Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve městě Blaviken přivítají Geralta nepřátelští obyvatelé a mazaný mág. Království Nilfgaard se rozhodne dobýt Cintru a Ciri vidí, jak se její svět začíná hroutit. (Netflix)

Recenze (145)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY K TÉTO EPIZODĚ! Amatérismus. Jak na poli scénáristiky, tak na poli režie, střihu i herectví (čestná výjimka - Lars Mikkelsen - Stregobor). CGI je špatné a ještě větší hrůza je, co provedli s Lvicí z Cintry. Ano, odehrává se to zhruba podle knížek, respektive zatím povídek, ale odehrává se to podle předlohy tím způsobem, jakým by děj podalo asi jedenáctileté dítě. "Tahle knížka pojednává o Geraltovi z Rivie, je to super cool týpek, kterýho si lidi najímaj, aby zabíjel monstra. Jednou přijde do vesnice Blavikenu, kde ho starší týpek - čaroděj, kterej žije ve věži, poprosí, jestli by mu nehelpnul s holkou, co se narodila při zatmění slunce a je proto špatná. Geralt odmítne. Pak ho ta zakletá holka poprosí, jestli by jí Geralt nehelpnul s tím čarodějem a on odmítne i ji. Pak se s ním ta holka vyspí, Geralt ráno holku a její kumpány zabije a lidi z Blavikenu ho za to odsouděj. A od té doby se mu začne přezdívat 'Řezník z Blavikenu'." Jako je to zhruba shrnutí děje jedné z počátečních Sapkowskiho povídek, ale je to shrnutí povrchní, úplně osekané, bez jakéhokoli přesahu a bez prostoru k zamyšlení nad morálkou, nad lidskou povahou, nad dobrem a zlem. Je to okleštěno o to, co především dělá Zaklínače Zaklínačem. Linie s Ciri je příšerná a nudná, nic nevypovídá ani o Cintře, ani o povaze její babičky Calanthé. Dialogy většinou zní jako nabubřelá heslovitá zobecnění, hodící se nanejvýš do trailerů, a ne do přirozeného rozhovoru. A Henry Cavill fakt neumí hrát... Celé to působí jen jako ochotnické divadlo, levné a na efekt. Bez hloubky, bez vykreslení jediného charakteru. Srovnání s GoT nechápu. Pusťte si znovu první sérii Hry o trůny, když si nepamatujete její epičnost, její úroveň, její uměleckost, její velkolepost, moudrost jejích dialogů a hutnou středověkou atmosféru, čili vše, co tady té slátanině chybí. Slabé 2*. PS: Četla jsem všechny knížky o Zaklínači, kromě Paní jezera a Bouřkové sezóny, ty mě teprve čekají, a hrála jsem Zaklínače 2 (dvakrát) a Zaklínače 3 (třikrát), takže si připadám jako člověk, který se ve světě Geralta z Rivie už vcelku dost orientuje, a je tedy dostatečně erudován k tomu, aby mohl kritizovat tuto seriálovou adaptaci. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný start ihned vtáhne diváka do děje. Henry Cavil stvárňuje svoji roli dokonale a moc se mi líbilo jak to na závěr natře skupině zbrojnošů, což je dost možná nejlépe zpracovaná bojová scéna vůbec. Bitva v Cintře působila bohužel trochu uspěchaně a stejně tak přípravy na ni, ale hlavní postavy si mě hned získaly, i přes to, že hned umřely. Jinak asi nemám výhrady. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Páčila sa mi celková pochmúrnosť. Drsnosť ma paradoxne skôr rušila, bola miestami zbytočne explicitná (do parádnej, ale bohužiaľ veľmi krátkej pouličnej rúbanice sa hodila, ale inde ani nie). Henry Cavill fajn, ale prekvapivo dosť... neviditeľný? Náznaky toho, že nepôjde len o osamelého vyvrheľa, ale o politicko-vojnové pletky ma neskutočne nudili. ()

WathanajX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznávám, že jsem kdysi tuhle počítačovou hru milovala. Bohužel jsem se ale nedostala více ke knižní předloze. Žánrem je mi tento seriál velice blízký, a i když nejsem nikterak spokojená s výběrem hlavní postavy, přesto jsem to musela vidět. Také bych ráda sama nějak zhodnotila tohoto nového konkurenta Hry o trůny. Klady: Atmosféra je tajuplná správně temná a prostředí dokonalé od krajiny až po město. A i když to hned na začátku nerada přiznávám, i Henry Cavill se zatím jeví jako jedna z těch lepších voleb. Zaklínač je přesně takový nemilosrdný zabiják, jak ho známe ze hry a zatím na veškeré bojové scény je opravdu radost pohledět. Tady je znát náročná příprava a ta se rozhodně vyplatila. Dialogy až na maličkosti ujdou. Zápory: A máme to tu hned na začátku. Nevěděla jsem, jestli jen špatně vidím, nebo je ta příšera opravdu tak umělá. CGI efekty tady udělaly pěkných pár kotrmelců, a to je opravdu škoda. Kde se stala chyba těžko říct, ale vážně mi to občas nepřipadalo jako efekty, na který by v dnešní době měli být tvůrci hrdí. Co považuji za další mínus je vhození diváka do někomu naprosto neznámého světa a nechat ho ať si zkusí si v tom udělat pořádek sám. Ne tak takhle to u mě bohužel nefungovalo. První díl mi přišel jako šílený přeplácaný chaos zatím nedávající valný smysl. Postavy přicházejí a odcházejí, aniž bychom se o nich vůbec něco mohli dozvědět, a to je dost velká škoda. Uvidíme co dál… Hodnocení: (slabší 4*) za slušnou atmosféru a bojové scény ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No páni. Nečekal jsem moc, a navzdory všeobecně vysokým očekaváním jsem měl laťku hodně nízko, ale jestli má být Witcher chlouba Netflixu a konkurence velkým konkurenčním seriálům, tak tohle zatím vypadá jako boj Davida a Goliáše. Do očí bijící low budget scény, nudné obsazení a kamera, špatně napsané postavy, chybí mi tam zajímavě uchopené prostředí a přirozené seznámení s postavami. Cit pro látku a trochu zručnosti. Jeden z nejhorších pilotních dílů, co jsem viděl. Mírný optimismus ale přesto zůstává, byly tam určité nadějné záblesky. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (14)

  • Ciri (Freya Allan) se narodila v roce 1250 a na začátku příběhu je jí 13 let. První série končí, když je jí právě 13 let. (Geralt z Rivie)
  • Spolu s Renfrii byla přeobsazena celá její banda, kde původní herce nahradili profesionální kaskadéři. Až na postavu Nohorna (Packy Lee). (Geralt z Rivie)
  • Postava fojta (něco jako starosta nebo rychtář) je oproti knižní předloze ze seriálu zcela vynechána a nahrazena jeho dcerou Marilkou (Mia McKenna-Bruce). (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama