Reklama

Reklama

Zhasni a zemřeš

  • USA Lights Out (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když Rebecca odešla z domova, myslela si, že za sebou nechala i své strachy z dětství. Když v době dospívání zhasla, nebyla si nikdy úplně jistá, co je skutečné a co není ... a nyní její bratříček Martin prožívá stejně nevysvětlitelné a děsivé události, které kdysi vystavovaly zkouškám její příčetnost a ohrožovaly její bezpečnost. Znovu se objevila děsivá bytost tajemně propojená s její matkou Sophií. Ale tentokrát, s tím, jak se Rebecca přibližuje k odhalení pravdy, je třeba si přiznat, že životy všech jsou v ohrožení... jakmile se zhasnou světla. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (597)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně dočkal pro mě 100% hororu.Sandberg se po několika schopných krátkometrážích ukázal jako dost možná největší naděje současného hororu a nástupce Jamese Wana, kterému dochází dech, hlavně kvůli druhému Conjuringu, kde Wan nesmyslně tlačí na příběh přepálenou stopáží na úkor strašení.Sandberg dokázal v 81 minutách perfektně, trefně a zcela jednoduše díky pár fotkám, záznamům a pohledům do minulosti vysvětlit vše podstatné a zbytek filmu se soustředil jen na strašení...efektivní a neskutečné strašení.Hlavní potvora je naprosto dokonalá, atmosféra svazující a lekačky infarktové a i když mají neskutečnou kadenci, prostě se neopakují a neomrzí.Každý záběr v rodinném domě je děsivý, i když jen koukáte do rohu pokoje, kde je trochu tma.Všichni jsme se někdy báli tmy, nebo ještě bojíme a tady víte, že tam ta svině prostě číhá, ukrytá ve tmě aby vás z nenadání dostala třeba ze stropu (geniální scéna).Najde se určitě pár chybiček, otazníků a předvídatelnost děje je bohužel taky poměrně vysoká a velice rychle uhadnutelná, jenže...scénář je dobrý, herecké výkony všech skvělé, Teresa Palmer je neskutečná kočka, hlavní příšera nemá obdoby a Wanovu jeptišku strká do kapsy a celé je to podpořené údernou stopáží a vynikajícím zvukem a hudbou.Nemám až na pár drobností k tomuhle hororu jedinou výtku a z kina jsem odcházel velice, velice bledý.Pro mě horor roku, možná i několika let a opravdu přemýšlím nad další návštěvou kina.Pro mě je Sandberg teď tvůrce, od kterého hodně čekám a věřím, že Annabell 2 vyšperkuje, stejně jako pokračování Lights Out.99%. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách průměrný film, který mě ničím nezaujal, naopak jen umocnil můj dojem, že horor je v současnosti asi nejpokleslejší filmový žánr. Obsazení no name herci nijak nenadchne (s výjimkou zestárlé Marie Bello, která pod svými vráskami dává už jen matně tušit, že jsem ji kdysi za jejích mladých let obdivoval v seriálu Pan a paní Smithovi), triky působí hodně nízkorozpočtovým dojmem, scénář žádnou větší filmařskou invencí zrovna nehýří, a samotná atmosféra i celkové vyznění filmu je postaveno v první řadě na infarktových lekačkách, které já osobně fakt nemusím. Nenároční fandové žánru si u tohoto filmu asi přijdou na své, ale osobně od kvalitního hororu čekám přece jen něco víc. Psát o nějakém zklamání by však u mě nebylo na místě - od toho filmu jsem už předem žádná velká očekávání neměl, což se v posledku i potvrdilo - je to jen další přiblblý horor, jakých se dnes točí mraky a po kterém za chvíli ani pes neštěkne. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

