Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hluboko v lesích mimo civilizaci vychovává svérázný a charismatický otec (Viggo Mortensen) svých šest dětí podle vlastních představ. Jejich život připomíná letní tábor v ráji, plný neotřelých pravidel a her. Dokud nepřijde zpráva, která všechno změní. Začíná překvapivá a zábavná cesta, při které jsou zásady této volnomyšlenkářské rodiny vystaveny zkouškám našeho světa. (Aerofilms)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (566)

misterz 

všechny recenze uživatele

Niečo na zamyslenie. Snímok, ktorý je nielenže výborne spracovaný a zahraný, ale je tu aj veľa podnetov na zamyslenie. Zároveň ma pri sledovaní prepadla neodbytná myšlienka toho, ako sa ľudská morálka v priebehu času, technického rozvoja a zmien spoločnosti mení. Čo bolo kedysi normálne, je teraz spoločnosťou perzekvované a opačne. Pred pár storočiami by bol ten otec (Viggo Mortensen) najlepším rodičom na svete, no v súčasnej dobe je už braný nanajvýš tak za blázna ak nie rovno za nebezpečného pošahanca. Čo je z toho dobré a čo nie, tak to už si musí každý posúdiť sám. 80/100 ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Film nastoluje mnoho otázok okolo alternatívnej výchovy detí a som rád, že ide o počin objektívny. Nemal som pocit, žeby tvorcovia upredňostňovali akúkoľvek z foriem, hoci sa to sprvu možno zdá. Polemizovať by sa dalo okolo danej témy do rána, v každom prípade po filmárskej stránky ide o slušné nezávislé dielko hodné povšimnutia. Záverečná štvrťhodinka je však na smolu úplne, úplne zbytočná, hoci vzhľadom k úvodu filmu je technicky veľmi pekná. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na tak málo maximálnych hodnotení dám prednosť emóciám pred racionalitou a ohodnotím plným počtom. Logické nedostatky plynú zo samotného námetu, ale nakoniec je dôležitá samotná scéna v supermarkete a jej vyznenie, než premýšľanie nad tým, kedy začne prípad riešiť polícia, čo sa týka aj iných scén filmu. Ono ani záver nie je "absolútny", život je tiež iba sled zážitkov s neustálymi zmenami, všetko je skrátka otvorené, ako aj interpretácia, akú si divák v hlave sám vytvorí. Je to dojímavé, inteligentné, kvalitne zahrané, neponúka to jednoduché otázky a ani jednoduché odpovede. A možno je to trochu aj mierny indie feelgood gýč, ale prečo kritizovať film, ktorý osvojí diváka srdcom aj rozumom zároveň. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tématicky podobné Wild a Into The Wild. Tedy jedinec mající odlišné názory, postoje a životní filozofii, jdoucí proti zajetým postupům a standartům moderní společnosti. Je to trochu agitka za bio život, trochu pocta hypíkům a trochu zálesácká flákota. Nejvíc je to ale překvapivě funkční rodinné drama o nestandartních rodinných postupech a odlišném přístupu k životu, které je v některých scénách 100 procent raw a zároveň v jednom filmu brilantně kontrastují typicky kapitalistické manýry současné buržoazie, skvěle typizovaná americká střední třída a rodinka pragmatických trhačů bez peněž, žijících v lese, která je zdánlivě ve všem zvrácená, ale není to tak úplně pravda. Největší deviza je v tom, že režisér dokázal dát všechny tyhle typologicky vybrané životní postupy do jedné roviny a z obou extrahoval ve stejné míře pozitiva a negativa. Takže ve finále je to pro diváka nepřeberná porce konzistentních, velmi zajímavých názorů a scének, které jsou záživné vnitřním nábojem, myšlenkovým poselstvím i zdravě okořeněné skvělými hereckými výkony. Díky bohu to jednoznačně nestraní přírodě, zatímco starší bratříčkové to mají už v názvu a je jasné, jak to potom vypadá. Mortensen a spol jsou magoři, ale mají mozek, vědí proč to dělají a fandíte jim. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

51. KVIFF - naprosto mimo. "Humorné" sekvence vzbuzují v racionálně myslícím člověku spíš znepokojení a hrůzu. Ten psychopat, vychovávající si v lese radikální, potenciálně teroristickou buňku, měl skončit minimálně za mřížema, a ne zpátky v kruhu rodiném ve stylu "všichni se máme rádi". Když to chvíli vypadá, že vyhraje hlas rozumu, teda Franka Langelly, je to ve výsledku stejně spláchnuto do záchodu. Já jsem na tyhle alternativce alergickej, takže jsem vůči tomu filmu byl nepřátelsky naladěný úplně od začátku. Hodnocení možná moc radikální, ale od srdce. Pokud to máte jinak, budete spokojenější. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (25)

  • Před českou kino premiérou proběhla 2. července 2016 premiéra na Karlovarském mezinárodním filmovém festivalu. (Varan)
  • Celá jména rodičů (napsaná na poslední vůli) jsou Leslie Donaldson Cash (Trin Miller) a Benjamin Taliesin Cash (Viggo Mortensen). Taliesin byl velšský básník, který psal především o králích, ale zaměřoval se také na mytologická témata. Podle jedné pověsti požil lososa moudrosti a získal tak nadpozemské vědění. (HellFire)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

69. ročník MFF Cannes

69. ročník MFF Cannes

23.05.2016

V neděli skončil 69. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes, který přinesl mnoha tvůrcům různá ocenění za jejich tvůrčí činnost v oblasti filmu. Patronem tohoto ročníku stal francouzský… (více)

Reklama

Reklama