzy Stuhr) na začátku zdraví kamery dvěma vztyčenými prsty ve tvaru písmene V, což byl pozdrav hnutí Solidarita. (gjjm)
  • Na motivy filmu vznikla počítačová hra pro Atari - A.D. 2044. (gjjm)

Související novinky

5. ročník festivalu Future Gate

5. ročník festivalu Future Gate

07.02.2018

Pátý ročník festivalu science fiction filmů zavítá do pěti měst. Jako každý rok představí časem prověřené klasiky i filmové novinky, a nově i dokumenty, workshopy, velkolepý koncert nebo diskuse se… (více)

Reklama

Reklama