"Zhasni a zemřeš" - v ložnici rajcovní, v kině o nervy. Plusy? Nádherný strašidýlko, pěkná sestřička, fajn nápady a pár prďanců v trenýrkách. Mínusy? Kolektivní chování postav ve stylu "chci pojít co nejdřív" a v průměru čtyři odstávky proudu městské elektrárny na jednu noc. Strachu se přece nemusí tak okatě chodit na ruku... ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Sandberg ve svém celovečerním hororovém debutu naprosto pohořel. Jakožto zdejší hororový expert jsem toto selhání tak nějak očekával, a proto jsem se zhlédnutím Lights Out poměrné dlouho otálel. Snímek má velmi blízko k obyčejnému hororovému cvičení, během něhož si chtěl Sandberg ověřit, zda je možné natočit dlouhometrážní horor za pomoci postupů vhodných pro tvorbu krátkometrážních hororů, kterým se až dosud výhradně věnoval. Prostřednictvím Lights Out se mohl přesvědčit, že tudy cesta k úspěchu opravdu nevede. Výborný námět (s nevyužitým potenciálem) a povedené intro, které diváka navnadí. Tím výčet všech plusů daného snímku velmi rychle končí. Přemýšlivý divák si bezpochyby povšimne četných děr ve scénáři. Kdyby byly vykoupeny dusnou atmosférou či efektivními lekačkami, pravěděpodobně by nad jalovostí scénáře velkoryse zamhouřil oči. Jenže k ničemu podobnému nedojde. Blik, blik, blik. Přízrak v podobě Diany zpočátku skutečně nahání hrůzu. Avšak Sandberg nepochopil, že stejným způsobem nelze blikat po celých 81 minut. Strašení tímto ztrácí na účinnosti. Postava Diany je navíc v průběhu až příliš demaskována, takže ve finále už nedokáže žádným způsobem vyděsit. Sandberg zde absolutně nezvládl práci s gradací. Nepřesvědčivý herecký výkon mladého Gabriela Batemana v roli jedné z ústředních postav, vykreslené s neadekvátně vysokou emoční inteligencí, už představuje pouze takové zhasnutí na závěr. S bídou za dvě hvězdy. Ze své pozice hororového odborníka tak Sandbergovi musím doporučit, aby prozatím setrval u svých kraťasů a raději se nepouštěl do žádných větších projektů. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Zhasla jsem a neumřela. Nebude to tím, že bych byla přehnaně statečná, naopak jsem zesraná skoro ze všeho, nicméně bát se sama sebe to už by bylo i na mě moc. Bubuška má sexy štíhlou postavu jako z koncentráku a vlasy co nikdy neviděly hřeben, k tomu když se zhasne jí max svítěj kukadla a klátí se v marném souboji s gravitací. Prostě a jednoduše - Celá já po pařbě, když se ve čtyři ráno plížím potmě domů, abych nevzbudila Alíka, kterej stejně nespí a naopak rozsvítí a vidí strašidlo, se kterým sdílí bejvák v celé parádě. Ono strašidlo (já) pak také s křikem hledá milosrdnou tmu, aby se ukrylo a nebylo vidět na všechny jeho nedokonalosti, který zachrání až sprcha, hřeben a makeup...Takže snímek ve mně místo strachu spíše budil znepokojující pocit, že bych neměla tolik chlastat. Na bloncku se koukalo hezky, hlavou mi šlo, co všechno by se s ní dalo dělat, její malej bráška mě nesral, což je u dítěte zázrak a její křáplá máma mě naopak srala celou dobu. Týpek co si hrál na Dobbyho a snažil se blondýně do baráku strčit ponožku, byl...úsměvnej. Bubuška vrčí ze tmy, ale jak se rozsvítí hned je tááákhle malá a s pištěním prchá do prdele, což ve mně vyvolávalo záchvaty smíchu (viz pár řádků vejš) . Super komedie ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • V domě Rebbecy (Teresa Palmer) si můžeme povšimnout také plakátů skupin Ghost a Slayer. (Dave24)
  • Na začátku film, když si Paul (Billy Burke) na obranu bere baseballovou pálku z vitríny, si můžeme všimnout figurky, vzhledově identickou s tváří z původního krátkometrážního Lights out (2013). (Kejf.)

Související novinky

Rock vs. Superman?

Rock vs. Superman?

12.04.2017

Zvěsti o tom, že se v roce 2019 dočkáme čtyř batmanovských filmů, už byly hlasitě popřeny. Plány DC vesmíru jsou očividně jiné, a jak možná víte, rozhodně počítají s Dwaynem Johnsonem. Rock si… (více)

Reklama

Reklama