Reklama

Reklama

Dárek

  • Česko Křivdy z minulosti (více)
Trailer 2

Simon (Jason Bateman) a Robyn (Rebecca Hall) jsou mladý manželský pár, jehož život se odehrává přesně podle představ a plánů. A to až do dne, kdy náhodně potkají Gorda (Joel Edgerton), Simonova dávného známého ze střední školy. Od té chvíle se jejich budoucnost začíná pomalu ale jistě rozjíždět po děsivém a šíleném tobogánu. Po několika dalších náhodných setkáních a nečekaných návštěvách Simon a Robin začínají být z Gordova chování a slov znepokojení. A navíc se začnou objevovat záhadné dary, díky nimž se odkrývají podivná tajemství z minulosti. A Robyn se tak nejen dozvídá znepokojující pravdu o tom, co se odehrálo před dvaceti lety mezi Simonem a Gordem, ale především stojí před nečekanými otázkami. Jak dobře opravdu známe nám nejbližší lidi? Je dávná minulost navždy už jen minulostí? (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (486)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca jednohubka vyskladaná na dvoch rozorvaných postavách. Dusná paranoja prvej polovice sa po zložení tajomnej skladačky prehupsne do psychologického thrilleru, pričom v oboch žánroch film funguje. A Jason Bateman tu úplne exceluje. Prečo vlastne márni čas v tých priemerných komédiách? The Gift síce žiadnu dieru do histórie kinematografie neurobí, ale keby bolo takých solídnych žároviek viac, hneď by bol svet krajší. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Simon Says Go Watch this movie. Trailer příliš nenavnadí, poněvadž nemá čim. Film neobsahuje krev, nejsou zde vraždy ani násilí, jedná se tedy o Light Thriller, spíše psychologické drama, ale inteligentně napsané i zrežírované a hýří se to originálními zvraty a dokonce se zde objeví i dvě solidní lekačky. Zklamal mě konec, který zanechá v divákovi spousta nezodpovězených otázek, to já osobně v lásce nemám, ale palec nahoru za Revenge jiný, než jsme byli doposud zvyklí. Plusem bylo obtížné vybrat si kladného hrdinu. Jeden je Hajzl druhý je podivín. Velmi Kvalitní film. 80% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Radím dobře, předem si nic nezjišťujte. I proto upozorním na SPOILERY, ač nic moc neprozradím, je dobré skutečně třeba vyjma hereckého obsazení nevědět nic. Drama o muži, jenž je bývalým spolužákem donucený čelit své minulosti, vůbec nevypadá, že ho točil debutant. Herec Joel Edgerton (pár scénářů už napsal) příjemně překvapil. Pomalý, skvěle zahraný, mrazivý, výborně napsaný, atmosférický, sebevědomý, chladnokrevně vykonstruovaný – to všechno v tomhle případě platí. Manželský pár začíná tak trochu od nuly. Nové město, nový dům, nový pokus o těhotenství. A jeden starý spolužák, který se intenzivně snaží o navázání kontaktu. Film, který není o dětech, ale na dětském zlu staví, protože jedna lež zásadně ovlivnila jeden dětský život a napětí teď pumpuje i do trojice dospělých osudů. Kdo je oběť, kdo svině? Každý krok tvůrci velmi umně zvažují, vše do sebe velmi dobře pasuje, naštěstí to není ten typ thrilleru, kdy se někdo na konci probudí nebo nás někdo celou dobu tahá za nos á la hlavní hrdina je po smrti atp. Odkrývání tajemství a polopravd má svou sílu, Edgerton má všechno pečlivě pod kontrolou. Ve finále je to sice ono ohrané: jeden magor se cpe do soukromí sympatické rodině, ale tvůrci jdou postavám pod kůži, takže dokonale budovaný pocit hřejivého domova je tentam. Navrch Edgerton připravil i několik překvapivě děsivých scén, což jsou další plusové body. Drama dokáže být nepříjemné, ale stále nás zajímá, co odhalí další minuty. Herci zaslouží pochvalu: hlavně manželský pár, který dostává víc prostoru. Křehkou Rebeccu Hall jsem rád po delší době viděl v hlavní roli, Jason Bateman zase dokazuje, že mu paradoxně vážnější polohy jdou líp než ty komediální. Velmi slušné čtyři hvězdy!! ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Dárek se snaží navázat na nejslavnější šestákové srylery 90. let o intruzivních úchylech. Snaží se, snaží a snaží, až to s ním vypadá docela dobře, když tu náhle vyvrcholí ukrutně teploušským závěrem, který předchozích, slušně rozjetých devadesát minut totálně spláchne do hajzlu a udělá z Uoryjorova jinak solidního snažení akorát kulisu k žehlení dámského spodního prádla nadměrných velikostí a pánských kožených tang. A tak se dospělý heterodivák pouze utvrdí v tom, že by Žoel víckrát neměl experimentovat s buzerantskými bradkami, Betmen se měl držet pouze přeslazených kokotmédií a slečna Předsíň hrát výhradně s papírovým pytlíkem přes hlavu. No, možná bych jí sem tam povolil otvory pro oči. *** Jo, a málem bych dnes zapomněl vyšperkovat tyto dětské HOMOstránky novou a lepší filmovou publicistikou zneužitím několika bezúčelných vulgarismů! Tak třeba jen tak namátkou něco od „ká“: „Kouřila kurva kokota!“. Veď „fajčenie ftákov“ je predsa povolené, však, HOMO?. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Ohoho! O hodně hlubší, než se na začátku zdálo. Nejdřív to vypadá na stalking, ale jak se postupně odhaluje pravda a motivace postav, začíná to být víc a víc zajímavé. Film adresuje pravdu, kterou si často lidé nechtějí přiznat - podstata a charakter lidí se nemění. Můžou získat zkušenosti a odstup, ale kdo byl parchant, tak parchantem i zůstane. (Spoiler) Vemte si Simona - v mládí to byl hajzl, co šikanoval a zničil pomluvou život spolužákovi, protože ten spolužák byl "divnej". Film vám vysvětlí Simonovy (velmi lidské) motivace i to, jak si sám omlouvá to, co provedl. Nemění to nic na tom, že Simon je parchant. A parchant je i Gordy, ale mě ho bylo líto - a zároveň jsem ho chápala. Když někdo váš život zničí do takové míry, nemůžete se nad to povznést. Závěr byl sice trochu přehnaný, ale líbilo se mi, že Gord se Simonovi pomstil psychologicky a promyšleně. Thriller nemusí zkrátka mít krev a lekačky (ačkoli tu jsou), aby byl efektní. Tenhle film rozhodně doporučuju. 90 % ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Joel Edgerton (Gordo) si obarvil vlasy na červenohnědou, aby dodal své postavě odtažitý vzhled, a nosil hnědé čočky, aby naznačil, že Simonovo (Jason Bateman) dítě by mohlo být jeho. Přirozeně má tmavě hnědé vlasy a modré oči. (veronikajel)
  • Približne v 19. minúte pri scéne v kuchyni si môžete všimnúť, že hlavná postava drží hubičku na umývanie riadu pri každom strihu inak. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama