Reklama

Reklama

Prázdniny v Provence

  • Slovensko Prázdniny v Provence
Trailer

Obsahy(1)

Léto neskončilo, zábava trvá. Vojta Kotek, Jakub Prachař a Kryštof Hádek se po zimní komedii Padesátka vrací na plátna kin s letní atmosférou a s francouzskou vůní v komedii Prázdniny v Provence. Režisér Vladimír Michálek je obsadil do rolí tří kamarádů a členů hudební skupiny, kteří utečou před svojí manažerkou až do slunné Francie k tetě jednoho z nich. Trochu se poflakují, hodně si užívají a taky potkají krásnou a sympatickou dívku, která umí lámat srdce. Každý z velké trojky kámošů je jiný, společně pak vrství více či méně šílené situace. Zavilý hulič marihuany, hláškující filosof a nesmělý basák dělají všechno ve větším, než malém množství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

DAPDO odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle byl očistec. Přitom Michálek natočil už pár dobrejch filmů...Obsazení mi nevadilo, mám ty herce dokonce i rád. Nechápu. Ve svejch hodnoceních jsem moc odpadů filmům nedával a když jo, tak to už musela bejt fakt maxikokotina. Po shlídnutí Prázdnin v Provence přemejšlím, jestli jsem viděl vůbec někdy horší film. Sorry jako ! ()

Khamsin odpad!

všechny recenze uživatele

Nedokoukáno. Už to, že jsem tomu věnoval cca hodinu, bylo asi až moc. Dalších 25 minut by již bylo nad mé síly. Původně jsem i tak chtěl dát alespoň jednu hvězdičku, ale když jsem asi tři minuty přemýšlel, za co vlastně, a na nic jsem nepřišel, tak bohužel musím dát odpad. A to dávám vážně zřídka. >| ()

Reklama

kowalski 

všechny recenze uživatele

Proč umí režisér Vetřelce natočit parádní film z Provence a proč to nemumí Vladimír Michálek? Ačkoliv by to šlo kdyby se některé dialogy neblížili úrovni kameňáku, že mi bylo trapně za ty herce co to hrají a musí odříkávat. Prostě to sklouzlo na tu nejnižší úroveň kdy všichni chlastaj víno rovnou z flašky a pak to celé působí, že si tam všichni jeli udělat dovolenou a až potom si zahrát ve filmu. ()

ForGump odpad!

všechny recenze uživatele

Váhal jsem, stejně jako u Pohádkáře, jestli tomu vůbec dávat nějakou hvězdičku, tam jsem byl z dnešního pohledu rozumný a dal mu dvě, tady ale už končí veškerá legrace a nakonec se usvědčuji, že ani nebyl důvod váhat, protože jsem pocítil absolutní zmar. Totálně prázdná záležitost (takové horší Zahulíme, uvidíme) odehrávající se ve Francii, jak již název napovídá, u níž jsem neodhalil důvod, proč vznikla, ačkoliv konspirační teorie by byla - všichni byli zhulení lanýžem, stejně jako Kotkovo postava, který kdyby na to přišlo by si ubalil a vyhulil i použitý prezervativ, a dostali chuť na punk a anarchii. Vůbec všechny zdejší postavy se potácejí od jedné nelogické situace k druhé s naprostou bezstarostností pod vlivem ROSÉ či trávy. Pokud si člověk uvědomí, že režisérem je Vladimír Michálek, kameramanem Martin Štrba, a ta stejná jména jsou podepsána pod filmy jako Je třeba zabít Sekala, Babí léto nebo O rodičích a dětech, chce se skoro nevěřit. Každopádně výše zmínění pánové už mi začínají lézt na nervy se svou tvorbou posledních 5 let (mohou poděkovat HBO, že mohli natočit Mamon), a víceméně by se dalo říct, že právě Prázdniny v Provence svým obsahem shrnují onu poslední pětiletku. 10% ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Co očekávat od filmu, který začíná scénou, ve které drží Jakub Prachař sraní a zoufale se snaží najít záchod. Do přírody nemůže, protože podle něj tam není bidet, a tak scéna končí hnědkou na jeho riflích. No je to hrozná kravina, což divák pozná i tak, že ve Francii (kde se celý film odehrává) žije více Čechů než Francouzů. Přesto tahle kravina překvapivě baví, ačkoliv je převážně o chlastu, kouření, hulení a sračkách jedné imrvére zhulené trojice Prachař-Kotek-Hádek. Tím důvodem je právě Prachař, který tu hraje namachrovaného, ukecaného, věčně nad věcí frajera, frontmana jedné pardubické kapely. Jeho role je tak suprově zahraná a skvělá, že doslova předčí ostatní. A tak Kotek s Hádkem vedle něj vypadají jen jako jeho mladší bratříčci.... "Ale to je krásná Francouzečka. Ta je nádherná, ta má šmrnc. Tu bych líbal. Jak se jmenuješ, maličká? Ta má prsíčka, to je přesně moje velikost." [3244. hodnocení, 186. komentář, 19%, 158. nejhorší film] ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Film se natáčel přímo v Provence ve městečku Six-Fours-les-Plages ležícím na pobřeží mezi Marseille a Nice. (SONY_)
  • „Je to taková road movie na jednom místě bez auta,“ uvedl producent filmu Vojtěch Frič. (SONY_)
  • Hudba, která hraje na diskotéce, je píseň „Ještě se připlazíš“ od kapely J.A.R., pouze v instrumentální verzi. Píseň jako taková vyšla na desce „Eskalace dobra“ až téměř rok po premiéře filmu Prázdniny v Provence. (MTHRFCKR)

Reklama

Reklama