Reklama

Reklama

Vánoční příběh

  • USA A Christmas Story (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Blíži sa čas Vianoc a malý Ralph (Peter Billingsley) má veľký sen. Chcel by dostať pod stromček prekrásnu pušku Červeného jazdca komiksového hrdinu, ktorú chodí obdivovať pred výklad obchodu. Ralph nevie, ako by mohol rodičov presvedčiť, aby mu pušku kúpili. Mama je zásadne proti, bojí sa, aby si puškou neublížil a považuje ju za veľmi nebezpečnú. Vianoce sa však nezadržateľne blížia, nuž Ralph nezaváha a rozhodne sa navštíviť aj samého Santa Clausa v obchodnom dome v nádeji, že vyhovie jeho žiadosti a splní mu sen o vytúženom darčeku. Podarí sa malému Ralphovi uspieť...? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Údajně v Americe populárnější vánoční film než HOME ALONE, což je dost s podivem, protože pojednává o Vánocích během 40. let. Možná, kdybych film viděl jako dítě, působil by na mě jinak, ale vyloženě mě iritoval ten voiceover vypravěče, co všechno dovysvětloval, protože film je určen vyloženě dětem. A navíc generaci, z který jsou dneska důchodci, nebo jsou už pod drnem. Za mě má Clarkův inovativní slasher, BLACK CHRISTMAS, mnohem lepší vánoční atmosféru než tahle obstarožnost. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Fakt jsem nečekal, že by mě A Christmas Story (s tím nesympatickým skrčkem na obalu) mohl bavit. Naštěstí zdaleka nejde jen o tuctovou vánoční rozprávku, ale hlavně o dobrý film, který mi v několika momentech připomněl mou oblíbenou Obecnou školu a hned v několika dalších scénách mě přinutil k upřímnému hlasitému smíchu (návštěva Santa Clause v obchoďáku u mě vede). Skvělé 4* (nejen v rámci vánočních filmů) a za rok si to s chutí pustím znovu! ()

Reklama

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Výborný americký film s netypickými postavami a milou vánoční atmosférou. Děti zde nejsou vyobrazeny jako typicky naivní. Celá premisa filmu je založena na tom, že děti jsou vypočítavé a mají vlastní představy a touhy, které se snaží přes své rodiče realizovat. Což tak v životě je:-) Forma vyprávění (komentář hl. postavy v již dospělém věku) byla zvolena geniálně. Snové pasáže hl. dětského hrdiny jsou také výborné. Moc se mi rovněž líbilo, že rodina nepůsobí klasicky idilicky a politicky korektně. Otec sprostě nadává. Děti nejsou vyobrazeny jako polobozi, na které není možné se ani křivě podívat, natož na ně sáhnout. To vše přispívá k uvěřitelnosti filmu. Moc pěkný vánoční film, na který se příští rok kolem svátků zase rád podívám. ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je skvělá parodie na Vánoce. Až něočekávaně často jsem se zasmál i přesto, že jsem se díval v sedm ráno s opicí na zádech. Všichni máme skvělou mámu, ale kdo by nechtěl mít takovou jako měl malý Ralphie? Taková která vám donese sklenici mléka a zavře vás v kuchyňské skříňce, když chcete být sám. A i když už neprožívám Vánoční čas tak jako za mlada, stejně mě dojalo když Ralphie dostal svou 200ranou vzduchovou winchestrovku. Komedie jak má být. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tento film sa pocas vianocnych sviatkov objavil aj na poslednych miestach v topke na IMDb a kedze sa zhodou okolnosti objavil aj na Markize, tak som si ho nahral a pozrel az teraz. Film na mna posobil prilis detsky, takze ma teraz uz nebavil tak, ako by ma bavil v detstve, keby som mal 10 rokov. Je ale zvlastne, ze na na film, ktory je z roku 1983 som nikdy nemal v televizii stastie, inac by som dal z nostalgii urcite minimalne 4*, dnes je to teda za 3*. ________ Peter Billingsley - (Ralphie) +++ Melinda Dillon - (Matka) +++ Scott Schwartz - (Flick) +++ Ian Petrella - (Randy) +++ Tedde Moore - (Pani Shieldsová) +++ R.D. Robb - (Schwartz) +++ Zack Ward - (Scut Farkus) +++ Jeff Gillen - (Santa Claus) +++ Produkcia: Bob Clark +++ ()

Galerie (33)

Zajímavosti (13)

  • Režisér Bob Clark si zahrál souseda podivujícího se před domem nad lampou, kterou vyhrál Ralphieho otec. (mi-ib)
  • Exteriéry Ralphieho školy byly natáčeny u Victoria School v St. Catharines v kanadském státě Ontario. (mi-ib)
  • Jean Shepherd, spisovatel románu, podle kterého je film natočen, si zde také zahrál. Konkrétně hraje rozzlobeného muže ve frontě na Santa Clause. Žena stojící za ním je Shepherdova manželka. (mi-ib)

Reklama

Reklama