Reklama

Reklama

Zhasni a zemřeš

  • USA Lights Out (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Když Rebecca odešla z domova, myslela si, že za sebou nechala i své strachy z dětství. Když v době dospívání zhasla, nebyla si nikdy úplně jistá, co je skutečné a co není ... a nyní její bratříček Martin prožívá stejně nevysvětlitelné a děsivé události, které kdysi vystavovaly zkouškám její příčetnost a ohrožovaly její bezpečnost. Znovu se objevila děsivá bytost tajemně propojená s její matkou Sophií. Ale tentokrát, s tím, jak se Rebecca přibližuje k odhalení pravdy, je třeba si přiznat, že životy všech jsou v ohrožení... jakmile se zhasnou světla. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (15)

Trailer 3

Recenze (597)

POMO 

všechny recenze uživatele

Škoda toho poňatia čoby radovej žánrovej jednohubky, pracujúcej s ohranými klišé, so stopážou komédií s Lesliem Nielsenom. A škoda slabého rozpracovania postáv. Zrúda Diane má väčší potenciál, sama o sebe je desivejšia než ktorýkoľvek výjav z Wanovych režijných majstrštykov. Scény s ňou sa vyvinú z priebežného mravenčenia do veľmi intenzívneho finále. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak sem zašel, do kina na horor "Zhasni a zemřeš", příznačný název že, no po pěti minutách, v sále zhasly a já očekával to nejhorší. Sandbergův kraťas, Lights Out se mi líbil za tři a nic moc, to tedy nebylo. Však na jeho první, celovečerní film sem vyrážel s nadšením a povedlo se to na sto procent. Navíc film netrpí, žádným klasickým hororovým neduhem, jak to bývá zvykem, Viz The Conjuring 2 ani ten film nemusím vidět, abych věděl co a jak, a jak to skončí. Však tenhle film se vymyká konvencím, postavy se chovají inteligentně a to všechny, tohle už dlouho ve filmu nebylo. Zdejší bubák, nebo spíš bubačka, je tedy dost nehezká a taky dost chytrá. Co se týče úrovně děsu, tak je to lepší než by jeden myslel, a i na to gore dojde, sice je ho málo, ale brutální to je dost. Ještě k postavám, tak nějak sem si tipoval, jak budou postavy umírat a to větší překvapení, bylo tak jak to bylo. Neni to sice žádná Čarodějnice, která hraje hlavně na psychiku diváka, ale je to až nečekaně dobře povedený horor, který má výbornou atmosféru a ještě skvělou herečku Teresu Palmer v hlavní roli, je výborná . ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Zhasni a možná už nerozsvěcuj. Houby prý ale rostou, tak ať nejsem nefér, tady se také solidně urodilo. Ač je zápletka jednoduchá, má poměrně silný dopad. A o to v hororech jde. Strach ze tmy bude vždycky táhnout, navíc když tvůrci připravili snesitelně krátkou stopáž, siluetu s dlouhými prsty představili velmi brzy a před kameru postavili sličnou Teresu Palmer, může to fungovat. Výborně se tady navíc pracuje se světlem, komorní pojetí tomu také sedí. Takže bacha na maminčiny kamarádky. O pokračování nestojím, ale určitě se před námi představuje to lepší, co se v žánru letos urodilo. Jen to strašně rychle vyšumí z hlavy. Přitom ve sbírce mám horory, které z ní jen tak nedostanu. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Dost podobné Mamá, s níž Lights Out sdílí osud celovečeráku vzniklého na základě krátkého filmu. S příměsí Darkness, Kruhu a kdoví kolika dalších hororů poslední doby. Nejlepší atmosféru měla první scéna s Martinovým otcem, pak už to žádná sláva nebyla. Klasické pátrání po minulosti v lékařských a jiných záznamech, odhalení dávného tajemství spojeného s původem bubáka, účast policie jako předkrmu, klasické "může to být nebezpečné, co kdybychom se rozdělili" a tak dále. Aspoň to řešení bylo v rámci nastavených pravidel logické a doufal jsem, že to skončí přesně takhle. Za mne spíš mírný podprůměr. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nedá se svítit. Podobně intenzivní a originální lekačku jsme v kinech snad ještě neměli a těžko si v dnešní hororové konkurenci představit účinnější způsob, kterak divákům maximálně znepříjemnit návrat domu potemnělými ulicemi. Od začátku se jede na plné obrátky a bez zbytečných řečí je nám servírována inteligentní duchařská zápletka okořeněná tak hustou atmosférou a natolik děsivým bubákem, že bych si i zachrochtal blahem nemít ze samé nervozity stažené hlasivky. Plus bezchybná gradace, díky níž zlo nepřestává ani ke konci děsit, rozumná stopáž a samozřejmě naprosto odzbrojující kráska Terasa Palmer, jejíž zásluhou jsem ani nedýchal i v těch méně vypjatých scénách. Zbytečné si stěžovat a skuhrat, víc už snad chtít ani nemůžeme.... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Režisér David F. Sandberg je zvyklý si vypomáhat při produkci a vymýšlet nejrůznější způsoby, jak udělat věci jednoduše a levně. Například aby bylo vidět, jakým směrem se bubák dívá, měl mít mírně svítící oči. To by bylo jako vizuální efekt moc drahé, a tak prostě přilepil herečce na oční víčka odrazky. Některé vizuální efekty si ale dělal režisér sám. (Gypaetus)
  • V domě Rebbecy (Teresa Palmer) si můžeme povšimnout také plakátů skupin Ghost a Slayer. (Dave24)

Související novinky

Rock vs. Superman?

Rock vs. Superman?

12.04.2017

Zvěsti o tom, že se v roce 2019 dočkáme čtyř batmanovských filmů, už byly hlasitě popřeny. Plány DC vesmíru jsou očividně jiné, a jak možná víte, rozhodně počítají s Dwaynem Johnsonem. Rock si… (více)

Reklama

Reklama