foto

Conchata Ferrell

  • nar. 28.3.1943 (75 let)
    Charleston, West Virginia, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Conchata Galen Ferrell se narodila 28.března 1943 v Charlestonu, Západní Virginia. Absolvovala West Virginia University a Marshall University. Kde získala titul sociálních studií v oblasti vzdělávání. Nakonec se jí zalíbil život v divadle.

Dosáhla úspěchu na off-Broadway jako člen divadelní společnosti Kruh na náměstí ve Wilsonově HOT L BALTIMORE. Jejími dalšími rolemi na off-Broadway byla Gertruda Blum v THE SEA HORSE.

Trvalo 30 let než se proslavila rolí hospodyně Berty v situační komedii DVA A PŮL CHLAPA, kde se stala oporou pro komiky Charlieho Sheena a Jona Cryera. Za roli Berty byla navržena na cenu Emmy za nejlepší herecký výkon a podporu v komedii v roce 2005 a 2007. Conchata Ferrell dodnes hraje v televizi a ve filmech.

Richard "artuš" Kordecký

Herecká filmografie

Filmy

2016 Villisca
2015 Krampus: Táhni k čertu
2014 Wishin' and Hopin'
2012 Frankenweenie: Domácí mazlíček
2004 Surviving Eden
2002 Mr. Deeds - Náhodný milionář
2001 Amy a Isabela (TV film)
Neznámá za mřížemi (TV film)
Svět podle Prota
2000 Erin Brockovich
Zločin a trest na předměstí
1998 Modern Vampires
1997 Touch
1996 Maniak
Mí drazí Američané
Sweet Dreams (TV film)
1994 Samurai Cowboy
Worn Path, A
1993 Nebe a země
Pravdivá romance
Rodinné modlitby
1991 Backfield in Motion (TV film)
Deadly Intentions... Again? (TV film)
Zlaté okovy
1990 Opposites Attract (TV film)
Střihoruký Edward
1989 Máma v kanadách (TV film)
1988 Goodbye, Miss 4th of July (TV film)
Mystic Pizza
Navěky svoji?
Portrait of a White Marriage
Runaway Ralph (TV film)
1987 Eye on the Sparrow (TV film)
1986 Picnic (TV film)
Příběh Mitche Snydera (TV film)
Černá řeka
1985 North Beach and Rawhide (TV film)
1984 Nadia (TV film)
Three Wishes of Billy Grier, The (TV film)
1983 Emergency Room (TV film)
Miss Lonelyhearts (TV film)
1982 Life of the Party: The Story of Beatrice (TV film)
1981 Great Gilly Hopkins, The (TV film)
1980 Heartland
Rape and Marriage: The Rideout Case (TV film)
Reunion (TV film)
Seduction of Miss Leona, The (TV film)
1979 Before and After (TV film)
1978 Death in Canaan, A (TV film)
Who'll Save Our Children? (TV film)
1977 Girl Called Hatter Fox, The (TV film)
Mixed Nuts (TV film)
1976 Deadly Hero
Network

TV seriály

2017 The Ranch (TV seriál)
One of Those Nights (S02E07)
She'll Have You Back (S02E04)
Things Change (S02E02)
2016 Grace and Frankie (TV seriál)
The Negotiation (S02E03)
2015 Dva a půl chlapa (TV seriál)
Jasně, že je mrtvý (S12E15)
Nedávej opicím zbraň (S12E14)
Dědouš miloval svý holky (S12E13)
další epizody (7)
2014 Dva a půl chlapa (TV seriál)
Santova jízda (S12E08)
Sex s animákem (S12E07)
Alan sejmul malou holku (S12E06)
další epizody (20)
2013 Dva a půl chlapa (TV seriál)
Vodka, sodovka, mixér a smíchat (S11E10)
Nehodový právník numero uno (S11E09)
Pan Walden je mrtvý, já uklízím (S11E08)
další epizody (22)
2012 Dva a půl chlapa (TV seriál)
Kupte si stromeček (S10E11)
Když čůrám, křičím (S10E09)
Něco, co řekl můj gynekolog (S10E08)
další epizody (20)
2011 Dva a půl chlapa (TV seriál)
Můj bratr je gorila! (S09E12)
Akvárium plné skleněných očí (S09E10)
Frodo (S09E09)
další epizody (14)
2010 Dva a půl chlapa (TV seriál)
Čokoňamky aneb umřelo mi štěně (S08E12)
Mrtvý od pasu dolů (S08E11)
Jau, jau, nepřestávej (S08E10)
další epizody (19)
2009 Dva a půl chlapa (TV seriál)
Pozor, je to neslušný (S07E11)
Nebyl by to tanec, ale kulečník (S07E10)
Vlasy kapitána Terryho (S07E09)
další epizody (18)
2008 Dva a půl chlapa (TV seriál)
Čtyři milenky a jeden pohřeb (S06E11)
Ucítil šunku a rozrušilo ho to (S06E10)
Pinocchiova ústa (S06E08)
další epizody (17)
2007 Dva a půl chlapa (TV seriál)
Skoro jako nekrofilie (S05E10)
Úzký jsou dobrý (S05E09)
Existuje paní Waflová? (S05E08)
další epizody (22)
2006 Dva a půl chlapa (TV seriál)
Vánoční večírek (S04E11)
Líbal jsem Abrahama Lincolna (S04E10)
Opakovaný rány do jeho nevinný hlavy (S04E07)
další epizody (18)
2005 Dva a půl chlapa (TV seriál)
Santova vesnička prokletých (S03E11)
Něco slaného a zkrouceného (S03E10)
Madam a její zvláštní přítel (S03E09)
další epizody (18)
2004 Dva a půl chlapa (TV seriál)
Chcete vidět tetování (S02E11)
Losos pod svetrem (S02E10)
Ano, Monsiňore (S02E09)
další epizody (14)
2003 Dva a půl chlapa (TV seriál)
Šťastné díkůvzdání (S01E10)
Když nemůžu napsat jingle na čokoládu, půjdu spát (S01E04)
2002 Push, Nevada (TV seriál)
Sabrina - mladá čarodějnice (TV seriál)
Guilty! (S06E19)
2001 Pohotovost (TV seriál)
Čtyři úhly pohledu (S08E01)
1999 Popular (TV seriál)
JAG (TV seriál)
Šestý smysl (S04E20)
Přátelé (TV seriál)
Joey a Porsche (S06E05)
1998 Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Na rybách (S02E20)
1997 Teen Angel (TV seriál)
1996 My z přístavu (TV seriál)
1995 The Buccaneers (TV seriál)
1994 Duckman: Private Dick/Family Man (TV seriál)
1993 Dinosaurové (TV seriál)
Hříšný tanec (S03E18)
1992 Hearts Afire (TV seriál)
1989 A Peaceable Kingdom (TV seriál)
1986 Právo v Los Angeles (TV seriál)
1984 E/R (TV seriál)
1983 This Is the Life (TV seriál)
1981 McClain's Law (TV seriál)
1979 CBS Afternoon Playhouse (TV seriál)
1975 Hot L Baltimore (TV seriál)

Dokumentární

1993 Wild West, The (TV seriál)

TV pořady

2016 The 2nd Annual Carney Awards (TV pořad)
2000 Big Brother (TV pořad)
1992 The 44th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1973 The $10,000 Pyramid (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace