Reklama

Reklama

Slavná rocková hvězda Marianne (Tilda Swinton) tráví poklidnou dovolenou na slunečném ostrově v Itálii se svým partnerem Paulem (Matthias Schoenaerts). Idyla je narušena nečekaným příjezdem jejího starého přítele Harryho (Ralph Fiennes) a jeho okouzlující dcery Penelope (Dakota Johnson). Radost z příjemného setkání se pomalu mění v atmosféru plnou skrytých vášní, nedůvěry, podezírání a žárlivosti... (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (92)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Artové drámo s příměsí filmu o postupně se rozplétajících se nitkách, jimiž jsou postavy vzájemně provázané. Má to dost pomalý rozjezd a pak až zbytečně rychlý dojezd. Nevím, jak film vznikl, ale kdyby byl na základě nějaké šílené postmoderní otevřené divadelní hry, absolutně by mě to nepřekvapilo. Tilda je zvláštní tvor, ale vede rozhodně Fiennes, u kterého věřím, že musel dostávat průběžně srdeční záchvaty, protože tohle snad nemohl udýchat. Nejsem si však vůbec jist, jestli bylo pro film ospravedlnitelných 120 minut. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nedokonalé pitvání několika vztahů. Slunná Itálie, slavná rocková hvězda, její současný přítel, její bývalý milenec a excentrický hudební producent, jeho dcera. Začínají se producírovat kolem bazénu, tančit, rozebírat vztahy, bilancovat, provokovat i svádět se. Vzdáleně má jít o remake slavného francouzského kousku Bazén s Alainem Delonem a Romy Schneider. Celý film je prakticky nedramatickým pohledem do několika životů, do žádného se ovšem nepodíváme podrobněji, žádný nás výrazněji nezaujme, ač nejzajímavěji do děje vstupuje spontánní zvíře Ralph Fiennes. Zvrat se dá snadno předvídat a je otázkou, jestli diváky jeho vyústění uspokojí. Navrch v závěru už se to celé trochu sype. Příkladem: sledujeme vyšetřování zločinu, které však jde na druhou kolej, podstatné je totiž získat autogram slavné umělkyně, která si na slunném ostrově léčí ztrátu hlasu. Věřte mi. Právě chameleónka Tilda Swinton tak celou dobu pouze šeptá, její mimika však dokáže leccos nahradit. Herci jsou opravdu slušní. Jenže otázek naskočilo dost, odpovědi mi coby divákovi chyběly. Jakýs takýs feeling se k nám nicméně (naštěstí) dostává, snaha soustředit se na chování postav než na vytváření velkých point a dějových zvratů ovšem nevychází. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, co točí evropský režisér a natáhne si do něj renomované evropské herce, že předpokládáte v úspěch. Jenže úspěch nepřijde a Vám nezbývá, než dvě hodiny trpět u průměrné podívané, která dokazuje, že i dobří evropští herci si můžou zahrát naprosto nezajímavé postavy. Ačkoliv to na první pohled může působit jinak. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Z Tildinho mlčania sa dalo vyťažiť viac. Z migrantov sa dalo vyťažiť viac. Túto nerozvinutú vrstevnatosť vnímam len ako pokusy o pridanú hodnotu v remaku, ktoré si tvorcovia zároveň sami zakazujú dotiahnuť do konca z úcty k predlohe. V podstate záblesky geniality s vopred prichystaným hromozvodom. Viac sa to podarilo naplniť až v Suspirii. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Moje taktika nečíst si před filmem komentáře a hodnocení se mi u tohoto filmu zle nevyplatila.Následkem toho jsem prožil dvě hodiny nudy a utrpení,z ústřední čtveřice jsem toho viděl až zbytečně mnoho a i přes velký herecký výkon Ralpha Fiennese byla jeho postava pověstnou osinou v zadku.Obsazení pro mě zůstává záhadou.Proč hraje Dakota Johnson teenagerku,když vypadá minimálně na pětatřicet?Detaily obličeje byly až příliš detailní.Postavy mi přišly otravné,děj jsem nezaznamenal a nudil jsem se strašně,hvězdičku jsem udělil za výkon Ralpha Fiennese,i když byl jeho Harry příšerně otravný. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (22)

  • Bratr Ralpha Fiennese je hudebním producentem, stejně jako Fiennesova postava. Hercův bratr tak byl Fiennesův hlavní poradce a zdroj informací. (Hal_Moore)
  • Když byli herci nuceni zůstat během natáčení o týden déle (podvodní kamery nefungovaly), tak se to podepsalo na jejich chování. Matthias Schoenaerts se necítil ve své kůži a v pasti, Tilda Swinton byla v klidu a později popsala zážitek jako „prodlouženou rodinou dovolenou“ a Ralph Fiennes si zamiloval místní prostředí natolik, že nechtěl odejít. (Jigvell)
  • Scéna z koncertu byla natočena na stadionu San Siro v Milánu před 70 000 diváky během koncertu italského zpěváka Jovanottiho. Tilda Swinton má společného přítele s Jovanottim, a tak se ho zeptali, jestli by jim mohl poskytnou 15 minut a diváci byli požádáni, aby křičeli „Marianne Lane“, než Jovanotti vyšel na pódium. (Jigvell)

Reklama

Reklama