Reklama

Reklama

Rok 1956 - stará věznice Creedmore. Jako jeden z posledních zde byl popraven Charlie Forsythe a to za vraždu, kterou nespáchal. O vězňově nevině věděl obávaný dozorce Ethan Sharpe. Pravda o Charliem Forsythovi zemřela tedy spolu s ním na elektrickém křesle a byla pochována, dokud se brány creedmorské věznice nezavřely navždy... Děj se dále odvíjí v současnosti. Přeplněná nápravně výchovná zařízení donutí správu věznic, aby nařídila opět otevřít železná vrata Creedmoru. Novým šéfem je jmenován Ethan Sharpe. Ze záhrobí se vynoří neklidný duch nespravedlivě popraveného vězně a zanechává za sebou krvavou stopu. Duch Charlieho Forsytha touží po pomstě... (Intersonic)

(více)

Recenze (62)

FAITH.BABE 

všechny recenze uživatele

Jakožto otrlého diváka mě stále děsí scéna při které je jeden z vězňů uškvařen v pomalu se rozžhavující kovové cele. Těžko říct, zda je to reflekce mého pocitu když jsem film před mnoha lety viděla. Kdo chce zjistit jak moc nechutně svíravej je pocit se na to dívat, ať si film pustí. Milovníci rozličných stylů zabíjení si přijdou na své stejně tak, jako milovníci hororů u kterejch se člověk i zasměje. Moje oblíbená kombinace. Navíc v hlavní roli totálně mrduhodnej Viggo Mortensen bez svýho hipsteřího looku z Pána Prstenů, ještě jako 80' playboy. Oujeee. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepších Harlinových snímkov zo začiatkov jeho kariéry. Hlavne keď uvážime, že sa mu v poslednom čase akosi nedarí. V podstate ide iba o jednoduchú hororovú béčkovú zábavu, v ktorej si jeden nespravodlivo popravený väzeň vybavuje svoje účty. Musím uznať, že niektoré vraždy boli celkom dômyselné a aj efektné, tiež atmosféra miestami nebola zlá, ale to je asi tak všetko čo tu dokáže zaujať. V rámci nenáročnej hororovej zábavy čistý priemer. 60/100 ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Vězeňských filmů jsem viděl dost, vězeňský horor ještě žádný. Renny Harlin to zkombinoval celkem slušně, ale dost béčkově. Je to zkrátka taková ta vězeňská klasika - psychopatický dozorce, mlčenlivý hrdina s otravným kámošem, jeden drsňák, basket na dvoře, vězni házející papíry z cel. A občas někdo zařve a to dost brutálně. To občas je bohužel celkem málo, film se pořádně rozjede až ve finále. Tady Harlin ukáže, že z něj za pár let bude špičkový akční režisér, protože konec má fakt grády, nicméně nic nevyřeší - ani ducha, ani zbytek vězňů, ani nedá moc odpovědí. Je to zkrátka slušné béčko, nic více. A Viggo Mortensen v hlavní roli je překvapivě nevýrazný. ()

SoolenJV 

všechny recenze uživatele

Motiv "strašidelného domu" rozehraný na výrazně větším prostoru. Logika v příběhu trochu hapruje, ale jako variace častého motivu docela funguje. Mortensen se snaží, seč může, mlčenlivé role mu slušely odjakživa. "Věznice" je celkem zábavné, hororově-muklovské béčko (míchá charakteristické prvky a klišé z obého), které je ale přeci jen trochu dlouhé, bohužel. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Videoklasika 9O. rokov. Akonáhle niekto natáča horor s väzňami, je takmer isté, že to bude prúser (Shocker, Votrelec 3). Väznica je čestnou výnimkou. Nie geniálnou... ale poctivou a solídnou? To áno. V Hollywoode debutujúci Renny Harlin s mizerným rozpočtom (milión tristo tisíc), zato so začínajúcim Viggom Mortensenom (a skúseným riaditeľom basy Laneom Smithom), zrežíroval atmosférický horor úžasne voňajúci po 80. rokoch, k nám sa pochopiteľne dostal až v desaťročí nasleudjúcom. Harlinovi sa to zapáčilo a v nasledujúcich rokoch nakrútil viacero ďalších hororov (NOČNÁ MORA NA ELM STREET 4, ZRADNÁ HLBOČINA). Okrem toho zruinoval Carolco Pictures, ale to je iný príbeh. Scenár je neobjavný, miestami natvrdlý a neskutočne naivný (vo väznici to občas vyzerá ako zraz bývalých spolužiakov po rokoch, kde sa po večeroch hrá country na gitare a riaditeľ raňajkuje toasty s väzňami a usmievajú sa na seba, fakt nechápem, ako toto Hralinovi prešlo), ale silná (miestami až pekelná) atmosféra a drsné scény robia svoje, vylepšujú to. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Viggo Mortensen (Burke) sa počas natáčania jednej scény do svojej postavy tak vžil, že zničil operadlo stoličky - vo filme predstavujúcu elektrické kreslo. (misterz)
  • Do úlohy Burka bol zvažovaný aj Thom Matthews. (misterz)

Reklama

Reklama