Reklama

Reklama

Prázdniny v Provence

  • Slovensko Prázdniny v Provence
Trailer

Obsahy(1)

Léto neskončilo, zábava trvá. Vojta Kotek, Jakub Prachař a Kryštof Hádek se po zimní komedii Padesátka vrací na plátna kin s letní atmosférou a s francouzskou vůní v komedii Prázdniny v Provence. Režisér Vladimír Michálek je obsadil do rolí tří kamarádů a členů hudební skupiny, kteří utečou před svojí manažerkou až do slunné Francie k tetě jednoho z nich. Trochu se poflakují, hodně si užívají a taky potkají krásnou a sympatickou dívku, která umí lámat srdce. Každý z velké trojky kámošů je jiný, společně pak vrství více či méně šílené situace. Zavilý hulič marihuany, hláškující filosof a nesmělý basák dělají všechno ve větším, než malém množství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Hledal jsem okamžik, který by nebyl klišé. Marně. 1) Když z trojice hlavních protagonistů nejsportovnějším dojmem působí 34letý Kryštof Hádek, tak to znamená, že moc přitažlivých těl neuvidím. Což o to. 33letý Jakub Prachař i 28letý Vojtěch Kotek sexy byli, dokud nezačali tloustnout. 2) Tvůrci vsadili na krásné prostředí, oblíbené herce i lákavé téma, ale zapomněli napsat scénář. A tak 60letý režisér Vladimír Michálek rychle sehnal lidi a vždy jim určil: teď něco říkejte, je jedno, co to bude. A tak se i stalo. Možná to bylo jinak, ale silně pochybuji. Bude to čajda nebo kajďáček? 3) Film nabízí i poučení. Potřebuješ inspiraci? Opusť Pardubice a vyraž mezi Alpy a moře. V Provence se ti bude líbit. Běžně se tam mluví česky, matroš je všude a v nejhorším se najde i pár lanýžů. 4) Zasvěcený koment o okolnostech vzniku filmu: troufalka. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je tenhle film jasným béčkovým a možná i céčkovým počinem party mladých herců, kteří asi chtěli zahrát na jinou strunu a očividně na strunu mladší generace, což se moc nepovedlo, nemůžu upřít filmu jakousi originalitu a zábavnost. Kdo nemáte rád Kotka jako já, vadit vám tu asi moc nebude. Pokud nemusíte ani Prachaře, tak tady je celkem fajn...no a pokud máte rádi Hádka, jako já, pak tady je opět bezvadnej :-) Příběh? Příběh prostě berte s obrovskou rezervou. Připravte se na alkoholickou, zhulenou a praštěně nesmyslnou podívanou :-D ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kdyby Mirce dopředu řekli, že Michálek se něčím strašně zedral, a možná to nebylo hulení, mohla si soudružka Spáčilová ušetřit pero a inkoust a nesnažit se napsat recenzi, protože ve veškerém respektu k ní, to nejde. Michálek, ten Michálek, který natočil skvosty porevoluční kinematografie jako Zapomenuté světlo a Je třeba zabít Sekala (obojí oskarová úroveň), se teď bůhví proč vrhnul na rádoby komedii. Hlavně, že si kluci a holky udělali výlet k moři. Všichni tři hoši z kapely jsou na pěst, Hádek nejmíň. A všichni tři jsou normálně skvělí herci. Romanovi Holému by někdo měl říct, že ta hudba bylo strašná, a asi nikdy jsem kromě produkce Loyda Schimandla nic horšího v "českém" filmu neslyšel. Ten, kdo psal repliky pro Prachaře, by zasloužil zalejt do betonu. Ano, takhle nějak může filosofovat feťák a ožrala, ale sakra natáčet o tom celovečerní film není žádoucí. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Chápu, že podobné filmy spoustu lidí dráždí. Tři borci, kteří jsou úplně mimo, nechápou hodnoty normálních lidí a pijou víno z flašky. Jedna delší párty je vyplivne v Provence u tetičky jednoho z nich. No a tam se tak plácají od zdi ke zdi. Film je bez příběhu i bez pointy. Náladu se bohužel nepovedlo úplně dobře navodit, přesto se alespoň třetinu stopáže zdá, že jde o zajímavý film. Místy prostě něco občas probleskne. Asi to chtělo ještě víc zahulit. 50% ()

Jazzzz odpad!

všechny recenze uživatele

Tak dnes jsem pochopil, že i sebeoblibenejsi herec že špatného filmu oskarovy neudělá. Mám rád jak Prachaře tak Kotka, ale ani jeden z nich mě nedokázal přesvědčit, že má význam se na tenhle film koukat. A jestli v tom filmu byl nějaký jiný herec jsem si mezi všemi těmi hroznými komparzisty nevšiml. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Hudba, která hraje na diskotéce, je píseň „Ještě se připlazíš“ od kapely J.A.R., pouze v instrumentální verzi. Píseň jako taková vyšla na desce „Eskalace dobra“ až téměř rok po premiéře filmu Prázdniny v Provence. (MTHRFCKR)
  • „Jsem jeden z party kamarádů a členů kapely, kteří zdrhnou do Francie. Zároveň ale hraju i nadšeného botanika, kterého zajímá všechno zelené a vůbec všechno, co roste. Kam přijdu, tam prošmejdím zahradu a všechny stromy a keře,“ říká o své roli Vojta Kotek. (SONY_)
  • Hraji frontmana kapely, který vidí věci, které ostatní lidé nevidí, a říká věci, kterým ostatní moc nerozumí. Všichni si o něm myslí, že je idiot. Ale na konci se ukáže, že co říkal, byla pravda. Když o tom tak přemýšlím, hraju asi trochu blbce,“ říká o své roli Jakub Prachař. (SONY_)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno