Reklama

Reklama

Noční letec

Richard Dees (Miguel Ferrer), reportér bulvárního týdeníku, se setkal už s tolika neuvěřitelnými senzacemi, že ho nemůže téměř nic překvapit. Teď se vydává po stopách sériového vraha, zvaného "noční letec", který v noci pravidelně létá ve svém malém letadle a vyhledává vždy podobná místa, opuštěná venkovská letiště a na nich své nové oběti. Dees se pouští do rutinního vyšetřování, ale ani v těch nejděsivějších snech by ho nenapadlo, že tajemný pilot není jen obyčejný šílenec, ale něco mnohem horšího! Mrazivý horor podle povídky Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (87)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nenáročná oddychovka s příjemnou atmosférou, která se ve svém závěru mění ve slušný masakr. Proto bych apeloval na to, aby si hororoví fans vybrali tu necenzurovanou verzi, v opačném případě budete ochuzeni o Ferrera neortodoxně pracujícího se sekerou, vybuchující hlavy a podobné mňamky. A taky nebudete na konci při "scéně v pekle" tolik zmateni, jako já napoprvé. A ta lacinost filmu mi v tomto případě vůbec nevadila. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, který mě nějak zvlášť neoslnil, ale ani neznechutil. Literární předlohu jsem nečetl a bohužel po shlédnutí filmu po tom ani nějak zvlášť netoužím. Začátek filmu mě příjemně navnadil, jenže potom se ono kouzlo vytratilo a z hororové atmosféry se rázem stala jakási detektivka. Vše se začalo měnit závěrečným masakrem v letištní hale a já očekával závratný finish, který se ovšem nekonal. Spíš jsem zůstal mírně znechucený, protože jsem od toho očekával mnohem víc a vůbec mě to neuspokojilo. ()

Reklama

hakon 

všechny recenze uživatele

Kdyby šlo o jeden krátký příběh z Věřte nevěřte, tak bych byl naprosto spokojený. A tak to i prezentuje sám autor knihy povídek, kde se Noční letec nachází. Jenže samotné dílo nepatří mezi perly jinak skvělého autora a tak se ani scénář nemá o moc co opřít. Televizní look si ani nehraje s kamerou a herci stojí taky za...takže tuhle Kingovu můžete v klidu přeskočit a nic se nestane. 4/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Snímok miestami postráda veškerú logiku či reálnosť, no i napriek tomu, že z hororového hľadiska nespĺňa takmer žiadne kritéria, nepozerá sa na tento “upírsky slasher” bez gore či krvi, vyslovene zle. Je to taký malý “video” film na úrovni starých VHS-iek, ktorému sa treba od úvodu prispôsobiť, aby človek neočakával niečo, čo mu skrátka nemôže dať. No a verte či nie, príliš toho naozaj nie je. Pred stlačením “play”, prepnúť do režimu “skromnosť”, inak potešili nepriame odkazy k Stokerovej Dracule. Etovsio .. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Stephen King patří k mým oblíbeným autorům, ale ne všechno, co napsal, se mu povedlo. Třeba povídku Noční letec zřejmě psal levou zadní. Proč by měl upír létat letadlem? Každý přece ví, že se může snadno proměnit v netopýra a přemisťovat se vzduchem vlastními silami. A proč by měl přednostně hodovat na letištním personálu? Moc to nedává smysl. Právě tato povídka se překvapivě dočkala zfilmování. Protože byla na celovečerní film příliš krátká, bylo třeba ji dějově rozvinout, a jelikož byla tak slabá, že snad už ani nešla pokazit, tak ji filmoví tvůrci vylepšili. Docela se jim to povedlo a my jsme svědky vzácného jevu, kdy film je lepší než jeho literární předloha. K pozitivům tohoto filmového díla dlužno přičíst i to, že herci jsou typově dobře vybraní a že jejich herecké výkony jsou vskutku na slušné úrovni. Ani maska upíra nebyla marná. Každopádně jsem byl spokojený, byť nikoli nadšený. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně na začátku filmu, kdy reportér Richard Dees (Miguel Ferrer) mluví se šéfredaktorem Mertonem Morrisonem (Dan Monahan), je v několika záběrech nad jejich hlavami jasně vidět zvukařův mikrofon. (Chuppa)

Reklama

Reklama