Reklama

Reklama

Dárek

  • Česko Křivdy z minulosti (více)
Trailer 1

VOD (1)

Simon (Jason Bateman) a Robyn (Rebecca Hall) jsou mladý manželský pár, jehož život se odehrává přesně podle představ a plánů. A to až do dne, kdy náhodně potkají Gorda (Joel Edgerton), Simonova dávného známého ze střední školy. Od té chvíle se jejich budoucnost začíná pomalu ale jistě rozjíždět po děsivém a šíleném tobogánu. Po několika dalších náhodných setkáních a nečekaných návštěvách Simon a Robin začínají být z Gordova chování a slov znepokojení. A navíc se začnou objevovat záhadné dary, díky nimž se odkrývají podivná tajemství z minulosti. A Robyn se tak nejen dozvídá znepokojující pravdu o tom, co se odehrálo před dvaceti lety mezi Simonem a Gordem, ale především stojí před nečekanými otázkami. Jak dobře opravdu známe nám nejbližší lidi? Je dávná minulost navždy už jen minulostí? (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (486)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem čekal na něco drsnýho, což nepřišlo, místo toho šlo o střídmý, lehce znepokojivý, šmírácký thriller mezi trojúhleníkem nudná hodná ošklivka (aaaaaaaaaah), manžel namyšlenej sráč (Bateman překvapivě přesvědčivý) a kamarádský podivín (kde Edgerton rozhodně zaujme). A fajn, ale u mě takhle - mít lepší ponětí, do čeho jdu, tak na to nedívám, nic mi to nedalo. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Psychotrillery mám ráda, a když se to umí, je to veliká radost. Joel se mi zalíbil už minule v Black Mass jako dokonalý slizoun, kdežto tady byl nejen na opačné straně spektra, ale i kamery a scénáře. Závěr mě nemile dostal a jen doufám, že bylo účelem vyvolat ve viníkovi z minulosti intenzivní pocity ponížení podobné oběti. Každopádně herecky velmi dobře zvládnuté, včetně výběru skvělého castingu. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Drobné spoilery. "Si tyran. Bol si ním vždy a si ním aj teraz." Mrazivý stalkerovský triler. Nie je to žiadny krvák, zato nervák poriadny a to vrátane adekvátnej koncovky, ktorá perfektne ladí s predchádzajúcim psycho-dejom (ale v dnešnej dobe predsa sú testy bežnou záležitosťou, nie? Alebo mi niečo ušlo?). Pochváliť musím silné výkony ústredného tria a množstvo poriadne nepríjemných a napínavých scén. Veľmi kladne hodnotím aj to, že je dosť ťažké postaviť sa v tomto strašnom konflikte na niekoho stranu - Simon si mnohé z toho vzhľadom na svoju minulosť a to, čo spravil, bez debaty zaslúžil. Otázne je však, či Gordo nezachádza až príliš ďaleko. Na strane druhej sa dá povedať, že Simon mu v minulosti skutočne urobil veci, ktoré Gordonovi zničili celý život. Akurát Robyn je v tom nevinne. A pes. Ale to psi skoro vždy. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Místy to mělo slušnou atmosféru a běhal z toho mráz po zádech, ale jinak docela slabé, hlavně co se týče příběhové konstrukce. Celkově mi to nějak nezapadlo a nelíbilo se mi to. Ono je to námětem i docela klasické, šikanovaný spolužák se v dospělosti odplatí svému tyranovi. Viz. například české Líbánky a kdo ví kolik dalších filmů... Prostě mě to nechytilo, nudilo a celé to rozuzlení bylo překvapivé, ale ne nijak extra šokující a docela vleklé. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Dárek je snímek, který je s blížícím se koncem lepší a lepší a stále méně vám dovolí odpoutat zrak od obrazovky. Zejména závěr se nese v duchu pěkně hutné pointy, co v divákovi musí nějaký čas zůstat. A ponaučení z Edgertonova počinu? "Nečiň druhým to, co nechceš, aby bylo činěno tobě", případně že karma opravdu existuje..? :) ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Joel Edgerton (Gordo) si obarvil vlasy na červenohnědou, aby dodal své postavě odtažitý vzhled, a nosil hnědé čočky, aby naznačil, že Simonovo (Jason Bateman) dítě by mohlo být jeho. Přirozeně má tmavě hnědé vlasy a modré oči. (veronikajel)
  • Manželé nemohou přijít na to, jak Gordo (Joel Edgerton) znal jejich adresu. Gordo to v první scéně skutečně slyší u prodavače, který domlouvá doručení. (veronikajel)

Reklama

Reklama