Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Rodina (S01E06)

(epizoda)
  • USA Kin
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie nedbají na rady místních obyvatel a pronikají hlouběji do nebezpečného území, aby našli Světlonoše a Tommyho. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (116)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neplánovaná zastávka ve westernovém městečku a setkání s bráškou na extrémně nepravděpodobném místě. Této epizoda zásadně chyběla nějaká zápletka a vzrušení. Utopistická komunistická společnost v městečku působila poněkud nudně, když z ní záhy opadlo prvotní tajemno. Příšerně statický díl s takřka nulovým posunem kupředu. Na druhou stranu mu právě tohle dodávalo na důvěryhodnosti a nebylo zde na sílu tlačeno nějaké napětí. V závěru znovu nechyběly opičky. Oddechnutí před, doufejme, epickým finále. [75 %] ()

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bod příběhu hry i seriálu, kdy si Ellie s Joelem musí vyjasnit, co je jejich vztah vlastně zač. Bylo to silný ve hře a je to silný i tady! Skvěle vystavěná epizoda, která naráží, jak na perspektivu zlých a dobrých činů, tak i prozkoumává co je Joel zač. Do toho tu máme obohacení o panické záchvaty. Je mi jasný, že pro některé hráče to bude "Dělaní z Joela slečinku." nebo podobný kraviny. Ale já prostě miluju, když ten seriál jde jinou cestou a dává těm postavám trochu jiný nuance. No a posledních 10 minut už byla naprostá paráda, kdy si člověk kompletně užívá ten vztah dvou postav. Co bych jediné kritizoval a to je spíš kritika celého seriálu, než tohoto dílu. Že oproti hře, působí ta cesta přes půlku Ameriky mnohem víc pohodově a člověk nemá pocit, že by opravdu překonali zas tak velké překážky. Chápu, že zde nemohou být desítky střetnutí, ale i víc náznaků hrozeb by seriálu prospělo. ()

Reklama

HNTR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S dalším týdnem přichází další díl... Tentokrát se dostáváme do bodu, kde vyjasňuje vztah mezi Joelem a Ellie. To funguje skvěle, konečně je pořádně vidět ta chemie mezi nimi a někdy ukápne slza pak máte zase úsměv na tváři a ten jejich vztah si naplno užíváte. Dočkáváme se velkého polidštění Joela v momentech, kdy dostává panické záchvaty, to je oproti hře nové. Setkáváme se s Tommym, z počátečního euforického znovushledání se opravdu rychle stávají výčitky starých způsobů. Jedinou nevýhodou celého seriálu je podle mě nedostatek akce, putování po Americe tak nedává takové rozměry a pocity nebezpečí. Nemusí se nutně jednat o přímé střetnutí, ale občas by se hodilo alespoň nějakou hrozbu naznačit, jako například plížení okolo clickerů nebo lidí, které se ve hře také dost často objevuje. ()

HydraCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektní epizoda, která krásně skloubila několik důležitých příběhových momentů a znázornila napětí ve vztahu hlavních postav v jeden výborný celek. Strašně se mi líbí, jak tvůrci tuhle část příběhu zasadili přímo do Jacksonu. Dává to větší smysl a zároveň nás malými odkazy nalákali na druhou řadu. Pedro Pascal v tomhle díle herecky fakt zářil a vykreslil tak pěkně Joelovu osobnější linku. To se samozřejmě propsalo i do oné "You don't know what loss is." scény, která i díky lepšímu odvyprávění fungovala skvěle. (Bohužel výkon Belly mě zde nepřišel až tak emocionální a silný jako v předloze.) V poslední části u univerzity jsem byl už trošku znuděn. Konkrétně tady šel scénář až moc detailně ve šlépějích hry a seriál mě tak už neměl čím překvapit, ale to se hádám stává v případě, že uděláte perfektní adaptaci jako je tato. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You got any advice on the best way west?" "Yeah... Go east." _____________ Tak za mňa je toto opäť výborná, miestami až "artová" epizóda, ktorá je jednou z najlepších častí, ktoré boli doteraz odvysielané. Celý ten zimný "setting" je naozaj zaujímavý, kamera je zo všetkých epizód doposiaľ najprepracovanejšia, zábery na zimnú krajinu mi doslova vyrážali dych, ale hlavne mi už Joel s Ellie naozaj prirástli k srdcu (každou časťou som sa k tomuto okamžiku stále viac a viac blížil, ale až teraz som si ich obidvoch definitívne obľúbil na 100 %, dokonca aj Ellie, ktorá mi konečne prestáva prekážať 😀). Okrem toho tvorcovia aj šikovne prehĺbili Joelovu postavu tým, že poukázali na jeho panické záchvaty... Jediná vec, ktorú by som vytkol je malé množstvo prekážok, ktoré Joel s Ellie musia prekonať, pretože inak ich cesta cez Ameriku pôsobí celkom pohodovo (to je iba môj dojem) – bolo by naozaj zaujímavé sledovať nejakých zamrznutých nakazených alebo niečo podobné... Ale s istotou môžem povedať, že záver vám to úplne vynahradí – posledné 3 minúty tejto epizódy ma úplne rozdrtili, som naozaj zvedavý, ako vydržím teraz celý týždeň čakať na ďalšiu časť! A tomu všetkému dodáva na kvalite ešte aj parádny soundtrack, ktorý som si zaradil do svojho pravidelného playlistu (a to som ani nehral pôvodnú hru 😅)... Zhrniem to piatimi slovami: Nemôžem sa dočkať budúceho pondelku! ()

Galerie (40)

Zajímavosti (12)

  • Elliin (Bella Ramsey) kůň Shimmer z videohry „The Last of Us Part II“ se v epizodě krátce objeví jako hříbě. (mikki089)
  • Craig Mazin chtěl, aby hádka Joela (Pedro Pascal) a Ellie (Bella Ramsey) byl téměř totožná s herní verzí, vzhledem k tomu, jaký dopad tato scéna měla na něj samotného. Považuje ji za nejslavnější scénu ze hry. (mikki089)

Reklama

Reklama