Reklama

Reklama

Šimon a Matouš jedou na Riviéru

  • Španělsko Simón y Mateo (více)
Trailer

VOD (1)

Klasická komedie s hrdiny kopírujícími Terence Hilla a Buda Spencera nabízí tradiční příběh dvou neohrožených hlupáků, kteří nevědomky pašují zbraně přes hranice. Ani tentokrát nechybí velká řada nezapomenutelných scén a geniální ústřední melodie. (Levné knihy)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Za mych detskych let tento film bezel v televizi kazdy rok a ja jako maly capart z toho mel obrovskou radost - a vzdycky jsem si myslel, ze to jsou Spencer s Hillem (coz ovsem byl nejspis zamer). Ovsem po roce 2000 oba snimky se Simonem a Matousem po hrichu takrka zmizely z obrazovek a marne je vyhlizim v programu. Predevsim tento dil mam moc rad :-( ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Az do Abramsova startreku je tohle asi nejsprostejsi vykradacka, jenze kupodivu extremne zabavna, srovnatelna pouze s tim nejlepsim od Spencera a Hilla. Krome filmu s S&H je tu take dost prvku z francouzkych komedii s de Funesem (v druhem dilu je primo dvojnik Crushota), vsak jedou take do Francie. A mozna take americkych komedii Three Stooges. Krome ustredni dvojce je skvely take "Sef" Dominic Barto a ustredni melodie. Napodobitel Spencera Paul Smith je sam pomerne slavny herec (Bestie Rabban, Vevoda z Mavericka, Bluto ...), v USA pravdepodobne slavnejsi jak samotny Spencer. 90% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zatímco premisa, že tupí jsou pronásledování tupějšími a u toho se střídají honičky, flákance a dlabance, je známá, jména Smith a Cantafora už tolik ne. Jenže když dva dělají totéž, může to být totéž a chvílemi možná i lepší. Říkáte kacířský flusanec do obličeje dvojice Bud Spencer a Terence Hill? Lepší plivanec do tváře, než hněv Frou-Froua..! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chcete na nás, abysme pracovali? To jste tedy na špatný adrese. Nedávno jsme to zkoušeli a potřebovali jsme šest měsíců, než jsme se vzpamatovali." Jsou to sice dvě nefachčenka, ale tu práci vzali a já jsem se u toho jako malý mohl uřehtat. Jenže od té doby jsem evidentně nedospěl, takže se u toho řehtám pořád. Sice už to nemá úplně ty grády, ale nostalgie to bez problémů vynahradí. Takže si užívám každou bitku, přetlačování s náklaďáky, Šimonovo taneční číslo i mafiány v rozpadajícím se Citroenu. Už jen to, že ten nejvíc nejzlejší gangster se jmenuje Frou-Frou, je pro mě důvodem k smíchu a i má děravá palice si bude navždy pamatovat to Matoušovo starostlivé "Nebolelo to moc?" po každém Šimonově razítkování hlavy. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

O fous slabší než první díl, ale stále výborné pokračování. Šimon a Matouš se vydávají na cestu kamioňáků/pašeráků, takže první půlka se nese ve stylu honiček, bouraček a automobilových gagů. Dojde i na půlení auta a geniální přetlačovanou s druhým kamionem, kterou bych nechtěl zažít naživo na silnici. Druhá půlka je už slabší, ale i zde se najde pár skvělých scén - například Šimonova deprese, při které zlikviduje dva padouchy nebo geniální závěrečná bitka na lodi. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Ked Matúš pri hre so zbraňou 1x vystrelí na Šimona a trafí koleso, tak v prestrihu vidno, ako boli prestrelene 2 pneumatiky kamióna, i keď je to nemožné, lebo vystrelil iba 1x. (Budisovie)
  • Když Paul (Riccardo Petrazzi) spadne z římsy hotelu a propadne se do půl těla do země, je kousek vedle vidět hromada vykopané hlíny. (Hellraiser12)
  • Rue Bazar 19 Marseille se ve skutečnosti nachází na adrese Via Baccio Baldini 12, Řím (Itálie). (Rattus Rattus)

Reklama

Reklama