Reklama

Reklama

Zhasni a zemřeš

  • USA Lights Out (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Když Rebecca odešla z domova, myslela si, že za sebou nechala i své strachy z dětství. Když v době dospívání zhasla, nebyla si nikdy úplně jistá, co je skutečné a co není ... a nyní její bratříček Martin prožívá stejně nevysvětlitelné a děsivé události, které kdysi vystavovaly zkouškám její příčetnost a ohrožovaly její bezpečnost. Znovu se objevila děsivá bytost tajemně propojená s její matkou Sophií. Ale tentokrát, s tím, jak se Rebecca přibližuje k odhalení pravdy, je třeba si přiznat, že životy všech jsou v ohrožení... jakmile se zhasnou světla. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (597)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní horůrek, který na jedné straně disponuje opravdu luxusními lekačkami (lekl jsem se dokonce i tehdy, kdy jsem věděl, že lekačka přijde) a výborným budováním mrazivé atmosféry a na straně druhé se tyčí nepříliš atraktivní a snad i lehce odfláknutý děj, což je v mých očích odborníka obrovská škoda. Jednotlivé charaktery jsou opravdu jen lehce načrtnuty a divák si k nim nemá šanci vytvořit jakýkoli vztah. Herečky nejsou zrovínka nejsympatičtější, ale na hororové standardy to bohatě stačí. Ten nápad, ať už byl ukradnut kdekoli, se zlou Diankou řádící výhradně ve tmě, byl více než fajn. Nevím, jak to vnímají ostatní diváci, ale hrozně rychle tento horůrek vyšumí z paměti. Bezprostředně po jeho zhlédnutí nemáte sebemenší potřebu si rozsvěcovat po cestě na toaletu. Věřím, že nad tímto snímkem ukápne slina nejednomu hororovému nadšenci, protože po hororové stránce vše šlape celkem obstojně. Jen už neukápne slina nikomu dalšímu, protože právě hororová stránka byla tou jedinou fungující. Já bych to viděl na pěknější tři kusy. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Fantastický ale fakt fantastický námet. Že ešte nikomu nenapadlo variovať základnú tému hororov - zlo útočí "len" po tme. Ľakačky sú bravúrne, hra so svetlom a tmou nádherná a aj tá backstory je viac než zaujímavá. Problematické je všetko ostatné, čo to má spájať. Totižto film je pomerne krkolomne vyrozprávaný. Napríklad tajomstvo je antiklimaticky vyrozprávané uprostred filmu a postavy a ich vzťahy sú síce zaujímavo načrtnuté, no chýba im hlbšie rozvinutie. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Taky se vám stává, že vidíte povedený hororový kraťas a říkáte si, že je škoda, že to není celovečerák? V případě "Lights Out (2013)" byly mé prosby vyslyšeny a po necelých třech letech dostal mrazivý námět plnohodnotnou stopáž. Zhasínání & rozsvěcení sice funguje i nadále (jaj!), ale co je to platné, když je *SPOILER* vrčící duch psychopatické holky s nesnášenlivostí na světlo a hlasem Satana *SPOILER* tak neskutečně otravný, že je veškerý strach ta tam? ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

"Krátký film Davida F. Sandberga v celovečerním formátu!" ___ Strhující hororový námět, kterému ovšem uškodil samotný scénář. Což bylo na jednu stranu předvídatelné, když tříminutové video roztáhnete na hodinu a půl! ___ Hororoví fanoušci, kteří prahnou po hororové atmosféře plné hlasitých lekaček, milionu záběrů na pokoje a chodby v pusto černé tmě, jež mají nahánět strach a atmosféru, budou jistě spokojeni. Ovšem ti, kteří mají rádi hororovou atmosféru skloubenou s příběhem (viz. The Conjuring 1+2, Sinister, Žena v černém) nebudou nejspíše skákat metr dvacet, jako převážná většina. Každopádně Zhasni a zemřeš (hodně debilní český překlad) své hororové kvality určitě bezpochyby má! Buduje si atmosféru od prvních minut, což se u moderních hororů hodně cení! ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Horor roku. Komorní story se suverénní řemeslností a nápaditostí děsí hned na dvou frontách - jednak staví na strachu ze tmy, druhak je tu pro mě mnohem horší strach z matky, propadající se před očima svého bezmocného dítěte do šílenství. To je asi nejděsivější situace, jaká v reálném životě může existovat - když se proti nám obrátí ti, kteří nám dali život a jsou nám nejblíž a to dokud jsme na nich ještě zcela závislí. Kromě pečlivě pravidelného a velkorysého dávkování napětí a hrůzy tvůrci nezapomněli ani na jasně načrtnuté, inteligentní a sympatické postavy a tak je komu fandit a o koho se bát a ve finále jsem dokonce zamáčkl slzu dojetí. Celou dobu to vzorově funguje a je to velmi sympatické. Snad jen ty "volume-prudce-doprava-lekačky" bych oželel a trochu mě zmátly ty nápisy ve sklepě. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • V pokoji Rebeccy (Teresa Palmer) visí plakát skupiny Avenged Sevenfold s jejich nejznámější písničkou "Hail To The King". Režisér filmu David F. Sandberg je jejich velkým fanouškem. (Yoshitsune)
  • Film je natočen podle úspěšného krátkometrážního snímku Lights out (2013). (machmej)
  • Na začátku film, když si Paul (Billy Burke) na obranu bere baseballovou pálku z vitríny, si můžeme všimnout figurky, vzhledově identickou s tváří z původního krátkometrážního Lights out (2013). (Kejf.)

Související novinky

Rock vs. Superman?

Rock vs. Superman?

12.04.2017

Zvěsti o tom, že se v roce 2019 dočkáme čtyř batmanovských filmů, už byly hlasitě popřeny. Plány DC vesmíru jsou očividně jiné, a jak možná víte, rozhodně počítají s Dwaynem Johnsonem. Rock si… (více)

Reklama

Reklama