Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Long Long Time (S01E03)

(epizoda)
  • USA Long Long Time
Z natáčení

Obsahy(1)

V Billově táboře se objeví cizinec a z obou přeživších se stanou nesourodí spojenci. Joel a Ellie později požádají Billa o pomoc. (HBO Max)

Videa (2)

Z natáčení

Recenze (343)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdrsnější "prevence" v historii televize? Jo, nespíš jo. A zároveň řádná pohodička po "konci světa"? Jo, nejspíš jo. Díl plný paradoxů? Ne. Mám ráda, když je v postapo žánru zobrazena i tahle naděj. Protože co by nás jinak posouvalo dál? Proč bychom jinak šli dál a hned to nevzdali? Skvěle napsané, podané a zahrané. Tohle bylo skvělé  :) ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

OBSAHUJE SPOILERY! Tahle epizoda mi sedla víc, než předešlá. Byla příběhově spjatější a vyhýbala se hollywoodským klišé (neschopnost mířit, záchrany na poslední chvíli, zapalovač). Jediné, co nechápu je, proč se věnovalo tolik času dvěma postavám, které nakonec zemřely. Chápala bych to u postav, které budou dále zasahovat do děje a tímhle vyprávěním poznáme jejich minulost a hloubku. Když však Bill a Frank zemřeli, příliš nerozumím tomu, proč jim bylo věnováno 80% děje na úkor Joela a Ellie. Myslela jsem, že právě ke druhým jmenovaným si jako diváci máme vytvářet pouto, a ne k postavám, které vůbec nebudou ovlivňovat děj... Každopádně pěkná gay romance. 3*. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rád by som si prečítal komentáre ľudí (no bojím sa spoilerov), aby som videl, či je ich kritika korektná, a nie homofóbna, pretože inak nerozumiem, z akého dôvodu môže mať 3. časť najnižšie hodnotenie. V mojich očiach zatiaľ The Last of Us stúpa. Prvej časti som dal sedem bodov, druhej osem a zatiaľ poslednej môžem dať veľmi slušnú deviatku. Páčilo sa mi prepojenie dejovej línie Billa/Franka na minulosť Joela/Tess, ale aj na súčasnosť Joela/Ellie. Odbočka od hlavných hrdinov mi vôbec nevadila, práve naopak, bola naozaj osviežujúca a seriálu dodala väčšiu hĺbku. Sám sa čudoval, ako som si mohol za jednu jedinú epizódu natoľko obľúbiť dve nové postavy, až mi ich osudu bolo ľúto. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Romantický vztah těchto dvou postav i charakter zejména jedné z nich byl napsán moc hezky, ale neubráním se svému přesvědčení, že z žádného důvodu nebylo nutné obtěžovat diváky se dvěma buzeranty a vztah by měl minimálně stejnou hloubku, kdyby se odehrával v klasických heterosexuálních kolejích mezi mužem a ženou. Tím spíše, když se jedna buzna stejně jako žena chovala. Navíc bych během sledování nemusel mít po ruce kýbl a asi 8 x bych nemusel seriál stopnout a do kýblu se vyzvracet. Bylo to nechutné a tihle buzeranti neměli se hrou lautr nic společného a HBO zřejmě jen plnilo nějaké novodobé zvrácené regule. Nehledě na to, že spousta situací se zde mohla odehrát čistě jen v náznacích. Ženám pravděpodobně u tohoto dílu bude cukat v gagulkách, zato muži jej po zhlédnutí hodně dlouho nepostaví do pozoru. [70 %] ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je vidět, že jakmile se objeví ve filmu/seriálu intimnější chvilka mezi muži, pro některé frustrované uživatele ČSFD to představuje rozrušení jak červený hadr pro býka při býčích zápasech ve Španělsku. No naštěstí jsou tu i objektivnější uživatelé, kteří se spíše zaměřují na příběh seriálu nebo na práci s kamerou, která dosáhla v tomto dílu svého absolutního majstrštyku. Sám přiznávám že bych některé scény zkrátil nebo předělal, ale to nic nemění na tom, jak úchvatně se seriál zaměřuje na jednotlivé postavy a dotvořuje si linky mezi nimi. Byla to zajímavá odbočka a už teď se nemůžu dočkat na další díl. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • Joel (Pedro Pascal) hovorí, že kabeláž na Billovom plote (Nick Offerman) už nemá veľa času a že môže Billovi zohnať hliníkové cievky, ktoré by vydržali oveľa dlhšie. To nie sú len vedomosti preživších; vedel by to z práce v stavebníctve pred tým, ako ho zasiahla huba. (molcan2)
  • V Billovej (Nick Offerman) pivnici Ellie (Bella Ramsey) zistí, že počítač vysiela cez rádio skladby z 80. rokov. Joel (Pedro Pascal) vysvetľuje, že systém automaticky vysiela cez rádio skladby z 80. rokov, ak sa Bill po určitom čase neprihlási, čo vysvetľuje, prečo Joelovo rádio na konci prvej epizódy zachytilo skladbu z 80. rokov. (molcan2)
  • V seriáli sa neuvádza, akou degeneratívnou chorobou Frank (Murray Bartlett) trpel. Podľa spolutvorcu Craiga Mazina to bola buď SM (skleróza multiplex) alebo raná ALS (amyotrofická laterálna skleróza). (molcan2)

Reklama

Reklama