Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proč se Elsa narodila s kouzelnou mocí? Odpověď ji svůdně volá a zároveň hrozí, že zničí její ledové království. Společně s Annou, Kristoffem, Olafem a Svenem se královna Elsa vydává na nebezpečnou a pozoruhodnou cestu. Ve filmu Ledové království se Elsa obávala, že je pro svět příliš mocná. Ve snímku Ledové království II musí doufat, že je mocná dostatečně. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (394)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Megahit FROZEN, dostal megahit ešte väčší ( zrejme sa určite nezabúda myslieť na trojku ). Má trochu vážnejší ( aspoň pre detského diváka ) príbeh a dobrodružnejšiu náturu. Prakticky som spokojný, na to že je to komercia jak bejk a pesničky sú trochu otravnejšie znejúce a menej chytľavé ako minule, dá sa povedať, že to opäť vyšlo. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Mojej 10-ročnej dcére sa to ohromne páčilo, dokonca viac ako prvý diel, celé to oné s mágiou živlov a Elsou ako piatym elementom ju úplne nadchlo. Mno, a teraz nepodstatný názor dospelého sprievodcu. :) Meh! Snaží sa to tváriť temnejšie a dospelejšie, ale je to len taký polotovar vycucaný z jedenásteho prsta. Pesničky, z ktorých ma žiadna nezaujala, tvoria prisámbohu polovicu filmu, nijako neposúvajú dej a slúžia len na to, aby ten chabučký príbeh nejako natiahli na 90 minút. Animácia úžasná, ale chýba tomu akýsi epickejší rozmer, ten ty chytí až zhruba v posledných 10 minútach, kde je film na chvíľu celkom pôsobivý. Olaf otravný, samozrejme, ale nie až tak ako Anna, ktorú som chcel už v polovici schmatnúť za tie digitálne pliecka a poriadne ňou zatriasť, aby sa spamätala. ()

Reklama

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Žel, už se nejedná o "ledový" zázrak jako s prvním dílem. Písničky jsou otřesné, více méně na jedné vlně, a ani jedna se nevyrovnala těm z dílu prvního. Příběh možná ze začátku působní zajímavě, ale zpětně si vlastně pak řeknete, že mnoho věcí byla jen nastavovaná kaše. Asi fajn animák, ale po skvělé jedničce jsme čekali asi něco víc. ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Síce pokračovanie už nemá nejakú svoju nákazlivú pesničku iba keď zaznie tá z predošlého filmu, a dej sa môže zdať nudnejší oproti jednotke (aspoň si predstavujem, že by malé deti pri tom zaspali). No čo sa týka mňa, tak ja si cením zápletku toho, ako sa Elsa vydáva na cestu zistiť prečo má schopnosti, odhaliť pravdu o minulosti a zlomiť kliatbu pretože to pre mňa slúži ako metafora - zistiť prečo je človek taký aký je, odkiaľ pochádzajú jeho limitujúce presvedčenia a vnútorný kritický hlas, dopátrať sa ku koreňu traumy či zistiť, akú citovú väzbu (attachment style) zdedil od svojich rodičov a predkov, a na to aby sa zrušila "generačná kliatba" musí zmeniť typ svojej citovej väzby z neistej (insecure attachment) na istú väzbu (secure attachment). Ďalšia vec, ktorú chcem spomenúť je Kristoff ako frajer, ktorý je ohľaduplný a utešujúci, a svoje otázky, potreby posunie bokom, keď Anna potrebuje akútne jeho pomoc alebo utešenie, hlavne keď povedal "som tu, čo potrebuješ?". Pochopil, že aj na neho príde rad, no keď na to bude vhodný čas. Čo je niečo, čo si môžeme zobrať do života a snažiť sa podľa toho riadiť aj v našich vzťahoch. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Nezacházela bych tak daleko, abych tvrdila, že se jedná o "dobrý" film, ale oproti jedničce působí uceleněji a má dokonce i nějaký příběh, který, ať už je jakkoliv chabý, oproti prvnímu dílu aspoň existuje a držíme se ho po celou dobu, takže závěrečná pointa nepůsobí jako rychlokvaška napsaná na koleni 5 minut před vydáním. Škoda, že písničky jsou naprosto nevýrazné a líbily se mi (respektive pamatuju si) prakticky jen dvě - Into the Unknown (které je imho lepší než přeceňované Let It Go) a ta parodie na Queeny, protože ta byla tak úsměvně stupidní, že ji nelze nemilovat. Jinak o nějaké originalitě nemůže být řeč, sněhulák tam bohužel taky pořád je a český dabing zabíjí i ten jediný klad, který má (tedy hlas Joshe Gata), chyběl mi návrat Hanse a Elsa přítelkyni taky nedostala, tak nezbývá, než čekat na třetí díl. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (19)

  • Natáčení scén pro převedení do animované podoby probíhalo v Norsku, americkém Chicagu a na Islandu. (Petr.Kocfeld)
  • Ve scéně, kde si princezny ještě jako malé holčičky hrají se sněhovými postavičkami, si lze na okamžik všimnout postavičky Baymaxe z filmu Velká šestka (2014). (pityty)
  • K tvorbe tohto filmu prispel poslednýkrát aj dnes už legendárny tvorca John Lasseter, než oficiálne odišiel z animačného týmu spoločnosti Walt Disney Animation Studios. (MikaelSVK)

Související novinky

Ledové království dostane spin-off

Ledové království dostane spin-off

07.04.2020

Pohádka Ledové království od studia Disney se dočká vlastního spin-offu. Seriál s názvem At Home With Olaf se zaměří na postavu sněhuláka Olafa, jehož ve filmech dabuje herec Josh Gad. Projekt… (více)

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

16.12.2019

Tento týden vstoupí do kin devátá epizoda Star Wars a box office tabulky opět budou pukat ve švech. Do té doby ale kinům vládnou jiné hity. Jumanji: Další level konečně sesadilo z trůnu Ledové… (více)

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

25.11.2019

(Kruto)vláda Disneyho nemá konce. O víkendu vklouzlo do kin pokračování animáku Ledové království a všichni tak nějak předem tušili, že to bude velké. Dokonce ani šestiletá prodleva mezi oběma díly… (více)

Reklama

Reklama