Reklama

Reklama

The Fundamentals of Caring

  • USA The Revised Fundamentals of Caregiving
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Ben (Paul Rudd) prožil velkou osobní tragédii a ztrátu. Aby se z ní dostal, rozhodne se vydělávat si peníze jako pečovatel. Jeho prvním klientem se stane 18letý Trevor (Craig Roberts), kterému ani svalová dystrofie nebrání projevovat svoji hlučnou povahu. Máme tu dva hrdiny: jeden je paralyzován citově, druhý tělesně. Společně se vydávají na cestu, aby hledali přátelství i naději. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (59)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Charakter Trevora (Craig Roberts) mě upřímně docela štval, ale na druhou stranu je příjemné a osvěžující vidět pro změnu film, kde není povaha nemocného člověka na vozíčku znázorněna se všemi těmi klišé, které z něj dělají líbivého a všemi milovaného, avšak nebohého chudáka. Nejsympatičtější byl však na filmu Paul Rudd v roli Bena, který si uměl se vším poradit tak nějak po svém. A samozřejmě Selena - ta je ostatně hlavním důvodem, proč jsem si titul vybrala ke zhlédnutí. Celkově příjemné road-trip drama s několika úsměvnými i smutnějšími momenty. Film působí velmi přirozeně a nenuceně, obzvlášť právě díky hlavní postavě v podání Paula Rudda. ~(4,0)~ ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Fíha, tak toto som veru nečakal! Keď som si prečítal popis filmu o dvojici mužov - jeden deprimovaný citovo, druhý fyzicky vo forme svalovej dystrofie - tak som myslel, že to bude príbeh plný pátosu a emočného napätia. Ale kdeže, toto bol naozaj veľmi príjemný road-movie so svižnou atmosférou, ktorej dominovala dvojica postihnutých hlavných hrdinov. Tieto postavy s ironickým humorom a neustálym vzájomným doťahovaním boli pre mňa nesmierne sympatické a mnoho krát ma dokázali ich dialógy aj rozosmiať. Zaiste, film mal aj svoje smutnejšie fázy, ale celkovo to bolo dosť dobré a napokon veľmi milé prekvapenie. Dokonca aj Selena Gomez ma bavila (a to mi väčšinou skôr ide dosť na nervy). ()

Reklama

Antek 

všechny recenze uživatele

Když se v Americe vydáte na Road Trip, zákonitě musíte během cesty dojít k prozření, začít cítit lásku k veškerému člověčenstvu a taky uzdravit své nezahojené jizvy. To by se na cestě z Ostravy do Prahy mohlo stát asi jen opravdu těžko. „The Fundamentals of Caring“ jede na jistotu – moc by si přál být filmem z „Amerického nezávislého léta“, ale na to je příliš schématický a  cvrnknutý mainstreamem. Paul Rudd je tradičně výborný, dokáže prodat jakoukoliv hlášku a do toho ještě propašovat emoce, když je to třeba. Škoda jen, že tahle cesta za nejhlubší jámou v Americe jede tak nějak na neutrál a jen zřídka do toho více šlápne, takže i sebelepší herecký výkon to nedokáže úplně vytrhnout. Zřejmě bylo tvůrčím záměrem zahrát to trochu civilněji a netlačit na emoce, nicméně pocit již jednou viděného je tak silný, že k opětovnému zhlédnutí už jen těžko naláká. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dostanete přesně to, co můžete čekat, když si přečtete stručný obsah: sbližování dvou rozdílných mužů, které přes počáteční potíže vyústí samozřejmě v přátelství. Příběh zpracovaný v různých obměnách už mnohokrát. Tenhle se vymyká tím, že není sentimentální a hlavní hrdina na vozíčku, kterému hodinky odměřují čas zatraceně rychle, nemá slitování s nikým, dokonce ani sám se sebou. Pasti, které chystá na nebohého pečovatele, jdou za hranu korektnosti ve všech směrech. Aby občas z filmu vykoukla scéna, z níž je jasné, že ten předčasně vyspělý kluk je ve skutečnosti opravdu jen kluk, který ledacos nemůže, hodně věcí se děsí a je zoufale křehký za maskou z úšklebků a nelítostnosti, kterou si kolem sebe na obranu vystavěl. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Díky zvolenému tématu mohl snadno snímek skouznout k lacinému tvůrci hojného počtu slz, ale naštěstí se tvůrci rozhodli vydat odlehčenější cestou. Nechápejte mě špatně, dojemných momentů je tu hodně, ale kupodivu přichází i z míst, odkud byste to nečekali. I přes těžké momenty na mě snímek působil především jako feel good film o překonávání překážek, který je obohacen sympatický suchým a mnohdy i drsnějším humorem, který často funguje výborně i ve vážnějších scénách. Pochvalu si zaslouží Paul Rudd, který zde dostal možnost předvést svůj herecký um v téměř všech polohách a dostalo se mu šťavnaté role, ve které se mohl pořádně realizovat. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie filmu trvalo 26 dní. (nirvana91)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach v americkom štáte Georgia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama