Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se jeho rodina ocitne ve finančních potížích, dostává se Alex Danyliuk (Callan McAuliffe) do světa zločinu a krádeží identity. Pomáhá mu přitom Sye (Daniel Eric Gold), protřelý podvodník, který ho zasvěcuje do obchodování na černém trhu, a také Kira (Lorraine Nicholson), mladá hackerka s kontakty na ilegální web. Poté, co mají úspěch, když způsobí chaos na finančním trhu, přilákají na sebe pozornost Z, tajemné maskované postavy, která stojí v čele organizace známé jako Anonymous a je cílem číslo jedna FBI. (mac000)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

DonBraso 

všechny recenze uživatele

První půlka lepší než druhá.Popravdě se na celý filmek dobře kouká,přitom je tak neskutečně normální,že i hromadu chyb a podivností člověk filmu odpustí.Kdybych ten film bral až moc vážně a ještě chtěl po filmu,že ten Alex je vážně hacker,tak si půjdu hodit laso na krk.Zbytečně matoucí název,který jen spíše ukazuje na problém jako celek.Ono to není zrovna dvakrát překvapující a říkám celkově film v tomhle ranku nenabídne vůbec nic,protože je vše vcelku zběsilé a pokud možno na hned,takže najednou projedem pár střihů a už jsme o parník jinde.Jasně byla tam cítit ta trpkost do první půlky,kde se nedalo opustit od neustálého nakupování drahých věcí a výdělek hotov.Jakýsi kariérní růst tu byl docela motivujícím doplňkem,že to stejně jednou přijde.Jedna menší lest na diváka,pro některý zkušený asi už tuší a někteří se prostě jen chtějí vcelku dobře bavit a to je právě tenhle film.Film je svěží,že mění destinace jak pětikoruny,jednou musíte udělat tohle,pak volba a najednou vězení.Konec vysvětlil vše a závěr byl asi takový,že stačí na dva roky si jít lehnout na podlahu.:) ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Film inspirovaný skutečnou událostí. V tomto případě je nám předložen příběh ukrajinských imigrantů, kteří si myslí, že na takové svět čeká s otevřenou náručí. Možná by čekal, kdyby otec nebyl alkoholik (jak jinak u této entity) a matka něco uměla. Tak se milý ukrajinský synek rozhodne podvádět a okrádat, protože vydělat peníze normální prací na začlenění do společnosti, kam vás nikdo nezval, je zdlouhavej vopruz. Náš hrdina Alex to však dělá zprvu poměrně sofistikovaně. Snaží se vydělat na školu a na hypotéku, aby pomohl rodičům. Až se vám zachce mu fandit, než si s postupem času uvědomíte, že jeho pohnutky jsou nakonec ryze materialistické, a že stejně nelítostně by okradl i vás. Ve filmu navíc neustále zaznívá hláška, že peníze člověka nemění, protože člověk je pořád stejný, přičemž paradoxně, čím víc ti lidé, kteří tuhle tezi prohlašovali, a čím víc měli peněz, tím víc se podobali zvířatům. Film doporučuji hlavně z toho důvodu, abyste si víc hlídali vaše kreditní karty, protože ukrajinců, a nejen těch, kterých se do světa dere čím dál tím víc, a kteří prostě poctivě pracovat nikdy nebudou, je hrozně moc. P.S.: Nechci nijak křivdit Ukrajincům, protože kdyby Ukrajina povolala všechny vojenské zálohy, tak by u nás skončily veškeré stavební práce... ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Spíš teenagerská záležitost o tom, jak se z podvodníčků stanou podvodníci, kteří se chtějí dostat do výšin, na které nemají. Film navzdory svému jménu není typickým hackerským thrillerem, ve kterém je ňouma s prsty přilepenými na klávesnici schopen odklonit družici. Ale tím spíš se v některých aspektech víc blíží realitě. Seděli mi i nepříliš okoukaní herci a nakonec jsem překousnul i ten obligátní závěrečný veletoč. Co mi ale nesedělo byla zbytečná ukecanost, která strašně rozmělňovala jinak příjemně lehké tempo vyprávění. Stačilo to o nějakých 15-20 minut zkrátit a film by se v mých očích vyšplhal do červených čísel. Ale i tak se jedná a koukatelnou záležitost, která si své místo na slunci zaslouží. 65% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Peniaze ľudí nezmenia, len odhalia, akí v skutočností sú... Podľa mňa výborný thriller z hackerského prostredia, ktorý mal naozaj slušnú zápletku a musím uznať, že pre mňa osobne to bolo milé prekvapenie vzhľadom na dosť priemerné hodnotenia. Áno, občas niektoré veci pôsobili naozaj absurdne, ale takéto naivné prvky nájdeme takmer v každom thrilleri. Oceňujem, že to neskĺzlo do nejakej trápnej akčnej drámy a všetko sa to držalo v pôvodnom duchu zameranom zväčša na hackovanie a podvody. Bohužiaľ, ako to už býva, chamtivosť robí svoje a napokon aj tá bola rozhodujúcim činiteľom v neskorších fázach deju. Za mňa solídne 4*. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý thriller, který není zas nějak extra krvavý, ale má v sobě postavy, které jsou snesitelné, a vlastně vám nebude vadit je sledovat. Není to nějak extra chytrý scénář, ale musí se uznat, že tohle je rozhodně film, který si zaslouží lepší než jen průměrné hodnocení. V televizi se podobné věci dají vidět častěji a horší. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu je mnoho nepřesností s dark webem. Když Alex (Callan McAuliffe) poprvé hledá na internetu onen darkweb stránku ve veřejném vyhledávači, objeví se mu www.dark-web.net a následně po něm brouzdá. Ve skutečnosti se dark weby běžně ve vyhledávačích neindexují. A musel by na něj jít přes speciální software (např. přes známý Tor, se kterým by běžný uživatel musel ještě získat speciální adresu skládající se z mnoha náhodných písmen a čísel s koncovkou .onion). Následně se Alex potkává s Kirou (Lorraine Nicholson) a ta mu představuje tzv. „Onion prohlížeč“, což je ten Tor. Takže ve filmu by měl Alex použít Tor prohlížeč a pak získat nějakou adresu na darkweb. (Leopard105)

Reklama

Reklama