Reklama

Reklama

Mr. Robot - Série 4 (2019) (série)


407 Vyžaduje se ověřování proxy (S04E07)

(epizoda)
  • USA 407 Proxy Authentication Required

Obsahy(1)

Během pěti dějství předloží Vera svoji nabídku, pan Robot se připojí k ostatním a při terapii vypluje na povrch Elliotovo potlačované trauma. (Netflix)

Recenze (27)

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálová epizoda koncipovaná jako divadelní hra o pěti dějstvích se zfetovaným dealerem, psychicky labilním hackerem, jeho imaginárním otcem a psychiatričkou, která hraje o svůj život. Všechny postavy projdou neuvěřitelným vývojem a ve finále Veru chápete... a to je to nejděsivější. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Esmail nestačí prekvapovať. Po "bezdialógovej heist akcii" alebo road movie v nočnom lese tu máme divadelnú hru antických alebo shakespearovských rozmerov. Karty sa konečne vykladajú na stôl, a aj keď od istého momentu chápeme, kam to celé smeruje, tak je možno práve preto radosť pozerať na Malekov výraz postupného príchodu finálneho zdesenia. Možno sa to celé trochu vlečie, ale to je skrátka daň za zvolenú formu, lenže sledovať všetkých hercov na pľaci je jedno veľké potešenie. Keď niekedy budem na prášky, zarezervujem si termín u Glorie Reuben. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Když si tak pročítám zdejších chvalozpěvy, tak kdybych s jistotou nevěděl, že jsem geniální, úžasný a bezchybný, tak bych o tom snad i na nanosekundu zapochyboval, protože se rovněž bezpochyby řadím k onanistům nad tímto vysoce nadčasovým dílem Sama Esmaila, přesto nad touto epizodou rozhodně nejásám. Luxusně jsem si pohonil svých dvacet čísel nad pátou epizodou, kterou považuji za jeden z vrcholů seriálové tvorby všech dob, tohle antické drama o pěti dějstvím mě ovšem nepřimělo podrbat se na koulích. Za největší nedostatek považuji, že tvůrci pointu celé epizody a "zlomové" velké tajemství o prapůvodu Eliotovi rozdvojené osobnosti vyzradili šíleně brzy, protože v podstatě od prvních minut první série Eliot zarputile bojuje proti nešťastným lidem, kteří cítí sexuální náklonnost vůči lidem, vůči kterým zákon zakazuje sexuální náklonnost cítit. Indície se vlečou napříč celým seriálem a nechyběly ani v rámci této poslední série, takže věřím, že takřka každému divákovi se musely rozzářit neurony a všechno sepnout a docvaknout nejpozději v momentu položení oné palčivé otázky (někdy na počátku 4. dějství - asi v polovině epizody). Zbytek epizody a rádoby nervy drásající finiš tak z mého pohledu vyšuměl zcela do prázdna, což si navzdory obecnému jásotu troufám považovat za malé tvůrčí selhání, které ovšem budiž odpuštěno. Oceňuji, že si tvůrci troufají na podobné hry a uchopili epizodu tímto způsobem. Podobnými nápady posouvají hranice pouhého seriálu někam úplně jinam, za což mají můj obdiv. Velmi slabé 4 kousky. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najlepšia seriálová epizóda, aká bola kedy natočená... Strhujúca jazda vo forme divadelnej hry s piatimi dejstvami, z ktorej sa budem ešte veľmi dlho spamätávať... Emocionálna atomovka, z ktorej po zhliadnutí neskutočne mrazí a človeku príde až zle z toho, keď si uvedomí, ako skutočne vyzerá Elliotova minulosť (ale zároveň začne cítiť aj obrovskú ľútosť)... Nepoznám žiadny seriál zo súčasnej televíznej tvorby, ktorý by mohol konkurovať tomuto majstrovskému dielu... Sam Esmail je génius, ktorý takmer každou ďalšou epizódou posúva latku o kúsok vyššie a mne sa čím ďalej, tým častejšie stáva, že sa pristihnem pri tom, ako Mr. Robota sledujem s otvorenými ústami... Som zvedavý, aké esá vytiahne z rukávu v posledných šiestich častiach... Verím tomu, že latka už klesať nebude, hádam si 4. séria udrží túto extrémne vysokú úroveň až do samotného finále... Toto bude veľké... A drsné... _____________ "I'm not someone you push around with a gun. I AM THE GUN." ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jelikož se pořád snažím emocionálně zotavit s týhle epizody, tahle recenze bude možná dost zmatená, protože tahle epizoda mě naprosto dostala. Upřímně myslela jsem si, že z celý tý věci s Verou nic moc nebude, ale to jak moc jsem se mýlila?? Já ani nevím, jak to popsat, tohle prostě musíte vidět. Ježiši, dneska asi nebudu spát. Uf, ok. To rozdělení na akty jako v nějakým Shakespearovským dramatu je naprosto úžasný a strašně se mi to líbí. Celá epizoda je prakticky jedno velký napětí a těch emocí... no já myslela, že mě klepne. Fakt jsem to málem pustila do gatí, když přišlo odhalení, proč existuje Mr. Robot. Jeho vlastní táta, jeho kámoš... Tohle ne, to je moc. Jeden špatnej rodič stačí, ale dva? A musím říct, že sympatizuju s Verou, je to pěknej kokot, s prominutím, ale co se mu stalo, je šílený a ať je teď jakýkoliv, když se to stalo, byl malej nevinnej kluk. Tahle epizoda. Já nemám slov. Prostě se na to podívejte sami, ale varuju vás, asi vás to vysaje a chvíli budete emocionálně absolutně na dně, ale pro takovej zážitek se prostě musí trpět. (ಥ_ಥ) Hodnocení: sračky spadly do větráku tak moc, že mě to asi přeneslo do jiný dimenze (co to melu sama nevím)/10 ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi komorny a citovo vypaty, ci dokonca vydieracsky suboj 4och stran s paradnou detailnou kamerou. Slusny soundtrack podfarbeny aj burkou za oknami len zhutnoval atmosferu. Je zaujimave ako Esmail niekedy uplne odsunie do uzadia dejovu liniu serie a zastavi sa, aby vyskusal iny zaner, ci formu. Nie kazda ma oslovi, ale tato bola dost dobra. Zaverecne odhalenie som uz dlhsie tusil a teraz sa len potvrdilo. Zrejme aj vacsina vnimavych divakov. Moze byt. Po tomto pride linia s Rose az podruzna. Kazdopadne som zvedavy, ci, a ako na nu opat nadviaze. ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hudba gradovala napětí opět skvěle. Už ji ani nebudu chválit, protože ta je tu samozřejmostí. Líbilo se mi, jak tvůrci podali celé odhalení. Tak nějak jsem ale myslela, že už je to jasná věc, že je tu Mr. Robot s Elliotem od malička. Obzvlášť potom, co Darlene převyprávěla historku s oknem, jak se stala doopravdy. Konečně rozuzlení mě ale i tak překvapilo a dost se mi to líbilo. Bylo mi líto nejen Elliota, ale i Very. Takové dětství si nezaslouží nikdo. Jsem zvědavá, jak Elliota ovlivní informace, kterou se dozvěděl. Jinak byl ale Vera v průběhu sezení dost rušivý element. Vadilo mi, jak skákal do řeči. Na začátku dílu mě ale rozesmávaly ty jeho kecy. Asi by se mi líbilo, kdyby při pomalém uvědomování si, co se vlastně stalo, byla nějaká retrospektivní scéna, kdy nám tvůrci ukáží, jak se to celé odehrálo a jak to bylo (v Elliotových myšlenkách). Super díl, kde se objasnila spousta skutečností. ()

B.Wilde 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle bylo - hodně silné! Vážně skvěle zpracovaná epizoda, která vynesla na povrch pěkně špinavé tajemství (ne, vážně mě tahle varianta nenapadla ani jednou). Tvůrci do tohohle seriálu fakt dávají maximum a některé epizody jsou přes sto procent. ()

Jilda15 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší seriálová epizoda všech dob. Odhalení, které diváka šokuje a traumatizuje. Famozní herecké výkony hlavních postav. Tahle epizoda kompletně mění kontext jejich činů a význam všech předchozích epizod. Díky tomu svoji silou daleko předčí GoT epizody jako Rains of Castamere (Rudá svatba) nebo Bitvu bastardů a v případě BrBa pak epizodu Ozymandias, která až doteď dominovala TOP 5 nejlepších epizod celosvětově. V Mr. Robot tahle epizoda mění úplně vše. A nejlepší na tom je, že si nikdo nevšiml indícií, které zde byly od doslova první scény seriálu. ()

Reklama

Reklama