Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepraktický, roztržitý antropolog (Cary Grant), který má těsně před svatbou s dominantnější dívkou, shání peníze pro své muzeum, jehož budováním strávil posledních pět let. Do cesty se mu neustále plete živelná bohatá výstřednice s ochočeným mládětem leoparda Susan (Katharine Hepburnová), která sebe, Davida i své známé dostává do řetězce stále absurdnějších situací...Film, reprezentující vrchol bláznivých komedií třicátých let, stojí na výborných hereckých výkonech, vtipných dialozích a režijním umu Howarda Hawkse. (pm)

(více)

Diskuze

Rattlehead

Rattlehead (hodnocení, recenze)

Ten starý dabing bych hodně chtěl vidět; ten nový není špatný, určitě lepší než číst v té kulometné rychlosti milion titulků. Obecně mám americké filmy raději s dabingem, výjimkou jsou snad Cormanovy adaptace Poea s Vincentem Pricem.

Uživatel Kulmon smazal svůj příspěvek.

Blofeld

Blofeld (hodnocení, recenze)

Ano, chvíli jsem se díval na dabovanou verzi - měl jsem problém vydržet déle než pár minut, a to Leopardí ženu miluju.

everlong

everlong (hodnocení, recenze)

přesně tak Leopardí žena je příjemná oddychová komedie, ale ten dabing mi taky nesedl.....bylo by lepší, kdyby ty starší filmy nechávali v originálu a s titulky

igi B.

igi B. (hodnocení, recenze)

Já tuhle taškařici viděl poprvé dnes a čistě z filmu jsem měl dobrý pocit a skvěle jsem se bavil (samozřejmě s nadhledem a tolerancí k dobové žánrové poetice), co mě však doslova nasralo, byl uječený blbý čétévácký dabing. Proč to ti debilové dělají, bůh suď. Atmosféru filmu to naprosto zdegradovalo a tohle přece není nějaká masovka, že by byl pro dabing důvod pro vysokou sledovatelnost... :-( Sám jsem teď na rozpacích, možná vidět film s původním zvukem a titulky, pět hvězd bych dal.

iKon

iKon (hodnocení, recenze)

Ženu bych neuhodil, ale až do poloviny filmu bych to měl chuť udělat aspoň každých 30 vteřin. Scházelo mi u Katharine Hepburn, takové to trochu mile ztřeštěné chování, abych jí ty její eskapády mohl odpustit, přišla mi jen drzá a otravná, ztřeštěná pravda taky, ale příliš s nosem nahoru. Nicméně od poloviny filmu už mi její herecký projev připadal lepší a místy jsem se docela pobavil. 65%

Blofeld

Blofeld (hodnocení, recenze)

OK, beru zpět, nic ve zlém;oD. Už před napsáním prvního příspěvku jsem se na váš profil díval a byl jsem překvapen, ale každopádně jsem ochotný přistoupit na to, že ne všechen humor je pro každého. Jinak Arsenic je další z mých oblíbených filmů. Co se týče dua Grant-Hepburnová, zkuste romantickou komedii Holiday z téhož roku jako Leopardí žena, oba tam jsou v úplně jiné poloze a je to podle mého názoru ještě lepší... Ještě jednou, nic ve zlém.

PEEPA

PEEPA (hodnocení, recenze)

Vážený pane Bloefelde, nemohu si pomoci. Projdete-li si celý můj profil a hodnocení, zjistíte, že toto není jediný film či bláznivá komedie z první poloviny dvacátého století, co jsem viděl. Sám musím říci, že jsem byl tragičností tohoto snímku zdrcen a otráven. Naopak, jsem takovýmto snímkům otevřen a jsem velice rád když se mi líbí. Dokáži se často i oprostit od toho, že se jedná o mnohokrát v jiných filmech viděnou scénu, ale uznám, že tady třeba byla první. Nicméně toto mne prostě znechutilo na nejvyšší míru. Duo Cary Grant a Katherin Hepburn na mě moc nefunguje... Cary Grant mne vlastně v těchto komediích zaujal jen v onom několikrát vzpomínaném Arsenic and old Lace. Omlouvám se, zklamal-li jste se ve mě. I přes své tragické hodnocení jsem však odhodlán a obrněn tento snímek shlédnout ještě jednou.

Blofeld

Blofeld (hodnocení, recenze)

Kriste pane, PEEPO, odpad? Jistě, každý máme právo na vlastní názor, ale jestli jste se během tohoto filmu "třikrát uculil", navrhuji silně zapracovat na vaší angličtině. Už jen z dvojsmyslů typu "Well, don't you worry, David, because if there's anything that I can do to help you, just let me know and I'll do it. " - "Well - don't do it until I let you know." jsem se válel smíchy po zemi, a i groteskové scény jako ta zpočátku filmu v restauraci jsou na hranici geniality....

Reklama

Reklama