Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proč se Elsa narodila s kouzelnou mocí? Odpověď ji svůdně volá a zároveň hrozí, že zničí její ledové království. Společně s Annou, Kristoffem, Olafem a Svenem se královna Elsa vydává na nebezpečnou a pozoruhodnou cestu. Ve filmu Ledové království se Elsa obávala, že je pro svět příliš mocná. Ve snímku Ledové království II musí doufat, že je mocná dostatečně. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 8

Recenze (394)

novoten 

všechny recenze uživatele

O hlubším přijetí sama sebe i o tom, že být jiný je v pořádku, ale onu jinakost nemusí přijmout jen okolní svět, ale v první řadě já sám. Přiměřeně výchovné pohádky mám moc rád, tady se ale míří ještě výš. A i když je vyprávění prokládáno nejprůzračnějšími rodinnými poučkami, nemám pocit, že by jich v dnešním světě nebylo potřeba. Tentokrát navíc Elsa s Annou víc než minule nejsou o dech beroucí animaci nebo dokonalých písničkách. Umí si udělat legraci sami ze sebe a zároveň nasadit nejneodbytnějšího ušního červa (Lost in the Woods), emocionálně trojnásobně zničit během jediného songu (Show Yourself) a jen tak mimochodem přihodit i zdánlivě nedějovou, ale snad o to víc pro-single-vhodnější Into the Unknown, která se chvályhodně nesnaží být novou Let It Go. Snad nejvíc mi ale podráží nohy, jak dojemné tohle pokračování je. Ať už klasickými žánrovými způsoby nebo pouhou silou interakce mezi jednotlivými charaktery jde o tklivou podívanou, která zároveň neztrácí nic z uvěřitelnosti ani vlastní tváře. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

další důkaz,že disney začiná postrádat jakýkoliv náznak invence ve velkém a že opravdu nestačí mít pouze skvělou animaci (dnes již prakticky samozřejmost) a známé postavy,,,nebo vlastně stačí?Jednička byla fajn a jakkoliv nemám rád zpívánkové disneyovky,do tohoto jsem šel s tím,že ty písničky prostě nějak zkousnu.Velmi nepříjemně mě ovšem překvapilo,že jich je tu až neúnosně mnoho a navíc ve scénách kde nejsou vůbec potřeba,nebo se tam ani nehodí.Raději nezmiňuji fakt,že ani jedna není opravdu dobrá.Když k tomu ještě připočítám scénář,který někdo smolil v rychlosti na záchodě je dílo dokonáno a to co se na plátně děje může překvapit jen někoho kdo v životě neviděl víc jak jednu pohádku.Samozřejmě cílová skupina,kterou jsou holčičky kolem 10 let bude spokojená a to asi myšákovi stačí...60% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

U Jedničky mám poznámku, že se jedná o vykalkulovanou záležitost. Co si tedy mám myslet o hloupějším pokračování? Samozřejmě Disney je fabrika. Ledové království dojná kráva, ze které stříkají peníze na všechny strany. Nikdy by mě nenapadlo, že k vykradení tajemného zvuku z lesa se bude muset zajít až k Arnoldovému Konci světa, že to občas připomene samotného Pána Prstenů. Bojím se že další díl dostaneme za 5 až 6 let. Nejlepší postavou je Olaf, díky jeho občasným eskapádám jsem to dokázal ve zdraví přežít. 50% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pochopitelně nejsem cílovka, což jsem nebyl ani v době premiéry prvního dílu, na kterém jsem byl v kině a celkem si jej užil. Uteklo mnoho let, Frozen nabralo děsně otravný kultovní status a mě se to dé dvojky vůbec nechtělo, zvlášť když vím, jak Disney (a jejich filiálky) v poslední době točí sequely (Toy Story 4 zbytečnost ad absurdum). A zbytečné rozvětvování dostatečně uzavřeného příběhu (tak jak si matně vybavuji) se dostavilo i tentokrát, nevyhnutelné trojce se již vyhnu s jistotou. Stále si stojím za tím, že kvalitní animáky si dokáží užít rozdílné generace diváků, Frozen asi vždycky bude mít jasně danou, leč dostatečně početnou, cílovku, za mega úspěch (nejen) tohoto filmu je však třeba Disneymu vyseknout mocný kudos, kraluje na všech frontách...PS : Olaf je skutečně vůbec nejotravnější postava v početném zástupu filmů, které jsem za drahnou dobu viděl..6/10 ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Jednička pro mě pořád top... Ale až to půjde stáhnout a děti mě donutí se na to podívat 1000 a jedenkrát,tak to dost možná předčí. Nejvíc mě bavila scéna, kdy Olaf předváděl děj prvního dílu. Moc dobře a vtipně udělaný. A jsem divná jen já, když čekám, kdy Elsa najde svojí lásku....😁? Aspoň by mohli mít námět na další díl, tak snad se dočkáme ... ()

Galerie (128)

Zajímavosti (19)

  • Po závěrečných titulcích je k vidění krátká potitulková filmová scéna. (Rominator)
  • Ohnivé zvířátko, s nímž se Elsa spřátelí, svým vzhledem (úsměv, široké prsty) i chováním (pohyb, olizování oka) připomíná gekony, kteří patří mezi plazy. Mělo by ovšem jít o mloka skvrnitého, obojživelníka, nazývaného v mytologii a heraldice podle jeho latinského pojmenování salamandr, česky také ohnižil. Věřilo se, že dokáže přežít v ohni, že se z ohně rodí, že je tak studený, že po vhození do ohně svým chladem plameny uhasí, ale také že umí rozdmýchat dobré plameny a uhasit zlé. Heraldický salamandr má podobu ještěra obklopeného plameny – takový byl i symbolem francouzského krále Františka I. Mezi prostým lidem ale oblíbený nebyl a věřilo se v jeho až nadpřirozenou jedovatost. Salamandr v této pohádce je inspirován heraldickým ještěrem či dráčkem – animátoři si z biologického podřádu ještěři vybrali čeleď gekonovitých, zjevně pro jejich roztomilost. (Korsak)

Související novinky

Ledové království dostane spin-off

Ledové království dostane spin-off

07.04.2020

Pohádka Ledové království od studia Disney se dočká vlastního spin-offu. Seriál s názvem At Home With Olaf se zaměří na postavu sněhuláka Olafa, jehož ve filmech dabuje herec Josh Gad. Projekt… (více)

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

16.12.2019

Tento týden vstoupí do kin devátá epizoda Star Wars a box office tabulky opět budou pukat ve švech. Do té doby ale kinům vládnou jiné hity. Jumanji: Další level konečně sesadilo z trůnu Ledové… (více)

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

25.11.2019

(Kruto)vláda Disneyho nemá konce. O víkendu vklouzlo do kin pokračování animáku Ledové království a všichni tak nějak předem tušili, že to bude velké. Dokonce ani šestiletá prodleva mezi oběma díly… (více)

Reklama

Reklama