Reklama

Reklama

Dospívající dívka Medina (Maika Monroeová) se přestěhuje se svou rodinou do pohádkového ráje Palos Verdes v Kalifornii. Vše nasvědčuje tomu, že se před nimi otevírá nová a šťastná kapitola jejich života. Když je však záhy doženou staré problémy a manželství Medininých rodičů se ocitne v troskách, její matka (Jennifer Garnerová) se duševně zhroutí a bratr (Cody Fern) se uchýlí k drogám. Ve víru toho všeho se Medina musí spolehnout na svou vnitřní sílu, aby se postarala o fungování rodiny, zatímco najde kýžené útočiště ve své nové vášni – surfování. Snímek "Rajský život v Palos Verdes", který se odehrává na pozadí sluncem zalitých pláží a křišťálově modré vody na kalifornském pobřeží, nabízí strhující pohled na to, jaký podíl mají ty největší životní výzvy na tom, kým se staneme. (Cinemax)

(více)

Recenze (19)

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Příběh není špatný, nicméně film jako celek mě hrozně nudil, dívala jsem se na něj natřikrát. Vzhledem k tomu, že je to jinak velmi slušné drama je to škoda. Musím vyzdvihnout, že tam byl krásně popsaný blízký vztah sourozenců (dvojčat). Pokud máte chuť na hodně depresivní film a nevadí vám pomalý děj, bude se vám to líbit. Víc než průměrné hodnocení ale udělit nemůžu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kupodivu hodně slušné drama rodiny, která je solidně rozkurvená a marně si myslí, že čerstvě koupený dům u pláže v Californii ji vytáhne z hodně slušných emo-sraček. Nevytáhne. Naopak rozjíždí hodně slušný dramatický kolotoč, kterému dominuje skutečnost, že tak dobře vykreslenou depresi jsem ve filmu ještě neviděl. Zajímavý pohled na věc. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Překvapivě atraktivní záležitost, která v sobě kombinuje rodinou vztahovku, nezávislé drama, letní vyprávění a prázdninové dobrodružství. Má to příběh, má to zvraty, má to katarzi. Možná trochu haprují herci (především Monroe je taková mdlá), ale jinak…. Dle počtu komentářů, které se k dnešnímu dni vejdou na jednu stránku, by se dalo dedukovat, že jde zatím o ne příliš profláklý film. A to je zatraceně velká škoda!!!! ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Více smutný než melodramatický film o tom, jaký je smysl mít privilegovaný život, když neochrání od katastrofy a zoufalství. Velkolepá stylizovaná nálada. Film vůbec ukazuje pozoruhodný smysl pro atmosféru a místa, ale nemá dramatický opěrný bod přes ukazování nebezpečí předávkování drogami. Postavy jsou plné energie ,ale kamera záměrně nervuje. To zvláště neurotická matka. Možná by šlo lépe vykreslit rozpad osobnosti postav. . ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Tribes Of Palos Verdes" podľa mňa skutočne dobre funguje ako dráma. Ako silná dráma, ktorá sleduje život dvoch súrodencov, kde ich rodičia majú absolútne zdevastovaný vzťah. A najhoršie je, že matka sa tak silno naviaže na svojho syna, že to postupne zadusí všetky korene, na ktorých má rodina stáť a všetko sa zosype. Okrem toho Jim trpí obrovskými výčitkami, pretože pred otcovým odchodom za svojou novou láskou ho silno udrel do tváre a má výčitky, že so svojim otcom si takto zničil vzťah. A všetko to sledujeme očami jeho sestry Mediny, ktorá potichu trpí a snaží sa všetko zachrániť, lenže sa to nedá. Ich mama sa z otcovho odchodu nevie spamätať a vysoko sa naviaže na svojho syna, kde to nakoniec bude (ako Medina sama povedala) vyzerať ako keby bol on jej manželom. Syn to nebude schopný psychicky zvládať. Plus so všetkými svojimi vlastnými problémami sa nakoniec dostane k drogám a tabletkám a všetko sa posunie veľmi veľmi nesprávnym smerom. A najsmutnejšie na tom všetkom je, že nikto s tým nie je schopný nič urobiť. Pretože s výnimkou Mediny nikto problémy nevie riešiť. Mama má pocit, že problémy neexistujú a všetko je v poriadku kým otec je na "dôležitom pracovnom stretnutí" v Paríži so svojou novou ženou na celý týždeň. A nestíha dvíhať telefonáty, ktoré by mal dvíhať. A vidíme na Medine, že všetko to silne prežíva a robí maximum pre to, aby svojmu bratovi pomohla, no nakoniec sa to všetko zosype. Pre mňa silný film s dobrými hereckými výkonmi. Najmä Maika Monroe je v tomto filme skutočne fantastická a verím jej každú jednu momentku. Jennifer Garner je na môj vkus trošku otravná a miestami do toho dáva trošku moc afektu, no neviem si asi inak moc predstaviť, ako by túto rolu reálne dala. Ostatní sú od okey po dobrých, no ako som povedal, Maika Monroe tu absolútne kraľuje a dáva do toho celé srdce. Pre mňa skvelý film. Nemyslím si, že to tak uvidia všetci, ale ja môžem hovoriť len za seba. A v tomto smere som spokojný. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama