Reklama

Reklama

Přežili jsme území nikoho

  • USA Saints and Soldiers: The Void
Trailer 1

Němci prohráli válku, jenže některým to ještě nedošlo, a tak spojenecký postup zpomalují různé fragmenty jednotek rozpadajícího se Wehrmachtu. Skupina dvou amerických stíhačů tanků M18 Hellcat má být právě tím argumentem, který je donutí vzdát se, na cestě ovšem ještě číhá vysloužilý velitel německých tankových jednotek, pro něhož válka stále neskončila. Převalí se přes něj a jeho muže vítězní Spojenci, nebo se ukáže, že Němci ještě nejsou úplně poraženi? (Idahou)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (39)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Sympatický počin od režiséra, ktorý to stále skúša po svojom a točí viacmenej lacné a "malé" vojnové filmy. Režisér Little(malý) na tom asi nič meniť nechce...Tento mu však z rady podpriemerných a priemerných trochu povyskočil. Osobne za jeho najlepší film považujem Prežili sme Ardeny a tento sa mu takmer vyrovnal. Chyby sa tu nájdu, ale prevláda nadšenie a snaha urobiť čo najlepší film z peňazí, aké sa podarilo získať. Občas si nejde nevšimnúť, že tanky a iné mašiny sa až príliš lesknú, nemecký veliteľ je slizkejší než je nutné, herecké výkony sú v rámci normy a rasistická linka príbehu je až príliš čitateľná. Akčné scény vzhľadom na obmedzený rozpočet sú celkom slušné a celkovo prevláda skôr pocit spokojnosti. Ako som už spomenul, toto je u mňa druhý nejlepší film od režiséra R. Littla a stojí za pozretie. Slabšie štyri hviezdy. 70%. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhé, ano má to jen 95 minut, ale během prvních 25 minut jsem se vcelku solidně nudil. Poté se začalo něco dít, ale i tak mě to moc nevytrhlo. Nad jedním záběrem jsem jen kroutil hlavou a říkal si sakra to bych snad i já lépe natočil. Opět se řeší ve filmu tehdejší rasová segregace a už mě to pomalu začíná unavovat. V každém čtvrtém filmu posledních let je něco na toto téma. Takže už dost. Průměrný až lehce podprůměrný film, dlouho jsem váhal kolik hvězd tomu udělím, ale budu hodnej a dám 3.. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistil, že existují třetí Saints and Soldiers hned mě napadly dvě věci: 1) jak asi zprzní název distributor... (odhaduji na "přežili jsme osvobození" ;)) a za 2) jestli to budu zklamaný jako z #2 (aka "Přežili jsme invazi"). Na odpověď č.1 si budu muset ještě počkat a co se týká č.2: je to lepší. Uplně na zadek mě to neposadilo, ale celkově působí film o dost méně nudně a užvaněně. co mě tam tedy iritovalo je to plácání se v rasistických otázkách. ne ale zas natolik aby to film stálo hodnocení. Za sebe tedy dávám 3,5 a protože jsem stále dobře naladěn zaokrouhluji nahoru. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Stejně jako předchozí díl je i pokračování s podtitulem The Void poměrně podhodnocený film. Dějově je to sice přímočaré a banální zápletka připomíná spíše epizodu z nějakého seriálu, než samostatně stojící film, ale mně je tenhle produkční tým nesmírně sympatickej už od prvního dílu. Parta chlapíků s omezeným rozpočtem, ale s nadšením pro točení filmu, protože i s tím málem si vystačí a natočí poutavou epizodu ze života amerických vojáků. Nechybí ani trocha patosu a příjemná heroická hudba pro snímky z druhé světové tak typická. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý komentár užívateľa Fiftis, s ktorým sa stotožňujem. Presne tak, toto je zaujímavé, že o Hitlerovi sa hovorí ako o najväčšom rasistovi a pritom spolupracoval s Japoncami, černochmi aj Arabášmi, čo nikde neukazujú. On vlastne nenávidel "len" tých Židov a Slovanov, no dôležití sú dnes len jedny z nich. Film naozaj pripomína Fury, len je posunutý o pár rokov ďalej a to trochu uberá na vojnovej atmosfére, ale objavia sa aj silné situácie, ako je stretnutie s nemeckou rodinou s pokazeným autom či prestrelka v lese. Poznámka čiernych vojakov, že v USA majú v podstate horšie podmienky než by mali u nacistov, stojí za zamyslenie, ako aj celkové hodnotenie rasovej otázky v USA, ktorá sa rozvíja naprieč celým filmom. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Tvorcovia chcú divákov presvedčiť, že nemecké tanky vo filme sú Panzerkampfwagen III. Narozdiel od Hellcatov ide ale o repliky. Môžte si to všimnúť na podvozkoch. Originálne tanky majú v spodnom rade šesť kolies, nie päť. (Johnny.ARN)
  • Když Derrick Davis (Bart Johnson) střílí z kulometu třicítky, na zem padají náboje. Nejsou to náboje do třicítky, ale do moderních útočných pušek. (Gordy34)

Reklama

Reklama