Reklama

Reklama

VOD (1)

Zeť a vnuci bývalého zabijáka Costella byli zavražděni a jeho dcera skončila po útoku těžce zraněná. Costello se vydá na dálný východ, aby svoji dceru pomstil. Zaplatí si tři nájemné vrahy, kteří mu mají pomoci. Je tu ale jeden problém: Costello má kvůli starému válečnému zranění potíže s pamětí, a tak si musí vše zapisovat a fotit. Podaří se mu pomstít svoji dceru, než zapomene, že vůbec nějakou má? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (84)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V krátké době druhé setkání s Johnnym To nebo-li slabší verzí Johna Woo. Tentokrát se jedná o oblíbené akční téma pomsty, ale bohužel ve velice nevýrazném zpracování. Nechybí pár -opět efektivně neefektivních- akčních scén a mezi nimi neskutečná nuda a přehršel nezáživných dialogů. S tímhle Johnnym si rozumět bohužel nebudu. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Vengeance už není taková pecka jako Exiled a její závěrečná dvacetiminutovka až sklouzává do akční parodie, ve srovnání s níž jsou předchozí neprůstřelné balíky slisovaného papíru (!) přijatelné, ale disponuje podobnou poetikou, tempem a vytříbeným vizuálním stylem. A to všechno Johnnymu opakovaně baštím i s navijákem. Hlavní linie s odhodlaným charismatickým cizincem s poruchou paměti, ztraceným mezi asiaty, jest už jen dostatečným osvěžením dobře známého hitmenského příběhu. ()

Reklama

Cedr 

všechny recenze uživatele

Nejsympatičtější film o pomstě a nájemných vrazích. Perfektní audiovisuál, nejen díky kameře a vhodně zvolenému slow-mo, ale i střihu a náladové hudbě. Ano, uvěřitelnost přestřelek ke konci filmu exponenciálně klesá, nicméně to vůbec nevadí. Oči se mi nad všudypřítomnou naivitou přimhouřily samy, jen proto aby se zaostřily tam kde je potřeba a mohly vychutnat film jako fungující celek. Plakát hned na první pohled slíbil temný thriller s noirovou atmosférou v kontrastu s líbivými barvami a film vše z toho do puntíku splnil. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Meditativní drsná škola okořeněná hongkongskou originalitou a poetikou. Zabijáci tu jsou cool a mají čest. Hlavní postava je supercool tvrďas s kulkou v hlavě, díky níž postupně ztrácí paměť. Akční scény jsou ve zpomalených záběrech a často k nim hraje kytarka. Milovníkům oldschoolových kriminálek se to nemůže nelíbit. Oproti takovému Jarmuschovu Limits of Control maximálně funkční, jak ve filosofické tak v divácké rovině. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Johnny To se nezapře, způsobem natočení to totiž značně připomíná jeho starší parádní kousek Exiled, jenomže tohle, ač to má v sobě několik hustých a vizuálně perfektních přestřelek, tak to i tak prostě působí strašně utahaně a bez jiskry a nedokážou to zachránit ani Anthony Wong s předpisově kamennou tváří a vrchní záporák Simon Yam, kterej tu ale bohužel moc prostoru nedostal ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Film měl premiéru roku 2009 na filmovém festivalu v Torontu. (Terva)
  • V roce 2009 byl snímek nominovám na Zlatou palmu "za nejlepší film" na filmovém festivalu v Cannes. (Terva)
  • Hlavní postava filmu Francis Costello (Johnny Hallyday) je založena na charakteru Jefa Costella (Alain Delon) ze snímku Samuraj (1967). Podobnost lze najít například ve stylu oblékání. (Jigvell)

Reklama

Reklama