Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve městě Blaviken přivítají Geralta nepřátelští obyvatelé a mazaný mág. Království Nilfgaard se rozhodne dobýt Cintru a Ciri vidí, jak se její svět začíná hroutit. (Netflix)

Recenze (145)

Blowler 

všechny recenze uživatele

Velice slušný úvod do světa, který zbožňuji už řadu let. Henry Cavill jako Geralt působí přesvědčivěji, než jsem se vůbec odvážil doufat a to je pro mě to nejdůležitější. Nezprasili hlavní postavu. Stejně tak oceňuji soubojovou choreografii a hudební doprovod je naprosto famózní. Je mi jasný, že dřív nebo později narazím na nesrovnalosti mezi mými představami a způsobem filmového zpracování, ale tomu se vyhnout nelze. Zatím spokojenost. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začiatok konca vyzerá ako začiatok série a koniec série a akoby medzi tým nič nebolo. To nie je kritika, skrátka len tvorcovia chceli zaujať hneď pilotom vysoko očakávaného projektu a tým pádom ponúkli množstvo brutálneho násilia, veľkú bitku a nečakané úmrtia hneď na začiatok. Na mňa to fungovalo, len mi to stále atmosférou pripomínalo viac GoT ako niečo exkluzívne nové. Knihy som nečítal, ani nevidel celovečerné filmy. ()

Reklama

Wallis3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hvězdy jsou za zaklínačovy fajty a příjemný hudební doprovod, ale tady to končí. Dialogy hloupoučký, několikrát omílající to stejné dokola. Dítě osudu úplně pohřbili, nemyslím si že by to měla královna Cintri takhle vyslepičit a pochybuju, že toto dojde vysvětlení, ať už se to má držet předlohy nebo ne, měli by tvůrci zachovat jisté dekórum. Vypálení Cintry přišlo až příliš a zbytečně brzy!!!! První dojem to na mě valný neudělalo, spíš to vypadá, jako takový ty seriály, třeba Pod Kupolí od Kinga, které si vzaly jen název a šly vlastní cestou. Nuž uvidíme, co bude dál! ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl a už teď to miluju! Nehrál jsem hry, nečetl knížky ( ale někdy bych rád ), i tak se mi to neskutečně líbí. Henry Cavill je v roli Geralta výborný, a s mečem to umí náramně, Furdík nelhal, Cavill je nejlepší šermíř, kterého kdy viděl. A na mně neskutečně zapůsobil, zíral jsem s otevřenou pusou. Vizuálně je to pěkné, ale cítím, že by Netflix mohl dát do tohohle seriálu více peněz, což by se mohlo zlepšit v další sérii. Hudebně velmi dobré. Celá část kdy Ciri opouští svoji babičku mě dostala. Opravdu to na mě zapůsobilo, měl jsem husinu. Tenhle seriál má obrovský potenciál, a věřím, že to naplní. Zatím velká spokojenost. :) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zase se mi potvrdilo, že čím větší mám očekávání, tím horšího díla se dočkám. Viděl jsem trailer k seriálu a čekal jsem naprostou příšernost, ale první epizoda mě vcelku mile překvapila. Vážně jsou herecké kvóty dobrým nápadem? Vždycky, když se objevil v záběru ten černoch v brnění, chechtal jsem se jako blázen, což úplně pokazilo dramatický nádech některých scén. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (14)

  • Spolu s Renfrii byla přeobsazena celá její banda, kde původní herce nahradili profesionální kaskadéři. Až na postavu Nohorna (Packy Lee). (Geralt z Rivie)
  • Geralt (Henry Cavill) oplývá schopností sesílat tzv. „znamení“, z nichž jsme v díle mohli vidět Aard (odražení nepřátel) či Axii (uklidňující znamení). (NiWi)
  • Změněn byl závěrečný souboj. Původně se souboj odehrával přímo na zalidněném tržišti, zatímco finální souboj se odehrával v uličce mezi domy a bez přítomnosti většího množství prostého lidu. Knize odpovídal původní verze souboje, protože Renfri (Emma Appleton) v ní hrozila tím, že dokud Stregobor (Lars Mikkelsen) nevyjde ze své věže, tak bude zabíjet nevinné lidi. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama