Reklama

Reklama

Devátý život Louise Draxe

  • Kanada The 9th Life of Louis Drax (více)
Trailer 2

Devítiletý Louis Drax jako zázrakem přežije téměř smrtelný pád. Psycholog Allan Pascal se snaží odkrýt podivné okolnosti chlapcovy nehody. Zároveň čelí zvláštním, temným náhodám, které sužují jeho život. Čím dál víc je vtahován do spleti záhad na hranici reality a fantazie... (Bioscop)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (93)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dost mě štve, že se francouzský hororový řezník Alex Aja, na jehož filmy jsme se před deseti lety třásli jako nadržené stepní kozy, úchýlil k točení filmů, na jejichž samotnou existenci v době mezi kino premiérou a vydáním na BluRay zcela zapomenu. Louise Drax mě prostě nijak moc nelákal a nemastný, neslaný film to nakonec vskutku je. I když se zde Aja o něco zajímavého snaží, jde mu to o poznání hůř, než když nechával masakrovat americkou rodinku zdegenerovanými hornickými kanibaly. Největší průser je, že rozuzlení je jasné zhruba ve třicáté minutě, ale scénář jej jako překvapivý twist předkládá zhruba v minutě sté. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Jedna z nejvíc POZÉRSKÝCH sraček, co jsem kdy viděl. Stejná kategorie lezení Akademii do zadku jako např. Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko. Zatímco Neuvěřitelně... na to šlo obsahem, tohle se zkouší prodrat do análu formou. Z každého výjevu jako fakan mudrující ve voiceoveru za doprovodu záběrů na kolo v trávě, jako vystřižených z brožury "Oscara snadno a rychle", mi bylo blivno. Fakan sedí u psychologa, který se pootáčí na skřípajícím otočném křesle a sám pro sebe si řekne:"Skříp - skříp"... Jako proč?!!! Do háje, on ani ten účes nemohl mít normální a musela to být nějaká divná Akademická patka. Odporně vyumělkovaný, vypočítavý produkt, který svou pozérskou formou tak moc přebíjí obsah, že vlastně už ani něvím, o čem to vlastně bylo. Být to natočené normálně, hodnocení by vypadalo úplně jinak, ale ta maximálně vlezlá snaha o art mě fyzicky ubližovala. A nejhorší na tom všem je fakt, že nejde o nějakého Bergmana, u kterého bych to čekal, ale o Aju!!! Co mu nasypali do jídla? Fuj! P.S: Fakan neuvěřitelně nesympatický. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Aja dal klasickému hororu podruhé vale a stejně jako v Horns se vydal prostřednictvím žánrového slepence do temných končin lidské duše. Skládat spolu s tou devítiletou noční můrou životních pojišťoven všechny střípky do mozaiky bylo docela poutavé, škoda jen některých naivních snah, jak to divákovi zkomplikovat (povahy rodičů), či naopak ulehčit (člen posádky Daveyho Jonese a jeho historka o netopýřátku) a taky poněkud pitomě podané lovestory mezi ošetřujícím lékařem a maminkou jeho pacienta. Povaha role Sarah Gadon, její vzhled, její nasvícení v některých scénách, San Francisco.. Nechtěls lidem, Alexandre, tak trochu způsobit závrať..? ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Trošku rozporuplný film, který vypráví o chlapci, kterému se stávají nehody a ocitá se v komatu po "nehodě". Příběh kombinuje snad x žánrů, děj plyne z počátku pomalým tempem a příběh není nijak zvlášť zajímavý. Mladý hrdina je spratek, který by si zasloužil pár facek u každého flashbacku a je vyloženě otravný. Film se snaží navodit mystery, spletitou a napínavou zápletku, což se příliš nedaří, díky utahané zápletce a odhadu, jak to skončí. Nakonec to celé je hloupoučké, překombinované a i když závěr dokáže přitvrzovat atmosférou, tak díky předvídavosti se míjí účinkem. Tvůrci se snažili z filmu udělat až moc cool záležitost,......5/10 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Thriller The 9th Life of Louis Drax ponúka kriminálku, horor a hru s predstavami a realitou v jednom. Originálny príbeh je spletitý, ale dobre pochopiteľný. Tvorcovia často menia prostredie, užijeme si malebnú kanadskú prírodu aj kliniku s deťmi v kóme, ktorá pôsobí prinajmenšom znepokojujúco. Populárna tvár Jamieho Dornan vyvažujú menej známi herci v hlavných úlohách a dohromady tvoria skupinku, ktorá svojimi činmi dokáže vyvolať silné emócie. Love story medzi Allanom a Nataliou je trochu prehnaná, ale inak sa jedná o podarené dielo - po rozuzlení zápletky zostane divák ešte pár chvíľ v šoku. Veľkou mierou sa na kvalite a vyznení filmu ako vždy podieľali herci. Žiadna postava nepôsobí vyložene (ne) sympaticky. Milujem Sarah Gadon. A vôbec celý film je zaujímavá skladačka, v ktorej sa postupne odkrýva čo, kto a prečo. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (2)

  • Když Jamie Dornan a Sarah Gadon měli natočit svůj první polibek, Jamie trpěl střevní chřipkou a Sarah měla zase angínu. Oba se nakonec rozhodli, že scénu natočí, a dokonce jeden druhého ještě víc nenakazili. (ČSFD)
  • Verzi filmu připravoval i režisér a scénárista Anthony Minghella, který ale zemřel v roce 2008, týden po odstranění nádoru v krku na mandlích. K jeho práci se vrátil syn Max a dokončil scénář pro film. (mrborn2lose)

Reklama

Reklama