Reklama

Reklama

Dříve bojoval svou výřečností, když hájil právo v zemi plné bezpráví. Nelítostné vyvraždění svědkovy rodiny ho donutilo k akci - začal spravedlnost hájit bojem, když soudy jsou bezmocné. Je mu ale v patách ke všemu odhodlaná policistka (Cynthia Rothrock), která neví, že někdo najal vrahy, aby překazili vykonání spravedlnosti. Někdo, kdo stojí neviditelně v pozadí za všemi vraždami. Někdo, kdo je jí blíže, než by si mohla představit. Spravedlnost na sebe může brát různé podoby, někdy je víc než zákon. (Hamer Film)

(více)

Recenze (39)

Adrian 

všechny recenze uživatele

HK 80´s v plnej sile, ktora i dnes vyludi uznanie. Zo spatneho pohladu je zaujimave sledovat vyvoj akcneho zanru v HK. Nielen odlisne fazovanie zaberov, ale i choreografia subojov. Mrstnost ostala, len od tvrdosti a sekanosti pohybov sa preslo k vacsej ladnosti, roztahanosti, az k urcitej baletnosti. Plusom je aj pribeh, ktory vykazuje nekompromisnost v zachadzani postav ako i pesimitickejsie celkove vyznenie (plati hlavne pre HK verziu, ktora ma oproti americkej odlisny zaver). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pustili je. Klíčoví svědci (včetně celé početné rodiny) jsou totiž po smrti. Žalobce jim přitom slíbil, že budou v bezpečí. Sundá tak soudní paruku a začne hájit spravedlnost po svém. To se ale rozhodně nelíbí neodbytné policajtce Cynthii Rothrock, které stačí na čtyři hošany jedny želízka. Corey Yuen, který ve stejný rok prvním Karate Tigerem úspěšně vstoupil na americký trh, se docela vytáhl, ačkoliv dialogy jsou tradičně křečovité až směšné, takže tvůrci měli klidně častěji „utíkat“ k akci, která je nápaditá, se zajímavými úhly kamery a plná solidních akrobatických a kaskadérských kousků. Cynthia tu potvrzuje typ rolí, který ji provázel i v dalších letech – policajtka s vyřídilkou, která kope zatraceně vysoko. Mnohé podivné hongkongské emoce nakonec vynahradí závěrečná půlhodinka, která je stejně béčková jako předešlé minuty. ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Akční pecka, která ani po letech nezrezivěla, právě naopak. Corey Yuen na režisérské stoličce prokázal svůj talent, Yuen Biao řádí jak utržneý z řetězu, doplňuje ho skvěle Cyntia Rothrock a další. Na poměry žánru celkem neotřelý přístup k příběhu a postavám, alterantivní konce jsou slabé proti originálu, který si dovoluje celkem nevídané. Vynikají nejen souboje tělo na tělo, vynikající jsou i další kaskadérské kousky jako zběsilá automobilová honička na začátku. Tenhle snímek nabízí jak solidní příběh tak hlavně neuvěřitelně nabušenou akční choreografii, která překonává mnohé dobové souputníky minimálně o pověstný chlup no a produkci poslední doby tak přinejmenším o délku koně. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní akční rubačka, která začíná fakt ve velkým stylu a ještě než sem se pořádně usadil, tak sem měl za sebou první mega akcičku, která docela navnadí, navíc hned vzápětí se do filmu vetře Cynthia Rothrock a taky se nenechává zahanbit a pár šmejdů se s chutí proletí vzduchem, nicméně pak se film usadí a začne si pohrávat s příběhem, místo akce se objevuje spousta zbytečných keců, který stejně nic zásadního neřeší a začne to nudit, ale Corey Yuen naštěstí ví, že takhle by to končit nemělo, takže zase vypustí z klece Biao Yuena a ten to tam v poslední půlhodince spolu s Cynthií Rothrock rozmlátí neuvěřitelným zůsobem a jeho akrobatický kopy by byly ve špičce ještě dneska. Ale když to vezmu celkově, tak mě film bohužel celkem často nudil, ale akce je perfektní ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Akční honkgongské béčko, které však není žádnou oddechovkou na nedělní odpoledne. Smrt si tu totiž absolutně nevybírá, umírají dobří, špatní, staří, mladí, dokonce i celé rodiny. Příběh o všemocných zločincích, na něž jsou zákony krátké a nezbývá než se jim postavit silou, není samozřejmě vyšperkován okouzlujícími hereckými výkony a neoplývá ani sofistikovanými dialogy, zejména to druhé je místy až křečovitě směšné. To by tu koneckonců čekal zřejmě jen naprostý ignorant. Nemyslím si však, že Dny teroru jsou pouhou prvoplánovou filmovou atrakcí, tak jako celá řádka dnešních pásových akčních béček, krutost totiž eskaluje opravdu nebývalým způsobem a místo obvyklého happyendu v podobě finálního zúčtování s hlavním padouchem jsem jen zíral. A pokud si k tomu přičtu očekávané choreograficky vymazlené souboje, snad i pro HK akci této doby archetypálního černého svalovce v červeném tričku a prdelatou kopálistku Cynthii Rothrock, nemůžu jít níž než na čtyři. A nepůjdu. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Bolo Yeung se v rámci filmových příprav věnoval psychickému tréninku Melvina Wonga. (Conspi)
  • Ve scéně při dopadu na vodní hladinu se Yuen Biao zranil, byl dočasně paralyzován a nemohl chytit dech, přesto ten den v natáčení pokračoval. (Vavča)
  • Kaskadér a lektor bojových umění Meng Hoi se hned v několika případech objevil ve filmové roli Cynthie Rothrockové coby její dublér. (Conspi)

Reklama

Reklama