Reklama

Reklama

Hvozd

(festivalový název)
  • Velká Británie The Hallow (více)
Trailer

Obsahy(1)

Adam a Clare sú mladý manželský pár, ktorý sa spoločne so svojím malým dieťatkom rozhodnú presťahovať na írsky vidiek. Chata sídliaca uprostred hôr však prináša viac starostí s rekonštrukciou, než aby vytvárala dojem pokojného domova s rodinnou atmosférou. Obavy z nového, doposiaľ nepoznaného prostredia ešte viac prehĺbi skúsenosť s neznámym návštevníkom, ktorý ich jedného večera nečakane vystraší na smrť. Miestny šerif danú udalosť uzavrie ako "privítanie" od tamojších, inak neškodných výtržníkov. Skutočnou príčinou návštevy je však bytosť omnoho desivejšia, ktorej teritóriom je práve okolie nového mladomanželského príbytku. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (193)

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Napínavá a pěkně atmosférická podívaná, která z letošní hororové sklizně patří k tomu povedenějšímu, co lze spatřit! S přibývajícími minutami jde stále více do tuhého, intenzita stoupá a přitom bez proudů a drastických stříkanců krve. Vše se motá kolem jedné legendy spjaté s okolním lesem. A zde bych měl jednu zásadní výtku. Více hrátek a barvitého vyjádření kolem této mytologie by The Woods vystřelilo do šmakózně atmosférických výšin ze kterých by se sedalo na zadek. I tak se jedná o pekelně stravitelný dort, který jistě potěší fandy hororů provázané s tajemnou legendou! ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Horor s parazity nebo přeměnami lidí v monstra úplně zbožňuju, ale tohle mě emocionálně minulo, protože mi byl jak ten chlápek, tak i ta ženská dost nesympatičtí. Navíc si dovedu představit ten námět spíš jako fantazy, které je postaveno na nějakých starodávných legendách, než takovouhle podivnou směsku duchařiny a monster hororu. Očekávání jsem měl nulové, takže zas tak zklamaný nejsem, ale spíš nedoporučuju. 45% ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Manželia s čerstvo narodeným dieťatkom sa nasťahujú do nového domu hneď vedla lesa. Hneď počas prvých dní pozorujú, že miestni obyvatelia z ich príchodu nemajú velkú radosť. Miestny les totiž obývajú príšery, ktoré mnoho ludí pripravili o to najcennejšie v ich živote. - Tak už od začiatku opäť nechutná britská angličtina, kvôli ktorej sa vyhýbam väčšine hororov z tejto oblasti. Všetko ostatné však funguje až prekvapivo dobre. Už od začiatku si horor buduje záhadnú atmosféru, ktorá ma postupne pohlcovala. Napriek tomu, že sa obrovská časť deja odohráva v noci, je všetko pekne presvetlené, a tak kamere nič neunikne. Tvorcov rešpektujem aj za to, že to dieťa tam bolo takmer stále a natáčanie s ním muselo byť fakt náročné. Potešilo ma aj množstvo prvkov môjho najoblúbenejšieho subžánru Home Invasion. Normálne by som pri hodnotení prihliadal aj k tomu, ako sa mi páčil les a príroda, keďže sa v nich odohráva podstatná časť deja, ale keďže je väčšina scén počas noci, nebudem k tomuto faktu prihliadať. Masky netvorov boli velmi kvalitné a tvorcov chválim za to, ako často sa na scéne objavovali, pretože u takýchto hororov sa často stáva, že príšera sa ukáže len niekolko krát. Celkovo som velmi spokojný a keby tento horor vznikol v USA, zrejme by som mu dal plné hodnotenie. + herec z Outpost ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Corin Hardy neumí vytvořit atmosféru, už u Sestry to bylo znát a teď to vidím i tady u Hvozdu. Ne, ono se to snaží působit jako strašný psycho, ale výsledek je jedna velká nuda. Příběh sám o sobě by až tak špatný nebyl, ale to provedení mě vůbec nebavilo, po hodině se to teda vylepšilo, ale ne o moc, i když už mě to bavilo o něco víc ale tady se mi zase zdál ten příběh nelogický - ženská vytáhne z jezera svoje mimino, to nijak neprojeví, že by žilo a pak s ním běží lesem a to dítě pořád neřve! A ten poslední záběr na to dřevo to pohřbil, tenhle rádobypřekvapivý konec mě jenom tak naštve. Nejvíc mě na tom ale mrzí, jak se to tak hrozně snaží o to, aby to bylo psycho, ale když na to režisér prostě nemá, tak na to nemá. Jo, lokace vybral hezké a herce docela dobré, ani ten příběh nezní špatně, ale výsledek je jenom velká nuda. Jestli chci vidět film s psycho atmosférou, pustím si příště radši Babadook, tam jsem byl v prdeli jenom z toho, že řvou v autě. 2* ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Jako celek bych to shrnul spíš na horor pro děti. Nebo takovej rodinnej film s dávkou menšího napětí. Prostě dům opuštěnej uprostřed relativně temnýho irskýho lesa, no čekal jsem cokoli, dopředu jsem ani nevěděl jakej subžánr můžu čekat. No po nějaký době to zas nebyly duchové, ale normální fyzický bytosti, docela hnusáci, ale když zjistíme jejich slabiny, není se čeho bát. Mutanti z Hory maj oči nebo Pachu krve, ty teprv naháněly hrůzu. Nebyla z toho ani žádná velká honička, skoro až komorní projev. Pár lekaček tam pravda byla, ale taky nic světobornýho. Co ale kvituju, oproti ostatním hororům, je logika postav a jejich chování. Jinak jsem ale tak rozhozenej tímhle přehnaným hodnocením, že mu musim naložit. U dětí to úspěch najde. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Během závěrečných titulků následuje ještě jedna krátká scéna. (noelcoward73)

Související novinky

Jak je těžké lapit Vránu

Jak je těžké lapit Vránu

04.01.2015

Kolem nové adaptace slavného komiksu se motá již několik let spousta tvůrců a problémy nekončí. Režijní stoličku opustil s projektem dlouho spjatý F. Javier Gutiérrez, místo toho se připravuje na… (více)

Reklama

Reklama