Reklama

Reklama

VOD (1)

Zeť a vnuci bývalého zabijáka Costella byli zavražděni a jeho dcera skončila po útoku těžce zraněná. Costello se vydá na dálný východ, aby svoji dceru pomstil. Zaplatí si tři nájemné vrahy, kteří mu mají pomoci. Je tu ale jeden problém: Costello má kvůli starému válečnému zranění potíže s pamětí, a tak si musí vše zapisovat a fotit. Podaří se mu pomstít svoji dceru, než zapomene, že vůbec nějakou má? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (84)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Nejsympatičtější film o pomstě a nájemných vrazích. Perfektní audiovisuál, nejen díky kameře a vhodně zvolenému slow-mo, ale i střihu a náladové hudbě. Ano, uvěřitelnost přestřelek ke konci filmu exponenciálně klesá, nicméně to vůbec nevadí. Oči se mi nad všudypřítomnou naivitou přimhouřily samy, jen proto aby se zaostřily tam kde je potřeba a mohly vychutnat film jako fungující celek. Plakát hned na první pohled slíbil temný thriller s noirovou atmosférou v kontrastu s líbivými barvami a film vše z toho do puntíku splnil. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hodně osobitý thriller, který zaujme hlavně výborně napsanými a zahranými postavami. Mezi hlavním hrdinou a trojicí zabijáků to opravdu funguje a k pochopení jejich vztahu vám stačí jen jeden pohled do očí. Celý je to navíc hodně drsný a má to výborné, místy až poetické akční scény, které mě hrozně bavili. Celkově mi to ale přišlo příliš roztrhané a nekonzistentní a pomalé tempo tomu také moc nepomáhalo. V jednotlivých scénách výborné, ale jako celek na mě ten film moc nefungoval. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

FIlm preplnený režiserovými trademarkami, paradičkami a skvelými momentmi (často krat som nemo zíral s úžasom)...no ako celok to škrípe viac ako by sa dalo tolerovať. Často krát, zbytočne natiahnuté a prehnané, občas až komické. Byť to postavené na stabilnejšom scénari a natočené umiernenejším sposobom, mohol to byť najlepší film o pomste posledých rokov. Veľká škoda. Odporúčam prižmúriť oči, zatnúť zuby a vychutnať si dokonalú atmosféru. Nedajú sa mi nespomenúť prvé konfrontácie Costella a party zabijakov z Macaa. Osamelý Costello v klobúku a baloňáku, akoby vypadol z Melvillovej kriminálky, vs prototyp moderných cynických zabijakov zo súčasných filmov. Fantázia. (7/10) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Najdu je! Slibuji! Pomstím Tě!..... Co dodat. Po zajímavém úvodu se dostavuje půlhodinové nic moc. Pokusy o nevšední scénáristické a kamerové nápady mne nechávají v klidu. Přestřelka v domě, v parku, na smetišti. Tam lítá listí, tu zase papíry. Ale že by to bylo něco extra... Z netuctového filmu o pomstě tento francouzsko asijský snímek dělá jen zamotanější příběh. Film má průměrné vypravěčské tempo, J.Hallyday nemá charisma a k dokoukání mě nutí jen asijské zvláštnosti a zvědavost. Protože nevědět jak to dopadne je horší, než si tento film vůbec pustit. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Holina 

všechny recenze uživatele

Přestože byl Johny Hallyday jeden z nejvyhledávanějších herců snad někdy v osmdesátých letech (jedou snad vyšel i na nějakých samolepkách v nějakém německém časopisu - snad Piffovi), nikdy jsem ho v žádném filmu neviděl až do teď. A myslím, že to je právě ta role, na kterou sedí jako prdel na hrnec. Váhal jsem mezi 3*** a 4****, protože film má vynikající obsazení, parádní akční sekvence a sice omletý, ale dobře zpracovaný náměť. Nicméně musím ubrat za trochu nelogické chování postav (hajzlové jsou zase kámoši a podobně), nebo přehršel zpomalených záběrů. Jinak ale doporučuju. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Hlavní postava filmu Francis Costello (Johnny Hallyday) je založena na charakteru Jefa Costella (Alain Delon) ze snímku Samuraj (1967). Podobnost lze najít například ve stylu oblékání. (Jigvell)
  • V roce 2009 byl snímek nominovám na Zlatou palmu "za nejlepší film" na filmovém festivalu v Cannes. (Terva)
  • Film měl premiéru roku 2009 na filmovém festivalu v Torontu. (Terva)

Reklama

Reklama