Reklama

Reklama

Domácí vězení

  • Nový Zéland Housebound (více)
Trailer

Nevrlá delikventka Kylie Bucknellová se musí vrátit do svého rodného domu poté, co jí soud nařídí domácí vězení. Její trest je ještě o to nesnesitelnější, že tam musí žít se svou matkou Miriam - drbnou s dobrými úmysly, která je přesvědčená o tom, že v domě straší. Kylie zpočátku nepovažuje matčiny pověry za nic jiného než za záměrné rozptýlení ze života plného vařené zeleniny a maloměstských klevet. Když se ale sama stane svědkem znepokojivého šepotu, podivného nočního bouchání a děsivého medvídka se zálibou v nevhodných řečech, začne přemýšlet o tom, zda zdědila matčinu přebujelou fantazii, nebo jestli dům skutečně obývá zlý duch, který není z jejího návratu zrovna nadšený. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (150)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Místy hodně vtipné i nápadité, v hororových momentech vychytané a po celou dobu si udržující příjemný nadhled. Navíc matka s dcerou zahrály výborně. Bohužel ta stopáž je příšerně natažená, takže jsem měl v mnoha momentech tendence použít rychloposuv. Čekal jsem trochu víc, ale za podívání to stojí. 55% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po sérii zločinov je Kylie odsúdená na osem mesiacov domáceho väzenia. Je nútená nasťahovať sa naspäť k svojej matke, ktorá žije na vidieku. Dni plné nudy naberú nový rozmer, keď začne Kylie zisťovať, že v dome jej matky zrejme straší duch. Musí zistiť, prečo táto stratená duša nedokázala opustiť svet. - Pred príchodom M3gan som si chcel zopakovať tento horor, ktorý je vlastne jedinou legit vecou, ktorú Gerard Johnstone natočil. Som zvedavý, či sa mu podarí svoj sofistikovaný štýl preniesť aj do USA produkcie. Scenár od vynikajúcej Akely Cooper v spolupráci s Jamesom Wanom by mu mal pomôcť. Vlastne jediným, čo môže M3gan zabrániť v úspechu, sú obmedzenia od Jasona Bluma, ktorý si plnými dúškami užíva prezliekanie sa za túto bábiku počas promo akcií k filmu. Velmi by som uvítal, keby režisér napodobnil prácu so zvratmi a s celou konštrukciou príbehu, ktorá urobila z prachobyčajnej hororovej komédie, ktorou film Housebound pôvodne mal byť, nevídaný zážitok. Pri druhom zhliadnutí mi ale velmi vadil otravný casting, takže hodnotenie musím znížiť. Pevne dúfam, že sa režisérovi vstup do americkej produkcie vydarí a ešte o ňom v hororovom žánri budeme počuť. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Malý, ale zkušeně realizovaný novozélandský horor / thriller bravurně balancuje na hraně vážna-nevážna, to se mu daří opravdu mistrovsky, jak scénář očekávání postav i diváka několikrát přetočí. O čtvrté hvězdičce rozhodla výborná závěrečná konfrontace / naháněná, ukázkově mísící napětí a krvák se sarkastickým vtipem. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Housebound až překvapivě efektivně hýří černým humorem s novozélandským přízvukem a k tomu ještě stíhá budovat napětí a strach. Sice zobrazuje v jiném stylu akorát to, co už jsme párkrát viděli v čistě hororovém směru, ale i tak nabízí tato komedie spoustu nevídaných prvků. Konec nám nabídne i trochu toho gore. Škoda jen zbytečných zamotávek v příběhu, které mi pak trošku po projekci ztěžovaly vybavení si jednotlivých scén. I přes tyto malé vady na kráse, považuji Housebound za velmi povedený kousek, konečně i z jiného světového koutu. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Vězení, domácí... za zdí pan domácí. Ošklivka s náramkem, s ošklivou mutr, kameňák s přídavkem, kvalitní šutr!" Už pouhý pohled na Kylie (Morgana O'Reilly je skutečná Morgana) by dokázal k smrti vystrašit i toho nejoprsklejšího maorského adolescenta. Pravda, krásu zde neměla po kom zdědit :-). Zvláštní filmový zážitek. Postupně jsem se pronudil, proprudil i prochechtal několika diametrálně odlišnými stavy. Od mylného dojmu, že hlavní příšerou hororu je ona onáramkovaná delikventka, přes "asi budu muset sníst ještě hodně vačic na smetaně či na paprice, než dorostu novozélandskému pojetí humoru", až po smíchy utrženou bránici a slzy v očích. Pár ponaučení z filmu: Pří výběru z bankomatu, pomocí pětikilové palice, pozor na palici! Domácí vězení mladistvým je trestem spíš pro rodiče. A pokud vás prudí nějaký duch, v baráku máte nasviněno ektoplasmou a bordel jako v tanku, svěřte se svému probačnímu úředníkovi, možná bude rád :-). ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Poloha domu je tak trochu záhadou. Postavy hovoria, že sú na „Dvojitej pobrežnej diaľnici“, čo znamená, že sú niekde severne od Aucklandu, ale knihy v knižnici ukazujú poštové smerovacie číslo „4702“, čo je oveľa južnejšie vo Feildingu. (Arsenal83)
  • Vtipná melódia, ktorá vo filme párkrát vystrašila hlavnú hrdinku, bola zvučka "Hello Moto" od Motoroly. (Velislav)
  • Film bol financovaný prostredníctvom programu Escalator Scheme Novozélandskej filmovej komisie. (Arsenal83)

Reklama

Reklama