Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Geralt převezme po jiném zaklínači rozdělanou práci v království, které terorizuje divoká příšera. Yennefer si zajistí magickou novou budoucnost, ale za brutální cenu. (Netflix)

Recenze (102)

ACDCKL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší díl řady. Geralt a Striga je to nejlepší, co první série a prozatím seriál nabídl. Povídka je takřka totožná s knihou, Striga z mého hlediska hodně povedená, i linka s Yennefer se znatelně vylepšila. Jediné mínus u mě je obsazení Foltesta (moc starý a nevhodný herec) a nasazení Triss Merigold do děje této povídky, i když je jasné všem čtenářům, že se nepřímo objeví až v bitvě o Soddenský pahorek. 5*. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi slubny zaciatok epizody. Temnejsia atmosfera, herecke zosobnenie Triss tiez fajn. Zial linia s Yennefer a jej premeny a vystupy mi uz uveritelne neprisli. Niektore skratkovite riesenia a dokonca i par kulis a kostymov mi prislo dost rusivych a takmer divadelnych. Samotny suboj prelinany s "pracou estetickeho chirurga", ktory mal byt asi krvavy a sokujuci ma moc nedostal. Dufam, ze tieto nedostatky sa v dalsich dieloch odstrania. Necakal som ich v tomto type serialu. Zacina sa to takmer podobat na spackany Mec pravdy. Dost ma to vyrusovalo. ()

Reklama

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ najlepšia epizóda. Samozrejme, že sa opäť nájde niekoľko vecí, o ktoré sme boli oproti knihe ochudobnení (asi najviac zamrzí úvodný súboj Geralta v krčme, o ktorý nás tvorcovia nepochopiteľne ukrátili), ale aspoň to konečne malo drive vo všetkých príbehových linkách. Ak bude na podobnej úrovni aj zvyšok epizód budem spokojný... ()

Azrail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejlepší díl z prvních tří. První dva jsem hodnotil čtyřmi hvězdami a zde musím do plných. Vynikající souboj se strigou i proměna Yennefer. Konec s Ciri také výborný. A ten špinavý svět Zaklínače...takto přesně jsem si ho při čtení knih představoval! Cavill jako Geralt zatím také výborný, překvapivě jsem si ho okamžitě oblíbil. Nemusí to být megatalentovaný herec, ale toho cynického strohého Geralta zatím ztvárňuje naprosto na výbornou. Jediné, co mi vadí a zřejmě bude vadit i nadále, je herečka Triss. Ta samotná mi nevadí a hrát zřejmě umí, ale takto prostě Triss vypadat nemá. Jinak ale naprosto skvělé! ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne sa dočkáme premeny Yennefer aj pravej Geraltovej práce. Dej s Ciri je veľmi utlačený do úzadia, čo umožňuje intenzívnejšie sústredenie sa na dej ostatných dvoch hlavných postáv. Niektoré dialógy a prvky deja z Geraltovej poviedky o strige boli pozmenené, no celkové vyznenie deja a atmosféry to našťastie nekazí. Konečne desivý tvor, ktorému musí zaklínač čeliť je podporený správnou hororovou atmosférou. Tvorcovia sa bohužiaľ nevyhli klasickému klišé s dosahovaním vypadnutej zbrane, našťastie to nie je veľký kaz epizódy. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Roli purkrabího Velerada v seriálu oproti knižní předloze převzala čarodějka Triss (Anna Shaffer), která ještě u krále v uvedenou dobu nesloužila. (Geralt z Rivie)
  • Z jedné z knih („Bouřková sezóna“), odehrávající se těsně před tímto incidentem, se můžeme dozvědět, že Zaklínač, který byl před Geraltem (Henry Cavill) u krále Foltesta (Shaun Dooley), se jmenoval Brehen a byl přezdíván jako „Kočka z Iella“. Kočky byly zaklínači, kteří zdivočeli, stali se agresivními a často byli najímáni jako žoldáci na vraždy a jiné ohavnosti, proto je možné, že ve věci Strigy selhal. Dále čarodějka Triss (Anna Shaffer) se do dané věci vůbec neměla plést, poněvadž to měli zakázáni všichni mágové i čarodějky přímo Čarodějnou Kapitulou. (Karlosik_4)

Reklama

Reklama