Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


V časech nouze (S01E08)

(epizoda)
  • USA When We Are in Need
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Ellie narazí na skupinu pomstychtivých přeživších – a zaujme pozornost jejich vůdce. Oslabený Joel čelí nové hrozbě. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (128)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale tak dobre, tentokrát to zaokrúhlim hore a dám vysoké hodnotenie. Môže za to najmä zimná atmosféra, antagonista psychopat a Bella Ramsey, ktorá má väčší priestor než Pascal. Ten ho tiež dostane, ale vtedy som zase chcel, aby sa strihlo na slečnu na pokraji síl, zato s pevným odhodlaním všetkým naokolo dať lekciu. Jej konanie síce hraničí s uveriteľnosťou, ale zase keď vám ide o krk, ste v maximálnom vypätí a vaši protivníci sú v podstate len v klídečku keď si pre vás idú, tak to neprekáža. 7/10 ()

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlastně s epizodou jako takovou nemám příliš problémů, ale nějak na mě doléhají některé nedostatky adaptace. Začal mě už dost srát ten jejich línej styl točení kamery na rameni, který je asi "uměleckým záměrem", ale na mě to nefunguje. Celý to na mě jen působí levnějším dojmem. Rozhodnutí vynechat pasáž s bojem proti nakaženými mě u této epizody obzvláště sere, protože to v člověku vzbudilo důvěru a sympatie k Davidovi, před jeho odhalením a tady to prostě dialog nenahradí. No a ten konec? Pedro si kráčí nepřátelským městem jakoby nic a Ellie nenajde při rozsekávání záporáka ve výbuchu emocí, ale až venku? Proč? Vždyť je to o tolik slabší... ach jo. Mimo to je to pořád špica, David skvělý, Troy Baker ironicky meta-skvělý a scénky převedené 1:1 fungují dobře. Ale jinak, to není tak dokonalý jak mohlo být. ()

Reklama

kubas369 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/10. Konečně to tvůrci rozjeli na plno a ukazují to násilí a brutalitu bez cuknuti kamery jinam. Už bylo na čase. Nejsem nějaký velký vyznavač brutality a krve ale pokud máte nějakou značku, která je tím  pověstná a potom se z nějakého důvodu držíte zpátky, tak to nepůsobí dobře a prostě jste vyměknul. David je dobrý ale je úplně nesmyslné vynechat jejich boj o přežití, takhle jeho posedlost Ellie nepůsobý tak přirozeně. Pro mě ale asi nejlepší epizoda. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! V žádném správném zombie seriálu nemohou chybět kanibalové. Někdy je trošku škoda, že se v seriálu objeví zajímavá postava, která zemře dříve, než si k ní člověk stihne vypěstovat nějaký vztah. V tomto případě mluvím o sympatickém zrzounkovi, který kázal maso z jelena a jedl lidi. Tato epizoda se táhla především pod taktovkou Ellie, která musela ukázat, co je v jejich silách, aby utekla hrobníkovi z jídelníčku. Vcelku fajn epizoda, které nechybělo drama ani napětí. [78 %] ()

HydraCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ach jo. Vzhledem k mé dobré znalosti videohry, začínám se trochu nudit. Díl je zkrátka "kapitola zima" ochuzena o akční části s infikovanými a nepřáteli ve městě. Přesto jde o skvělou epizodu, ne že ne. Scott Shepherd jako David je super. Troy Baker je super. Bella je fantastická, závěrečnej "boss fight" a setkání s Joelem je pak silná a účinná emoční ždímačka. Užívám si to, jen mě to nemá až tak čím překvapit. :/ ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kde Ellie (Bella Ramsey) má Davida (Scott Shepherd) a Jamese (Troy Baker) na ráně, Bella Ramsey opravdu drží skutečnou (nenabitou) pušku. Kvůli své velikosti a váze se Bella snažila udržet zbraň namířenou po delší dobu, což je v epizodě patrné a bylo záměrně ponecháno, aby se ukázalo, že Ellie zjevně není zběhlá v používání těžkých střelných zbraní. (mikki089)
  • Když David (Scott Shepherd) donese uvězněné Ellie (Bella Ramsey) tác s jídlem, tak ta ho během hádky odkopne stranou. V dalším záběru je ale tác zase na předešlém místě. (Duoscop)
  • Troy Baker, který v seriálu ztvárňuje postavu Jamese, je hlasový herec ztvárňující postavu Joela v herní verzi. (mikki089)

Reklama

Reklama