Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý nemecký počítačový mág Benjamin (Tom Schilling) je tak trochu outsider. Vo virtuálnom svete sa zoznámi s charizmatickým Maxom (Elyas M'Barek) a jeho priateľmi Stephanom (Wotan Wilke Möhring) a paranoidným Paulom Makesom (Antoine Monot Jr.). Tí Benjamina pozvú, aby sa pripojil k  hackerskej skupine, ktorá sa chce zviditeľniť na svetovej scéne. Pôvodne malo ísť o neškodnú zábavu, ktorá im všetkým vylepší profily. Chvíľu to vyzerá, že všetko je v poriadku, dokonca sa Benjaminovi darí zoznamovať sa s atraktívnou Marie (Hannah Herzsprung). Potom sa však čosi pokazí, skupina sa dostane do hľadáčiku polície, na čele s detektívkou Hanne Lindberg (Trine Dyrholm). Z Benjamina sa z noci na deň stane jeden z najhľadanejších hackerov na svete... (Martyska)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Príbeh superhrdinov kyberpriestoru (rozumej kyberzločincov), ktorý má okatú snahu byť za každú cenu kúl. Výsledkom je ale iba prázdne pozérstvo, povrchnosť a množstvo klišé (outsider, drogy, viacnásobná identita, atď.). Postavy sú totálne ploché, studené a nezaujímavé. Jediné, čo ako-tak vo filme funguje, je celkom slušná krimi zápletka, teda až na tie "šokujúce" viacnásobné zvraty. Keď prišlo ku koncu filmu aj na otrepanú rozpoltenú osobnosť, už som sa začal chytať za hlavu, ale nakoniec z toho tvorcovia dokázali s odretými ušami vykorčuľovať. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Hackerský filmy moc nemusím, ale na Netfilcku sem si všimnul filmu s Barekem, tak sem do toho šel. Za svůj nejoblíbenější film s podobnou tématikou považuju Hackera od M.Manna. Ten se ovšem většinou nelíbí.Tohle je napínavý asi jako věšení mokrejch ponožek na balkóně. Akce žádná, napětí nula. Pár mejdanů a návštěv barů, pár vloupání bez vyhrocenejch scén. a pak to přijde.To co tady tvůrci považujou za pointu, je pro mě noční můra ve všech filmech. Tahle diagnóza mi ve většině případů film otráví a mě nasere. Nepoužitelnej žvást. 40%. ()

Reklama

kachie 

všechny recenze uživatele

Výborný soundtrack! (Royal Blood, Boys Noize, Fukkk Offf...). Tom Schilling vyzerá ako kombinácia Jamesa McAvoya a Edwarda Nortona (čo určite nebola náhoda :D ). Strhávam bod za niektoré klišé, zjednodušenia a snahu napodobniť americkú produkciu. Ale inak super, celý film ubehol anineviemako, veľa kreatívnych nápadov, dobrá téma, fajn zvraty atď... P.S.: Robia sa ešte nejaké nemecké filmy, kde nehrá Elyas M'Barek, alebo len ja mám naňho také štatie? :D ()

žvanimírek 

všechny recenze uživatele

Moje žena je Němka a nesnaší v podstatě skoro všechny německý filmy a úplně všechny filmy, ve kterých hraje Elyas M'Barek. Ale vzhledem k tomu, že mě docela baví se prohrabávat německou kinematografií, i tou plytkou a novodobou, ve který hraje Elyas M'Barek docela významnou roli, tak jsem si počkal, až manželka ulehne a já si vyvalil pupek na gauč a pustil se do Who Am I. Nevím, jestli to bylo mým absolutně minimálním očekaváním, nebo jestli jsem už byl unavenej, ale ty vole...BOMBA. Podle mě jeden z nejlepších německejch filmů a filmů vůbec, co jsem v roce 2020 shlédnul. Má to spád, má to koule, má to drive a hrozně hezky to plyne a ani chvíli nenudí. Za mě absolutně plný hodnocení. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Vymakaný nemecký technotriler s brutálne dobrým dvojnásobným mindfuckom na konci, kvôli ktorému tomu dávam namiesto štyroch silných hviezd rovno fullku. Malo by to ešte väčší efekt, keby som sa blbec nebol dočítal niekde SPOILER že je to ako Klub bitkárov SPOILER END, takže som očakával a fantasmagoril, aj keď až k samému koncu. Ale nič to nemení na tom, že toto je jeden z najlepších a najštýlovejších filmov o hackeroch, ktoré som za svoj život videl, ak vôbec nie ten najlepší. Efektné spracovanie komunikácie na Darknete, vymakaný soundtrack, sympatické postavy podporené maximálne sympatickým Elyasom M´Barekom (môj ročník) a nemeckým techno-vikingom v spodkách Wotan Wilke Möhringom. Perfektný film, ktorý si svoje miesto zastane aj medzi velikánmi ako Obvyklí podozriví, Klub bitkárov či Primal Fear a podobným mindfuckom... Tak a teraz sa môžem vrhnúť na Mr. Robot. P.S. Chlapci sú ako Windows, tiež im dlho trvá, kým nabehnú... 100% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Filmovanie snímky prebiehalo vo viacerých miestach v Nemecku, predovšetkým v mestách Berlín a Rostock. (MikaelSVK)
  • Název filmu Who am I odkazuje také na UN*Xový program (whoami), který je ve filmu několikrát použit. Tento program slouží pro zjištění identifikace právě probíhající session (zjednodušeně: vypíše jméno uživatele). (maxXxic)
  • Písnička, která hraje v 11. minutě, je „Love Me Hate Kiss Me Kill Me“ od Fukkk Offf. Ve 40. minutě hraje „Rave Is King“ od Fukkk Offf. V 51. minutě pak hraje „XTC“ od Boys Noize. (Duoscop)

Reklama

Reklama