Reklama

Reklama

VOD (1)

Když Magdu (Penélope Cruz) potká v krátké době několik životních tragédií, nesrazí ji to na kolena. Naopak získá novou chuť do života a uvědomí si, jak důležité jsou vztahy k těm nejbližším – desetiletému synovi i novému muži, který jí náhle vstoupí do života (Luis Tosar). Drama Julia Medema, jednoho z nejvýraznějších španělských tvůrců současnosti, ukazuje Magdu jako ženu silnou a milující, která i v těch nejtěžších chvílích dokáže brát věci s nadhledem. (Aerofilms)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (68)

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Bezesporu výborný film. Jestliže část komentářů hovoří o tom, že zejména průběh chemoterapie i konečné fáze rakoviny nebyl vykreslen příliš realisticky, musím k tomu podotknout, že autorovi šlo ve filmu o něco zcela jiného. Samozřejmě, jako u většiny filmů bychom mohli vytknout i jistou nereálnost příběhu, střetnutí tří osudů - Magdina karcinomu, Albertově ztrátě rodiny a lékařově touze po dceři - bylo trošku náhodné, ale měl-li být příběh skutečně nosný a diváka zaujmout, bylo to prokombinováno slušně. Hlavně ovšem výborné herecké výkony s Cruzovou na čele; ohromně by mě zajímalo, jak se nakamuflovaly ty plastiky, holohlavost a těhotenství. Nádherná hudba a zvláště ta závěrečná píseň věnovaná na pláži Magdě - po její smrti ji zpívali všichni tři mužští a musel jsem slzu uronit. A ještě jedno - k neobyčejné poetice filmu přispěly pohledy no nitra lidského těla, zvlášť tu bušící srdce, to mě taky dostávalo. Nelze jinak než pět hvězdiček. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Estetická hodnota filmu Ma Ma je vyššia ako jeho samotné poslanie a hodnota. Aspoň tak na mňa pôsobí. U Medema existuje len veľmi tenká línia medzi magickou pôsobnou filmárčinou a gýčom, ktorý je samozrejme umelecky podaný. Niekedy to dosť kĺže na hrane, ale aj to kĺzanie je vlastne uchvacujúce. V Ma Ma to Medem trochu prehnal, hlavne scenáristicky film ťažšie obstojí. Penelope bol žiarivo krásna, utiahla hlavnú postavu veľmi dôveryhodne a ostatné ingrediencie išli trochu do stratena. Ako fanúšička musím vyjadriť mierne sklamanie. ()

Reklama

Praxis 

všechny recenze uživatele

Předem se omlouvám všem těm, kteří byli dojati. Varování - nečtěte dál... Nejdřív klady - jednoznačně Penelope. Způsob, jakým ztvárnila umírající postavu, je neoddiskutovatelně skvělý. Technicky brilantní - kamera, filtry, zajímavý nápad s bílou barvou... A teď se pojďme podívat na nenávistné hejty. Je sice trochu levné tento film poprskat. Když ale se to tak strašně nabízí. Prvních 20 minut si říkáte, že je to celkem fajn, že to vypadá i dost seriozně. Až do té doby, než přijde šťastná dovolená s Arturem, dvě modré čárky na gynekologickém testu a zpívající gynekolog (jooo, vyšetřování v moři, to tu panečku ještě nebylo... ano, přesně to!). Penelope (film) pojala rakovinu jako nějaký kašlíček nebo rýmičku, která je vlastně děsně fajn. To je prostě jednoznačné WTF. I když všichni kolem mě v sále plakali a posmrkávali, já měl na práci v sobě dusit výbuchy smíchu. Poslední part filmu je tak odporně kýčovitá, až jsem se chytal za hlavu... Filozofické promluvy o bohu a nebohu, o duši a neduši, to snad někdo nemohl myslet přece vážně ne? A to jste si ještě nepočkali na závěr. Poslední scéna se řadí do ranku absolutní filmové porno. Podle mě laciná ždímačka slz od všech mamynek z mymybazaru. A jestli mě chce někdo vyhejtovat, prosím - udělejte to. Ale za tímhle komentem si stojím! Tečka 40% ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Naozaj som ani necakala, ze film sa mi bude tak pacit. Videla som ho v ramci mini europskeho filmoveho festivalu v Cinemaxe a zo vsetkych filmov, ma prave Ma ma najviac zaujal a chytil za srdce. Herecky vykon Penelope Cruz bol fantasticky, mozno aj hodny nominacie na Oscara. Velmi putavo a zaujimavo vyrozpravany pribeh mladej zeny matky, ktora sa dostane do naozaj tazkej priam neriesitelnej situacie, ale zrazu zivot ju niecim milo prekvapi a ona nestraca nadej. Niektore momenty tam boli mozno nerealne, ale to neriesim. Film je venovany zenam a ako zena ho odporucam dalej. Davam 80%. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si říkal, že natočit osvětový film o rakovině prsu s někým jako Penélope Cruz v hlavní roli má smysl. Jenže Juliu Medemovi to nestačilo a tak šlapal na pedál dojákovitosti, co to dalo. Přibude tedy i sirotek Nataša ze Sibiře a tak dál, ke konci už jsem na to koukal se značným sebezapřením (50%). ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Tenerife na Kanárských ostrovech a ve Villajoyosa v provincii Alicante ve Valencijské komunitě ve Španělsku u Středozemního moře. Natáčelo se od 19. května do 16. července 2014. (noelcoward73)
  • Magda (Penélope Cruz) si v jedné scéně dá za levé ucho červenou květinu. To se dá chápat jako jasný odkaz na film (a především plakát) filmu Pedra Almodóvara Volver (2006), ve kterém hraje Penélope Cruz taktéž hlavní představitelku. (poz3n)
  • Scénář napsal Julio Medem již osm let před natočením filmu. K jeho realizaci došlo až když ho Penélope Cruz (Magda) oslovila s nápadem na spolupráci. (peeteno78)

Související novinky

Reklama

Reklama