Reklama

Reklama

Zhasni a zemřeš

  • USA Lights Out (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Když Rebecca odešla z domova, myslela si, že za sebou nechala i své strachy z dětství. Když v době dospívání zhasla, nebyla si nikdy úplně jistá, co je skutečné a co není ... a nyní její bratříček Martin prožívá stejně nevysvětlitelné a děsivé události, které kdysi vystavovaly zkouškám její příčetnost a ohrožovaly její bezpečnost. Znovu se objevila děsivá bytost tajemně propojená s její matkou Sophií. Ale tentokrát, s tím, jak se Rebecca přibližuje k odhalení pravdy, je třeba si přiznat, že životy všech jsou v ohrožení... jakmile se zhasnou světla. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (15)

Trailer 3

Recenze (597)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Definoval bych to jako fajnový thriller s prvky hovoru, samozřejmě jako vystřižených z Wanovy dílny. Solidní 80mintová jízda s vnadnou Teresou Palmer, která čelí nebezpečí, ač bolestivě generickému, ovšem patřičně tajemnému a celé je to svižně natočené, má to spád a uplyne to jako voda. Takhle by se měly točit všechny moderní duchařiny, ačkoliv by se občas i mohlo více zatlačit na pilu, ovšem u Lights out je vidět sražení rozpočtu na minimum, takže vlastně spokojenost. Pokud se i nadále bude pokračovat v podobném trendu, rád budu u toho. BTW : Lepší než totožně pojmenovaný kráťas, na který jsem si vzpomněl že jsem ho viděl až po zhlédnutí tohoto, ovšem díky němu vznikl i tenhle film...8/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že bol Sandberg u mňa s tými kraťasmy ako na hojdačke, tak nejak som mu v prípade celovečerného projektu "Lights Out" veril. Na úvod treba povedať, že sa zrejme len sťažka vyhne porovnávaniu s "Kondžuringom" od doktora docenta Wana. No taktiež na záver treba skonštatovať, že si obaja idú svojou vlastnou cestou. Poslednú dobu sa mi naozaj darí. Načo sa siahnem, to stojí zato (ešte keby to tak platilo v prípade žien). "Lights Out" je bezpochyby jeden z najatmosferickejších hororov vôbec - nie len terajšej doby. Klobúk dolu ako sa s podaktorými scénami doslova vyhrali. A že ich nebolo málo. Za 80 minút viac než dosť, pričom samotný počin nabral na sile najmä vďaka krátkej stopáži. Doslova by sa dalo povedať, že "nemá čas" nudiť. Lakačky napriek tomu, že ich divák môže predvídať, dostatočne plnia svoju úlohu. Jediný dôvod, prečo som nesiahol na piatu hviezdu bol fakt, že ma podaktoré atmosferické pasáže akosi minuli, čo však (zrejme) možno pripísať množstvu odsledovaných hororov. Každopádne, do " Lights Out" sa oplatí investovať tých nekresťanských 5 € - 80% ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

"Zhasni a zemřeš" - v ložnici rajcovní, v kině o nervy. Plusy? Nádherný strašidýlko, pěkná sestřička, fajn nápady a pár prďanců v trenýrkách. Mínusy? Kolektivní chování postav ve stylu "chci pojít co nejdřív" a v průměru čtyři odstávky proudu městské elektrárny na jednu noc. Strachu se přece nemusí tak okatě chodit na ruku... ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tak jako Don't Breathe mělo být i Lights Out hororovou událostí roku, minimálně co se hororů komerčních a pro většinového (čti nehororového) diváka týče. A stejně jako Smrt ve tmě je i Zhasni a zemřeš (Satanova noho, to jsou zase český názvy, distributore, distributore, návštěvu s motorovou pilou na tebe) vyloženě průměr- kvituju jakous takous originalitu (nebo aspoň pokus o ni), ale jinak nic, co by vás přinutilo nedýchat nebo aspoň rozsvítit (chápete, snaha o symboliku s originálními názvy, hehe). Ale samozřejmě za všechno může James number Wan, páč tu laťku současných hororů nastavil kurevsky vysoko... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nedoufal bych, že Lights out bude letos obhajovat přední příčky v hororech. Trailer na mě působil lehce nevýrázně, ovšem samotný film patří mezi to nejlepší, co jsme mohli v kinech za posledních pár let vidět ( nepočítajíc Conjuring). Sandberg už od úvodních minut nastolí neúprosné tempo a valí na nás jednu lekačku za druhou, kde divák má na vydechnutí maximálně 5 minut, což je největší plus. Naposled takové tempo nastolilo Drag me to Hell. Nápad je velmi funkční, kdykoliv je tma je nebezpečí na blízku, o všechny postavy má divák strach, poněvadž jim vskutku jde o život a samotný duch byť je většinou ve tmě tak jde z něj strach, vydává znepokojivé zvuky a hlavně je na scéně velmi často. Plusem jest i půl hodinové finále s nečekaným zvratem,což z Lights out zkrátka dělá intenzivní 80 minutovou podívanou, která musí sednout každému, kdo je v hororech alespoň trošku doma. Conjuring působí lepším dojmem, co se týká příběhu, vizuálu a výpravy, kdežto Lights out vsadilo pouze na strašení a vyšlo to.Story 6/10, Atmosféra 9/10, Gore 4/10, Vizuál 7/10, Akce 8/10, Napětí 9/10,Humor 3/10. Zábavnost 8/10, Lekačky 9/10. 85% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • V domě Rebbecy (Teresa Palmer) si můžeme povšimnout také plakátů skupin Ghost a Slayer. (Dave24)
  • Režisér David F. Sandberg je zvyklý si vypomáhat při produkci a vymýšlet nejrůznější způsoby, jak udělat věci jednoduše a levně. Například aby bylo vidět, jakým směrem se bubák dívá, měl mít mírně svítící oči. To by bylo jako vizuální efekt moc drahé, a tak prostě přilepil herečce na oční víčka odrazky. Některé vizuální efekty si ale dělal režisér sám. (Gypaetus)

Související novinky

Rock vs. Superman?

Rock vs. Superman?

12.04.2017

Zvěsti o tom, že se v roce 2019 dočkáme čtyř batmanovských filmů, už byly hlasitě popřeny. Plány DC vesmíru jsou očividně jiné, a jak možná víte, rozhodně počítají s Dwaynem Johnsonem. Rock si… (více)

Reklama

Reklama