Reklama

Reklama

Dříve bojoval svou výřečností, když hájil právo v zemi plné bezpráví. Nelítostné vyvraždění svědkovy rodiny ho donutilo k akci - začal spravedlnost hájit bojem, když soudy jsou bezmocné. Je mu ale v patách ke všemu odhodlaná policistka (Cynthia Rothrock), která neví, že někdo najal vrahy, aby překazili vykonání spravedlnosti. Někdo, kdo stojí neviditelně v pozadí za všemi vraždami. Někdo, kdo je jí blíže, než by si mohla představit. Spravedlnost na sebe může brát různé podoby, někdy je víc než zákon. (Hamer Film)

(více)

Recenze (39)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Akční honkgongské béčko, které však není žádnou oddechovkou na nedělní odpoledne. Smrt si tu totiž absolutně nevybírá, umírají dobří, špatní, staří, mladí, dokonce i celé rodiny. Příběh o všemocných zločincích, na něž jsou zákony krátké a nezbývá než se jim postavit silou, není samozřejmě vyšperkován okouzlujícími hereckými výkony a neoplývá ani sofistikovanými dialogy, zejména to druhé je místy až křečovitě směšné. To by tu koneckonců čekal zřejmě jen naprostý ignorant. Nemyslím si však, že Dny teroru jsou pouhou prvoplánovou filmovou atrakcí, tak jako celá řádka dnešních pásových akčních béček, krutost totiž eskaluje opravdu nebývalým způsobem a místo obvyklého happyendu v podobě finálního zúčtování s hlavním padouchem jsem jen zíral. A pokud si k tomu přičtu očekávané choreograficky vymazlené souboje, snad i pro HK akci této doby archetypálního černého svalovce v červeném tričku a prdelatou kopálistku Cynthii Rothrock, nemůžu jít níž než na čtyři. A nepůjdu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pustili je. Klíčoví svědci (včetně celé početné rodiny) jsou totiž po smrti. Žalobce jim přitom slíbil, že budou v bezpečí. Sundá tak soudní paruku a začne hájit spravedlnost po svém. To se ale rozhodně nelíbí neodbytné policajtce Cynthii Rothrock, které stačí na čtyři hošany jedny želízka. Corey Yuen, který ve stejný rok prvním Karate Tigerem úspěšně vstoupil na americký trh, se docela vytáhl, ačkoliv dialogy jsou tradičně křečovité až směšné, takže tvůrci měli klidně častěji „utíkat“ k akci, která je nápaditá, se zajímavými úhly kamery a plná solidních akrobatických a kaskadérských kousků. Cynthia tu potvrzuje typ rolí, který ji provázel i v dalších letech – policajtka s vyřídilkou, která kope zatraceně vysoko. Mnohé podivné hongkongské emoce nakonec vynahradí závěrečná půlhodinka, která je stejně béčková jako předešlé minuty. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Above the Law - above the Hollywood. Tak by mohol zniet pomyselny podtitul filmu, kde hlavny hrdina-pravnik potom ako zlyha pravo a spravodlivost, grazla chladkrvne a vlastnorucne odpravi. A to je len zaciatok filmu, ktory sa len tak hemzi zvratmi, ktore by mohli odchovancovi americkeho filmu sposobit mensi sok. A v tom duchu sa nesie cely film. Nesetri sa krvou ani zivotmi. Spickove suboje a sialene kaskaderske kusky su skvelo davkovane pocas cely film, pricom pre kazdeho zo zucastnenych (Biao, Rothrock, Melvin Wong) su to ich najhviezdnejsie okamihy. Jeden z vobec najlepsich HK akcnakov 80-tych rokov a to ci uz sa tyka akcie, alebo obsahu. (ps:. Siu-Wong Fan, ktory tu stvarnil nezletileho ociteho svedka vrazdy, si o 5 rokov zahral hlavnu ulohu vo filme The Story of Ricky. Pozrite si trailery...spoznali by ste ho???) (9/10) ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

HK 80´s v plnej sile, ktora i dnes vyludi uznanie. Zo spatneho pohladu je zaujimave sledovat vyvoj akcneho zanru v HK. Nielen odlisne fazovanie zaberov, ale i choreografia subojov. Mrstnost ostala, len od tvrdosti a sekanosti pohybov sa preslo k vacsej ladnosti, roztahanosti, az k urcitej baletnosti. Plusom je aj pribeh, ktory vykazuje nekompromisnost v zachadzani postav ako i pesimitickejsie celkove vyznenie (plati hlavne pre HK verziu, ktora ma oproti americkej odlisny zaver). ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Prokurátor Yuen Biao bere spravedlnost do svých rukou, protože zákon je na kriminálníky mnohdy krátký... Film nabídne velmi slušnou akci zabalenou v příběhu, který má své mouchy. Je proto velice těžké film spravedlivě ohodnotit. Příběh k opakovanému zhlédnutí neláká, ale to samé neplatí pro jednotlivé akční scény. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Kaskadér a lektor bojových umění Meng Hoi se hned v několika případech objevil ve filmové roli Cynthie Rothrockové coby její dublér. (Conspi)
  • Akčně bojovou scénu mezi Yuenem Biaoem a Melvinem Wongem v letištním hangáru režíroval přizvaný hongkongský herec, režisér, producent a známý bojový umělec Sammo Hung Kam-bo. (Conspi)
  • Ve scéně při dopadu na vodní hladinu se Yuen Biao zranil, byl dočasně paralyzován a nemohl chytit dech, přesto ten den v natáčení pokračoval. (Vavča)

Reklama

Reklama