Reklama

Reklama

Krampus: Táhni k čertu

  • Česko Táhni k čertu! (více)
Trailer 1

Kdo se nikdy nebál, že ho na Mikuláše odnese čert, ten ať hodí vánoční ozdobou. A to jste přitom nenarazili na nejstrašlivějšího z pekelníků, na Krampuse. Temný protipól všech vlídných symbolů údajně nejkrásnějších svátků v roce dokáže spolehlivě vyděsit nejen děti, ale i nevěřící dospělé. K tomu, aby se vám zjevil a strčil vás do pytle, přitom stačí tak děsivě málo. Puberťák Max žije v obyčejné rodině, kde jsou vztahy a emoce jako na houpačce, tedy chvíli nahoře, chvíli dole. Aktuálně jsou u bodu mrazu, protože se blíží poněkud vypjaté období Štědrého dne a navíc na svátky dorazila rodina máminy (Toni Collette) sestry (Allison Tolman), která patří k trochu jinému civilizačnímu okruhu, diplomaticky řečeno. Místo klidu a míru proto v téhle rodině vypukne peklo, na což Max velmi nešťastně reaguje prohlášením, že by Vánoce nejraději zrušil. V tu chvíli začne venku zuřit sněhová vánice, po které už nic nebude, jako bylo dřív. Nejen že přestane jít elektřina a nedá se nikam dovolat. Za okny jejich domu se začnou zjevovat děsivé stíny, které získávají čím dál děsivější kontury. Krampus vytáhl v čele armády monster potrestat ty, kteří zavrhli Vánoce. Místo svařáku začne téct krev. A nikdo netuší, jak to zastavit. (CinemArt)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (430)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle typy hororů, které na první pohled působí zcela nevinně. O postavě Krampuse jsem nikdy předtím neslyšel a navíc zde hraje královna hororů Toni Collette, takže sem se opravdu těšil. A nemůžu říct, že byl bych zklamaný. Jasně, není to dokonalé, ale svému účelu to maximálně vyhoví. Začátek je typicky vánoční – přeplněné obchody a deprese z pouhého pomyšlení na to, že budete zavřeni tři dny v jednom domě s otravnými příbuznými. Všechno se však zvrhne v momentě, kdy Max, synátor hlavních protagonistů, roztrhá svůj dopis Santovi. Strhne se sněhová bouře a na scénu nastupuje tajemná postava – Krampus neboli čert. Rodina tak musí bojovat o přežití... na tyhle Vánoce jen tak nezapomenou. Díky klukům z Half in the Bag za doporučení :). Rozpočet: 15 mil. $; Box office: 62 mil. $. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Christmas home invasion creature feature černá komedie s vynikající zasněženou kulisou. Dougherty splácal německý folklór a americké žánrové tradice do dostatečně zábavného mixu, v němž se požírají děti a titulní čertisko se díky pozdnímu nástupu neomrzí. Formální šikovnost, dobří herci a nenásilné filmové reference někdy ke spokojenost zkrátka stačí. Hlavně o těch Vánocích. 70 % ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„MÍSTO NĚJ PŘIŠEL MNOHEM CHMURNĚJŠÍ, MNOHEM STARŠÍ DUCH. BYL TO KRAMPUS. A TEN, STEJNĚ JAKO PO TISÍCE LET, NEPŘIŠEL ODMĚŇOVAT, ALE TRESTAT…“ /// Začíná to jako Vánoční filmeček - Clark Griswold by měl radost, že se někdo vrhl na parafrázi jeho sváteční pohody. Von to vlastně vánoční film je. Dokonce to není ani špatně natočený... a příběh je úchylná pohádková kravina, který bohužel v závěru dojde dech, takže v mozku přetrvá maximálně trapnej smrad (jako z františka) a pocit, že Dougherty chtěl snad i strašit. Bohužel nevěděl jak. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám důvod k víře v Ducha Vánoc. 2.) Na Vánoce (možná i jindy) straším děti perníkem. 3.) Thx za titule „espectro“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Slušný film, který má svou dostupností pro širokou diváckou obec šanci stát se budoucí vánoční klasikou... Tedy samozřejmě pro širokou diváckou obec, ne pro mě... A to z několika prostých důvodů... I když je film natočený pěkně, tady asi nelze nic vytknout, elfové, hračky i vánoční perníčky mě potěšili, tak samotný Krampus je silně nevýrazný a když tak by si zasloužil mnohem více prostoru... Absenci krve jsem očekával, kvalitního humoru už ne... Postavy jsou v zásadě trapní idioti jeden vedle druhého a já jim přál pomalou smrt... Proto mě nemile překvapilo závěrečné vyvraždění hned několika postav během asi dvou minut, jakoby scénáristi už nevěděli kam dál a chtěli film ukončit... Ale abych jen nekritizoval, Doughertymu se chvílemi podařilo vykouzlit opravdu pěknou atmosféru podpořenou příjemným hudebním doprovodem... Takže lehký nadprůměr, ale čekal jsem mnohem více... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nikoliv hororová komedie ale rodinný horor.  A to může být samosebou pro spoustu žánrových fanoušků docela problém.  Nedá se čekat krev a střeva ven ani nekorektní vtípky.  Nadějí je jen temný pohádkový fantasy háv, a to se Doughertymu podařilo jen tak nějak napůl. Na zážitku nepřidají nesympatické postavy, ale ok, pro příběh je to vlastně podstatné, Krampus trestá ty nezvedené.  Naopak mě bavily ožívající symboly Vánoc a půtky s nimi. Jako jádro zábavy opravdu povedené. Tedy až do příchodů elfů, kdy si najednou člověk přišel jako na masopustu se škraboškami, hodně nepovedené masky, a korunu jim nakonec dodal sám Krampus, jehož vzezření se nedá srovnávat ani s těmi horšími krampusáckými maskami z mikulášských průvodů.   Bez nadšení, na dva prsty. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Před oficiálním uvedením do kin nebyl film promítán filmovým kritikům. (HellFire)
  • Příjmení ústředních postav - Engel, je německou verzí slova "anděl" a odkazuje na jejich německý původ. Ten je pak samozřejmě potvrzen faktem, že babička (Krista Stadler) mluví německy a pochází z Německa nebo Rakouska. Tyto země jsou také původem historek o Krampusovi, kde je velkou součástí folklóru a vlastně naší verzí čerta. (hansel97)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama