Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Christian Wolff (Affleck) je matematický génius, který má lepší vztah k číslům než k lidem. Pod zástěrkou maloměstské účetní kanceláře pracuje jako nezávislý účetní pro několik nejnebezpečnějších zločineckých organizací na světě. S postupným stahováním smyčky ze strany oddělení pro boj s organizovaným zločinem ministerstva financí, v jehož čele stojí Ray King (J. K. Simmons), Christian přijme legálního klienta: dobře zavedenou společnost zabývající se robotikou, ve které účetní (Anna Kendrick) zjistila účetní nesrovnalosti ve výši miliónů dolarů. Ale s tím, jak Christian rozkrývá účetní záznamy a přibližuje se k odhalení pravdy, začíná v jeho okolí stoupat počet mrtvých. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (10)

Trailer 9

Recenze (829)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Od kdy je těžké zabít účetního?" Vždycky to bylo těžký, jsou to totiž potvory hemživý, chvilku nepostojí a neustále kličkují mezi paragrafy. Jenže když k tomu ještě přidají kolovrátkovou básničku, střeleckej výcvik a schopnost urazit cizí hlavou umývadlo, tak je to zase o kousek těžší. Pana Wolffa je zkrátka těžký zabít, ale je velmi snadný se s ním bavit při počítání, mizení i dokončování zakázky. Mě tedy nejvíc dostala jeho geniální spojka po telefonu a schopnost vybírat si hotel podle tlaku vody. Na druhou stranu mi však připadá, že mi bylo umožněno pochopit kouzlo Pollockových obrazů a tohoto okamžiku jsem se vždycky trochu bál. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V současný době v Praze probíhá jeden filmový festival za druhým a já samozřějmě chodím a ochutnávám, ale po čase mě prostě ten poctivej americkej blockbuster chybí jak praseti drbání a když je ten americkej biják tak dobrej jak tenhle, tak pak uctivá poklona pane O'Connor . Je to nejpoctivější možná filmařinas příběhem, který tě zajímá až do samýho konce a vyníkajícíma akčníma pasážema. Není moc co vytknout, vzpomínám si jak jsem Benovi před xx lety smál, že je to omyl Hollywoodu, no tak už teda rozhodně neříkám. Jasně vybírá si role který si na sebe dokáže posadit, ale i to je umění a navíc je prostě vidět že ten kluk na sobě pořád maká a to i fyzicky. Annička tam nemá až tak velkou roli, ale mě se ta holka líbí víc než devizovej učet. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Už som viackrát napísal, že rozdiel medzi tromi hviezdičkami a ich nižším počtom u mňa znamená iba to, že pri filmoch ocenených nižším počtom som sa rozčúlil až naštval. Teda nevypovedá to iba o kvalite. A Účtovník ma nerozčúlil, ani nenaštval a napriek tomu ho považujem za nekvalitný film. V priebehu veľmi krátkej doby ma prestali zaujímať Christianove nevšedné schopnosti v mnohých oblastiach, nepotreboval som sledovať vzťahy medzi postavami na obrazovke, ani počítať mŕtvoly, ktoré produkoval a odhadovať majetok v prívese. Zaujalo ma, ako sa filmy nakrútené v tomto storočí na seba podobajú, ak sa Hollywoodu vracia prívlastok "továreň na sny". Pretože väčšina filmov je o tom, ako sa v skrátenom režime stať superhrdinom. A aj keď to nie je mojim zvykom, musím napísal, že ma potešil komentár užívateľa maelcum. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Určitě jedno z překvapení roku. Promyšlené psychologické drama o autismu tu O'Connor mísí s brutálním akčním nářezem ve stylu Johna Wicka. Affleck je skvěle obsazený. Příběh krásně odsýpá a pořád se něco děje. I účetní část je zajímavá. Není tu nouze o vtipné situace ala Ben kontra normální svět. Bernthal jako padouch super. Uvažte Barman vs Punisher, kdo by na tohle nešel? ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Už jsem se začínal bát, že v tomto měsíci neuvidím žádný luxusní film. Gavin O'Connor by měl tvořit více. Evidentně ví, co dělá. Snímeček dokonale sedl i Affleckovi, protože k zahrání matematického genia si s jediným výrazem tváře hravě vystačí. Z Batmana mu sice zůstala ještě nějaká ta svalová hmota navíc, ale neměl jsem sebemenší problém mu roli uvěřit, a to je v podobných filmech hrozně důležité. Kdybych v sobě v budoucnu snad objevil nějaké homosexuální choutky, tak zadek Bena Afflecka by byl jedním z prvních zadků, které bych se rozhodl prozkoumat. S ostatními postavami je to takové všelijaké. J.K. Simmons byl samozřejmě perfektní. To on je totiž vždy. Anna Kendrick byla sice neskutečně hnusná, ale vzhledem k tomu, že mi ji nikdo do postýlky necpe, tak jsem její účast v tomto filmu v rámci možností snášel. Nejvíce mě iritoval Jon Bernthal, který se snažil být tak neskutečně cool, až to bylo krajně otravné a těžce kontraproduktivní. Diváka nestálo ani příliš úsilí si uvědomit, že to je Affleckův filmový bráška. Velice silnou složkou filmu byla hudba a hrozně se mi zamlouvaly i akční pasáže. Když zrovna neřádil Affleck, tak mi přišlo chování účastníků poměrně realistické. Příběh je poměrně vydařená záležitost. Nebavila mě snad pouze ta rodinná vsuvečka. Z nějakého důvodu jsem před zhlédnutím očekával ještě o něco intenzivnější zážitek. Každopádně i přes ne úplně naplněná očekávání patří snímek v rámci žánru k naprosté špičce. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (22)

  • Chris (Ben Affleck) vo filme používa poloautomatickú odstreľovaciu pušku Barrett M82A1M. (MikaelSVK)
  • Když analytička Marybeth Medina (Cynthia Addai-Robinson) prochází snímky podezřelých z Gambinovy rodiny, stejná fotka se tam nachází 2x - v 1. řadě první a čtvrtá. (Radiq)
  • Jedno z pseudonymov používaných Christianom Wolffom (Ben Affleck) je meno Gauss. Carl Friedrich Gauss bol jeden z najväčších matematikov a fyzikov všetkých čias. Zaoberal sa teóriou čísel, matematickou analýzou, geometriou, geodéziou, magnetizmom, astronómiou a optikou. Vynašiel mimo iného tzv. Gaussovu krivku. (ČSFD)

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

26.01.2024

Osvědčené hvězdné tvůrčí duo kráčí vstříc další filmové spolupráci. Po loňském chváleném dramatu Air: Zrození legendy a pár let starém Posledním souboji vyhlíží oscarová dvojice Ben Affleck s Mattem… (více)

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

05.09.2021

Thriller Zúčtování v originále zvaný The Accountant z roku 2016 neměl původně kdovíjak velké předpoklady k tomu, aby se z něj stal hit, natož pak chválený. Na papíře se zkrátka jednalo o béčkovou… (více)

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

11.11.2017

Loňská comicsovka Sebevražedný oddíl sice moc lidí nenadchla, 745 vydělaných milionů nicméně znamená dvojku. Té se ujal Gavin O'Connor, režisér Warriora nebo Zúčtování, a měla by se začít točit v… (více)

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

07.09.2017

Loňský Sebevražedný oddíl se díky famózní marketingové kampani proměnil v hit. Studio Warner Bros. se tudíž vykašlalo na slabší přijetí a začalo chystat dvojku, k níž se však rozhodl nevrátit David… (více)

Reklama

Reklama