Reklama

Reklama

Svéráz národního lovu

  • Rusko Osobennosti natsionalnoy okhoty (více)

Obsahy(1)

Mladý Fínsky mladík sa vyberie do Ruska na vysnívaný tradičný ruský lov. Zo sna však rýchlejšie vytriezve, ako z litrov ruskej vodky a samohonky ktorú dobrovoľne vypije lebo patrí k ruským zvykom. Partia, ktorá s zišla na love nemá asi v pláne uloviť nič živé, ale sa riadne spiť do nemoty. Nemožno sa preto čudovať, že i yetti sa zrazu stane skutočným. (andykovac)

(více)

Recenze (214)

darwin 

všechny recenze uživatele

Výborný kultovní ruský film, konečně jsem se k němu dostal a nelitoval jsem. Královsky jsem se bavil a to jsem se na to díval s čistou hlavou a sám, s kamarády a kamarádkou vodkou by to bylo za 102%. Přehršel vtipných, místy groteskních situací je umně namíchán a konfrontován s Raivovou idealistickou vizí ruského lovu a jako bonus krásná karelská příroda. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ti Rusáci jsou drzí. Jezdí si tu opilí jako doma." V Rusku že se chlastá? Tak nějak nevím. Já si z toho moc nepamatuju. Ale jsem si jistej, že finskej vědec Raivo o zvláštnostech lovu zvířat v Rusku příliš relevantních poznatků nezíská. Po prvních nesmělých přiťuknutích se totiž začne lihovina nekontrolovaně prolívat všemi přítomnými hrdly a brzy je jasný, že jediná zvířata, se kterými se bude moci Raivo seznámit budou opice a bílý myši. V tu chvíli je třeba hodit studii daleko do Tajgy a využít jedinečnou možnost pobavit se při nekoordinovaných činnostech lovců, kteří si se strojovou pečlivostí udržují vysokou hladinu alkoholu v krvi. Mně se to podařilo i za střízliva. ()

Reklama

ondrula 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že na ruskej film je to docela dobrý. Mám sice trošku problém s ruským "humorem", ale nepopírám, že asi před 13 lety, kdy jsem to viděl, jsem se docela bavil. Poměrně překvapivá je pro mě skutečnost, že distributor kupodivu přeložil název filmu tak, že dává smysl, a že z něj neudělal "Osobnosti národní ochoty", protože takhle blbě se překládají názvy filmů obvykle. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Ruská groteska s teatrálními figurkami, puškami a samozřejmně vodkou. Kuzmič je kouzelný, jak svým vyvodkovaným ksichtem na každýho, minutu čučí a pak se zazubí jeho bezzubí. Opilé medvídě a pozování s ním je neodolatelně cool. Svéráz je neskutočně myly, poetycky snimek, u ktrego se spíš budete usmíjvat, něž rvát se smůchy. Charašo? ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Z Ruska nikdy nic dobrýho nepřišlo. Teda snad jenom vodka. A teď můžu říct, že i filmy. Bláznivá komedie o tom, kterak si jeden Fin chtěl zalovit v ruskejch lesích ale stalo se všechno možný, jen ne lov. Litry vodky, banda lidí co původně chtěli lovit, kráva v letadle, Yetti, prostřelenej člun, ožralej malej medvěd a spousta dalšího, co uvidíte v devadesáti minutách. A ukázalo se, že lidi si rozuměj, ať už mluvěj jakymkoli jazykem. Snad jen ty sny o lovu před staletími mi přišly trochu zbytečný. Na druhou stranu mam chuť na vodku a cígo... ()

Zajímavosti (2)

  • Letoun stojící na letišti, do kterého nakládají Kuzmichovu (Viktor Bychkov) krávu, je modernější Tu-22 M3, zatímco v záběru na dráze následně pojíždí a startuje starší verze TU-22 M2. (ČSFD)
  • Pokud film uvidíte v originálním znění, dočkáte se nemilého překvapení v podobě přemluvení anglických rozhovorů do ruštiny, a to jediným ženským hlasem. (cubajz)

Reklama

Reklama