Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Počas bojovej operácie kdesi v Moldavsku zahynie elitný vojak Delta Force. No záznam z kamery, zobrazujúci jeho posledné chvíle, všetkým vyrazí dych. Čo sa stalo? Generál Orland (Bruce Greenwood) vidí akúsi spektrálnu anomáliu. Agentka Madisonová (Emily Mortimer) podozrieva nepriateľa z vývoja novej maskovacej technológie, ktorú chce získať za každú cenu. Jediný, kto môže do záhady vniesť trochu svetla, je vynálezca kamery - Dr. Clyne (James Badge Dale). Je to chyba kamery, alebo nová technológia? A ak ide o zbraň, ako sa pred ňou chrániť? (koba)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

honajz 

všechny recenze uživatele

Vojenská hororová sci-fi. Škoda toho až příliš pomalého a nudného začátku, který diváka moc nenasměruje, kudy se bude film ubírat, a tak je nutné postupně odhalovat, že o ty válečné scény, nakolik jsou dobře natočené, ani tak nejde. Myšlenka je zajímavá, upozorňuje i na legendy o nešťastných duších lidí, které zabíjí válka, což je zde vlastně nakonec dovedeno ad absurdum na druhou - ten myšlenkový přesah je zde naznačen decentně, jen ťukne, ale je funkční. Nesoustředil jsem se na fyzikální a technické možnosti/nemožnosti, protože o ty zde nejde. Důležitější je zamyšlení, co vše války po celém světě přinášejí lidem - a co jejich duším. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ako väčšinu filmových netflixoviek som bol dosť zvedavý, čo "Spectral" prinesie. A hoci nemôžem povedať, že tu ide o úplne originálny koncept a pôsobí to trošku ako kombinácia Edge Of Tomorrow a Final Fantasy: The Spirits Within celkom to funguje. Má to pár nápadov, a hoci neviem či to budem brať z fyzikálneho hľadiska, prišli s teóriou, ktorú v rámci filmovej tvorby celkom akceptujem a beriem ju v pohode. Pre akčné sci-fi. Takže v tomto smere som spokojný. Postavy sú tiež okey, no nemyslím si, že by tu niekto nejako výrazne vynikal oproti iným filmom. Ale fungujú dobre. Nemáme tu (okey, keď si odmyslíme spektrálnych nepriateľov) žiadneho padoucha a je to len snaha prežiť v tejto situácii a zastaviť týchto nepriateľov. To mi vyhovuje. Plus ma to dostatočne držalo na to, aby som to dopozeral do konca a chcel vedieť čo sa stane. Keby sa na tom príbehu a postavách zapacovalo viac, tak to mohlo byť ešte lepšie. Takto si myslím, že ide o relatívne dobrý film so slušnými efektami, ktorý nijako neurazí a človek si pri ňom v pohode oddýchne, ale nedočká sa niečoho prevratného čo by ho skutočne ohromilo. Čo človek čaká, to aj dostane. Hodnotenie: B- ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Spokojenost. Koktejl akčního filmu z válečného prostředí se skoro hororovou zápletkou má sám o sobě předpoklady chutnat. Když přihodíte příjemné herce (dva z nich z Bayova válečného 13 hodin, jeden ještě navíc z The Pacific), je o zábavu postaráno. Vizuál je super, Junkieho hudba taky, takže kdyby se malinko přitlačilo na dané stopáži na peru (102 minut čistého času), plus kdyby se ubralo na amerikokapitánství, mohla to být klidně i pětka. Dá se doporučit jako kvatliní načančané béčko. 80% ()

topi 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný vizuál a počítačové triky, které nebijí do očí. Povedená práce. Akční scifárna, ve které jako zbraně vystupují přízraky napájené z lidských ještě nemrtvých těl a proti kterým bojuje skupina amerických vojáků. Celkově dobrá akce i děj, ale něco tomu scházelo. Možná více temnější a hororovější zpracování. Ale jinak ok. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

I středněrozpočtový (70 mil.USD) sci-fi film může vypadat velmi dobře. A to i když jste režisérský panic, jako Nic Mathieu. Sci-fi a military prostředí je velmi slušivá kombinace a v tomto ohledu to fungovalo velmi dobře. První polovina filmu byla vysloveně výborná. Vojenská technika, kulisy rozbombardovaného města, dialogy, i triky...žádná výtka. Jenže pak se něco ošklivě pokazilo a nešlo to na vrub režiséra. Když máte protivníky v otevřeném terénu, kteří mají víc než supermanské schopnosti...je potřeba se pořádně zamyslet, jak se dá z takové bryndy aspoń trochu věrohodně vybruslit. V tomto ohledu se to nepovedlo ani trochu. A o to víc to zamrzí, protože Spectral má hodně dobrých momentů. Škoda, že se příběh neubíral víc v mystické rovině a k odhalení původu entity, nedošlo až v samém závěru. Tady už to nespasil ani dodatečný zásah solidních scénáristů, kteří byli Ian Friedovi přivoláni na pomoc. Za mě ale pořád lepší, než při stejném rozpočtu třeba tohle. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Americké jednotky jezdí ve filmu v českých Tatrách vyrobených pro slovenskou armádu tzv. Tatrapan, ve filmu označených jako Mrap. (SsgtJira)
  • Časť scén sa natáčala aj na Slovensku, konkrétne v Komárňanskej pevnosti. (ambron)
  • Film byl vyroben studiem Universal a původně měl jít do kin. Studio si s ním ale nevědělo příliš rady, a dokonce ho stáhlo z kinodistribuce. Nakonec byl snímek koupen a uveden internetovou televizí Netflix. (joker.george)

Reklama

Reklama