Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Yennefer nedbá na varování a snaží se najít lék, který by jí vrátil, o co přišla. Geralt nechtěně vystaví Marigolda nebezpečí. Pátrání po Ciri nabírá obrátky. (Netflix)

Recenze (71)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak ani tahle epizoda mě za koule rozhodně nechytila. Vše, co zdobilo audioknihu, tak zde naprosto schází. Chemie a napětí mezi Geraltem a Yenn je skoro na bodu mrazu. Obrovská Geraltova snaha o záchranu Marigolda, kterého lze v seriálu považovat za stěží jeho známého - tak ta snad ani nedávala nějaký smysl. Všechno se snaží být tak děsně cool, aby seriál splňoval Netflixácké standardy, ale je to především na úkor toho, že některé pasáže seriálu nedávají pražádný smysl a postavám jejich vazby a vztahy zákonitě není možné uvěřit. Kouzlo dialogů z výtečně napsané knihy zde tak žalostně schází, až je to prakticky k pláči. Opět jsem byl tedy svědkem nelítostného zprznění velmi dobré povídky. Seznámení Geralta a Yenn bylo v knize romantičtější snad víc než Titanic a v seriálu to působí tak uměle a nuceně, až je z toho člověku zle. Dva kousky jsou maximum, které ze sebe jsem schopný vytlačit. ()

stafino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tejto epizóde divák začne pociťovať časovú nesúmernosť a v mnohých prípadoch si až tu uvedomí, že sú naraz používané 3 rôzne časové línie, ktoré nie su nijako badateľne od seba odlíšené. Toto je asi jedno z hlavných negatívov tohto seriálu, ťažko sa v ňom orientuje a to som aj hral hry aj čítal všetky knižné predlohy. 40% ()

Reklama

Solverino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chmm, lepší průměr. Yenefer v seriálu fakt nevěřím, že je čarodejnice, vypadá spíš jako protřelá manipulátorka a zlatokopka = teda trochu sociálně šikovnější ženská. Geralt vypadá furt totálně otrávenej a Marigold je dobrá buzna.... a kolem pořád strašně přečernochováno... černý dryády, černý elfové, černý rytíři, černý čarodějové... no to mě poser, jsem netušil, že v raným středověku bylo v Polsku tolik černochů... to je velký mínus tohodle seriálu. ()

WathanajX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak se nám to dalším dílem tak nějak hezky odlehčilo. Akorát, že to tak nějak dohromady prostě zase nedávalo smysl. Hlavně to až skoro násilné seznámení Geralta s Yennefer. Tím že nějak postrádám znalosti k tomu abych určila, kolik času vůbec v seriálu uplynulo, se ztrácím například v tom, jak dlouho se Geralt s Marigoldem vlastně znají. Troufám si říct, že to (pokud mohu zatím ze seriálu soudit) na nějaké velké přátelství nevypadá, a proto mi snaha Geralta ho za každou cenu zachránit připadá trochu divná. O nějaké chemii mezi Geraltem a Yennefer se navíc nedá ani trochu mluvit. Dialogy tady válí sudy z kopce dolů a co chvíli zavadí o nějaký ten obrovský kámen. K smíchu je opět černý elf a další nová černá tvář zprzněné dryády oblečené jako amazonky ze sekáče. Ale abych to zase tak nekritizovala, musím říct, že jsem se v závěru alespoň trochu nasmála. Hodnocení: (3*) ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Adaptace Posledního přání byla až na pár vyjímek vysoce kvalitní, rozdílů proti předloze tam je hned několik, ale bylo to vcelku fajn. Linka Ciri/Nilfgaard u ní nenajdu ani jedno sebemenší pozitivum. Cahir úplně mimo dějově i charakterově, Fringilla jakbysmet. Ten doppler je úplné plivání na předlohu a svět. Brokilon stejně tak hrozný, dryády jsou úplně mimo po všech možných i nemožných ohledech, tady se tvůrci knihami ani neinspirovali. PS: Adaptace povídky fajn, ale Yen je teda úplně mimo. Charakterově se jí tvůrcům nedaří ani zdaleka přiblížit. Plus ty orgie to byla naprosto zbytečná ulítlost. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (10)

  • Jedná se o adaptaci povídky „Poslední přání“. Na tuto povídku lehce navazuje poslední díl herní série – „Zaklínač 3: Divoký hon“, ve kterém se Geralt spolu s Yennefer snaží zvrátit Geraltovo poslední přání  – aby spolu byli navždy svázáni osudem. Čarodějka chce totiž zjistit, zda je jejich láska opravdová či pouhým důsledkem džinovy moci. (Luicy)

Reklama

Reklama