Reklama

Reklama

Krutý a výjimečný

  • Kanada Cruel & Unusual
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Psychologický thriller o muži, který stále dokola prožívá zločin a nevěří, že jej kdy spáchal. Svůj poslední tragický den zažívá znovu a znovu. Ve snaze vymanit se ze začarovaného kruhu potřebuje najít skutečnou pravdu o smrti vlastní ženy. Manželé zemřou jeden druhému v náručí. Edgar, muž ze zesnulého páru, skončí na zvláštním místě v pekle, kde je obviněn z manželčiny vraždy. To on však důrazně odmítá. Vyměřený trest je krutý – svůj poslední tragický den bude prožívat stále dokola. Aby unikl ze začarovaného kruhu, dá společně se spoluvězněm dohromady plán. Opakem nevinnosti není vždy vina, někdy postačí jen zodpovědné chování. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Málo známý počin, ale zato velmi poutavý a napínavý. Pro lidi ujeté na časové smyčky mohu jedinně doporučit. Jedná se o příběh s poněkud abstraktním hávem, protože se neodehrává v lidské realitě, ale jakémsi "pekle". Víc přemýšlivé, tak akorát ukecané a vůbec ne nudné. Rejža Merlin Dervisevic mi nic neříká a jedná se o jeho první počin - řekl bych, že nadmíru vydařený. V průběhu očekávejte různé nabourávání zápletky a vítaný závěrečný twist. I když panu Dervisevici táhne na padesát, tak doufám, že v budoucnu vytáhne ještě další zajímavá esa! ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Stane sa občas, že sa mi v kapse nožík otvára kvôli nejakému kreténovi. Žiaľ (ešteže tak) ten nožík sa neotvorí, bo by som mohol mať problémy so zákonom, alebo by som mohol dostať po držke. Kvôli týmto bezmocným momentom musím na chvíľku odbehnúť do svojho imaginárneho sveta, v ktorom sú moje obete mučené vykrúcaním bradaviek, uší, nosa a penisu predovšetkým. Potom sa ich pýtam, či im mám odrezať nohu, alebo haxňu. Varlatá im tuningujem vo zveráku, kotlety im prehadzujem z jedného ucha na druhé....tieto predstavy ma veľmi uspokojujú, a hneď mi po nich naskočí úsmev sladký ako med. Také peklíčko by sa pridalo aj v reáli, ale predsa len dlho mučiť týchto baranov by po čase omrzelo... ale také psychické mučeníčko, to je zas iná šálka kávy! Pekne krásne každý deň... až by si obeť priznala svoju vinu : "Tak mi treba, zaslúžim si to, nemal som "ho" štvať! =( " Cítite to? Tu úľavu? Cítite ten krásny pocit zadosťučinenia? Pre mňa je to zaujímavá téma, takže film som celkom pekne strávil. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Mystifikační agitka na objednávku pekla, která má zabránit sebereflexi za života a tím zajistit pravidelný přítok duší, neb tam kupodivu nemají téměř do koho píchnout... ale nenechte se mýlit, co peklo schvátí, to nenavrátí! Dervisevicova procházka peklem je přirozeně jen další z teorií, ovšem s naléhavým, staronovým poselstvím - nic není jak se zdá a vlastní mínění o nás samotných už vůbec ne. Pro ty, kdo se nechají obloudit, že i po smrti lze leccos napravit, mám taky dobré zprávy - v kotlích se už nikdo nevaří, tresty jsou mírné a probíhají formou podpůrných skupin, jen ten stereotyp bude trochu otravný, vzhledem k době pobytu... Nebylo to vůbec špatný. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery. Tak nějak mi film přišel od začátku průhledný, a jak tu někdo píše, že bylo náročné jej sledovat... nevím, podle mne po čtvrt hodině nebylo o co hrát. Dobře, jsou zde zachyceny stavy člověka, který spáchal zločin, od prvotního popírání k postupnému prozření až následné touze věci napravit. Proti tomu nemám nic, kdyby si to nehrálo ještě na ty podivnosti s televizemi, hrou na peklo, vciťování se, a kdyby film neviděl jako jediné východisko ze situace sebevraždu. To je tak nějak u těchto filmů oblíbené východisko, jež ale stejně nic neřeší. Přitom by stačilo jediné, naslouchat druhým už za života. Jistě, určité poselství je zajímavé, správné, beru ho. Ale jako film to stojí na docela chabých a předem odhadnutelných základech, zvláště, když je nám povaha Edgara naservírována jak na podnose, takže jen čekáme, kdy si to, byť posmrtně, uvědomí, a ony scény ozvláštňující děj jsou diskutabilní. Na jednu stranu tvoří určitý mysteriózní prvek, ale na druhou stranu nechávají nezodpovězených hodně otázek, včetně té nejdůležitější o vině a trestu, a co tedy nakonec mělo znamenat, že kdo akceptuje, půjde na lepší místo. Chtělo to možná alespoň jeden příklad. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vysvětlete mi prosím, jak je možné, že režisér Merlin Dervisevic natočí takový debut až ve svých takřka padesáti letech. Příběh je totiž zasazen do pekla každého, kdo si to zaslouží. Ve své podstatě se tak jedná o velice náročný film, kterej se vyplatí sledovat od první sekundy do poslední klapky, jinak se v tom divák ztratí, nebude chtít nad filmem přemýšlet a plno momentů bude vnímat jako hovadinu. Ve filmu se totiž děje řada na první pohled nevysvětlitelných jevů, které vytváří dojem něčeho, co je třeba vysvětlit. A ten film to vysvětlení v sobě má. A závěrem mě dost překvapil. Byl to takový ježek v kleci, kterého když se snažíte vyndat tak v tom předposledním hmatu vypadá, že je nejvíce zamotaný do té klece, jenže stačí ten poslední pohyb a ježek z klece vypadne. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama