Reklama

Reklama

Šimon a Matouš jedou na Riviéru

  • Španělsko Simón y Mateo (více)
Trailer

VOD (1)

Klasická komedie s hrdiny kopírujícími Terence Hilla a Buda Spencera nabízí tradiční příběh dvou neohrožených hlupáků, kteří nevědomky pašují zbraně přes hranice. Ani tentokrát nechybí velká řada nezapomenutelných scén a geniální ústřední melodie. (Levné knihy)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Az do Abramsova startreku je tohle asi nejsprostejsi vykradacka, jenze kupodivu extremne zabavna, srovnatelna pouze s tim nejlepsim od Spencera a Hilla. Krome filmu s S&H je tu take dost prvku z francouzkych komedii s de Funesem (v druhem dilu je primo dvojnik Crushota), vsak jedou take do Francie. A mozna take americkych komedii Three Stooges. Krome ustredni dvojce je skvely take "Sef" Dominic Barto a ustredni melodie. Napodobitel Spencera Paul Smith je sam pomerne slavny herec (Bestie Rabban, Vevoda z Mavericka, Bluto ...), v USA pravdepodobne slavnejsi jak samotny Spencer. 90% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Taky dobrá komedie z řady italských "shpagheti westernů" v podání náhradníků za Buda Spencera a Terence Hilla, ale už nějak ztrácí dech. Také jsem se sice bavil, ale už tam bylo toho balastu jaksi až příliš. Jako oddychová komedie určitě na drobné pousmání stačí a na zabití nudného odpoledne taky celkem dobrá volba. Nic víc v tom nehledejte. 60% ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

SpencerHillovka bez Buda Spencera a Terrence Hilla. Jejich dvojníci nejsou až tak špatní, ale ne tak sympatičtí a  Paul L.Smith není takový bručoun a Antonio Cantafora takový provokatér, trochu mi tam chybělo to popichování. Jinak klukům ve filmu nechybí skvělá úvodní písnička ani bombastická závěrečná bitka, jako ve filmech jejich originálů - tentokrát na lodi. Občas jím to teda taky drhne, ale ok. Tu čtyřhvězdu tam dám. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

A další z filmů ve stylu oblíbeného populárního dua, který představuje nenáročnou, ale účinnou zábavu, která je v něčem silnější, v něčem slabší, než druhý film, ale ve svém výsledku je srovnatelný a na stejné úrovni. Morous Butch (dobrý Paul L. Smith) a rošťácký Toby (solidní Antonio Cantafora) jsou notoričtí flákači, kteří pro dobrodružství a snadný výdělek udělají nejedno velkolepé představení plné pěstí a hravého humoru. Naivní pašeráci zbraní se staví proti jakékoliv formě násilí a hrubosti a jakékoliv přesile, pokud to ohrožuje jejich vlastní zájmy. A diví se všichni, kdo se jim troufne stoupnout do cesty a získat jejich nebezpečný náklad. Z dalších rolí: šéf násilnické bandy Lucky (Dominic Barto), která se pro svého velitele Frou-Froua (Antonio Monselesan) snaží získat lákavý náklad, prostitutka Rosy (Giuliana Calandra), mající náklonost k silnému Butchovi, Jean (Emilio Messina), který dvojici najímá na převoz pro mafiánského šéfa Monsieur Le Renarda (Eduardo Fajardo), a jeho osobní bodyguard (Fernando Bilbao). Nenáročné, možná i naivní až dětinské, ale přesto velmi příjemné odreagování s jednoduše hravou a rošťáckou zábavou. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Peněz moc není, práce taky nevoní, a tak se Šimon s Matoušem rozhodnou zpeněžit poslední cennou věc, kterou mají - své řidičáky na náklaďák. Po cestě potkají jednoho chlapíka, který jim nabídne jednoduchou fušku - dovezou kamion s přípravkama proti hmyzu do Marseilles, a dostanou spoustu peněz hezky na ruku. Na cestě ale Šimon s Matoušem zjišťují, že je (opět) někdo tak trochu zneužívá ... Po veleúspěchu těchto komediantů by byl hřích nenatočit volné pokračování (na druhou stranu by určitě hříchem bylo snažit se dál táhnout sérii až do odpadových pekel). Ale tady ta dvojka, si na nic nehraje (nezkoumejte kde vzali naši hrdinové řidičáky), o moc v ní nejde, kromě desítek různých gagů a vtipných scének. Oproti jedničce je sice o chlup slabší, ale není to nikterak hrozný, a navíc Morgan a jeho banda spolehlivě zasahuje i tady... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie filmu prebiehalo vo francúzskych mestách Menton a Nice. (dyfur)
  • Italové jezdili vpravo od doby Mussoliniho, v nákladních vozech včetně filmového Fiatu 691 ale měli volant na pravé straně kvůli výhledu. Viděli tak lépe na krajnici a pravou stranu vozovky. z toho samého důvodu měli stejné uspořádání i ve Švýcarsku. Hlavní důvod tedy byl, aby viděli případné nebezpečí na kraji vozovky jako sráz a podobně. (7ynek)
  • Ked Matúš pri hre so zbraňou 1x vystrelí na Šimona a trafí koleso, tak v prestrihu vidno, ako boli prestrelene 2 pneumatiky kamióna, i keď je to nemožné, lebo vystrelil iba 1x. (Budisovie)

Reklama

Reklama