Reklama

Reklama

Sing Street

  • Irsko Sing Street (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Film se odehrává v Irsku v polovině 80. let, kdy v důsledku nedostatku práce řada Irů opouští zemi a odjíždí hledat štěstí do Anglie nebo Ameriky. Rodiče patnáctiletého Conora (Ferdia Walsh-Peelo) spolu nevychází, hádají se a potřebují ušetřit peníze v napnutém rodinném rozpočtu. Proto se Conor musí přesunout na levnější školu, kde na něj čeká šikana od spolužáků a do oka si nepadne ani s místními učiteli. Zatímco se snad všechno v jeho životě ubírá špatným směrem, potká před školou o rok starší Raphinu (Lucy Boynton), která chce prorazit jako modelka. Aby získal její pozornost, pozve ji na natáčení videoklipu k písni jeho hudební skupiny. Zbývá už jen jediné – založit hudební skupinu a složit nějakou píseň... (Dont)

(více)

Videa (16)

Trailer 3

Recenze (158)

tron 

všechny recenze uživatele

SPOILERY! „Videla si Návrat do budúcnosti?“ – „Videla som všetky filmy.“ Nie je to až také dobré, ako Love Song, ale írske prostredie tomu veľa dáva, texty pesničiek sú zasnené a poetické a polovicu všetkých tých skvelých ksichtov by som chcel vidieť v nejakom novom filme každý rok v nasledujúcom desaťročí. Faktom je, že scenár je miestami nie príliš vydarený. Koniec je možno až príliš otvorený a v podstate všetci členovia kapely, až na speváka, sú iba štatisti, nie sú psychologicky postačujúco prepracovaní a nikto z nich nemá dôstojný koniec, proste zrazu zmiznú z plátna. S pani manželkou sme nepochopili ani moment, v ktorom hrdinov starší brat prisľúbi sólo na koncerte a potom tam bez vysvetlenia nie je. Wtf? Inak ale príjemné prekvapenie, ktoré s pribúdajúcimi minútami (najmä ku koncu) naberá na intenzite a dojákovosti. P.S. – Zachytil som v pár tunajších komentoch názor, že hrdina sa na konci na svoju kapelu vybodol. Pred jeho útekom je jasne povedané, že si berie demo ich nahrávky a do Anglicka cestuje aj práve preto, aby sa kapelu pokúsil predať vydavateľstvu. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[3,5*]     "So, what do you play yourself?"     Potešila ma táto milá komédia (alebo ak chcete, dramédia) o dospievaní, o prvej láske, či o hudbe 80. rokov, ku ktorej cítim nostalgiu, keďže som na nej vyrastal (jasné, Duran Duran naozaj nie sú Beatles, ale v tej dobe pre mňa dosť znamenali). Film ma bavil svojim humorom, ale dokázal ma zasiahnuť aj po emočnej stránke (výborná romantická linka). Postavy stvárnené novými tvárami sú takí správni týpkovia s pôvabnými akcentmi, hlavný hrdina Conor (Ferdia Walsh-Peelo) je sympaťák, ktorému sa dá fandiť, objekt jeho túžby, Raphina (Lucy Boynton), je príťažlivá a iskrenie medzi nimi je ukážkové. Mimochodom, obaja títo mladí herci, vtedy prakticky neznámi, si odvtedy stihli zahrať významné role v oscarových filmoch (CODA (2021), resp. Bohemian Rhapsody (2018)). Potešil ma krásny odkaz na môj milovaný Back to the Future (1985), nepotešil ma ale záver, v ktorom film stráca dych a začína prevládať scenáristická naivita. Preto som sa aj v poslednej štvrtine filmu priklonil k 3 hviezdičkám, hoci som dovtedy bol presvedčený, že dám 4.     "You want to have actual sexual intercourse, right?" "Yeah. What, what?" ()

Reklama

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Jít si za svými sny chce vždy kuráž a odhodlání, i když tenhle dospívací kousek není úplně klasickým příkladem typu těchto filmů. Sice se v něm najde plno běžností (záměrně nechci použít klišé - rodinné poměry, školní tyrani), ale snímek vyhrává dobrým castingem, sympatickou a nevlezlou chytrostí a muzikou. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Namlsaný z Begin again jsem se pustil i do Sing Street, která sice rozhodně nebyla špatná, ale za svým předchůdcem přeci jen trochu zaostávala. Hudba je opět skvělá, i když tentokrát hlavně ta vybraná ze skutečnosti a zasazení do dobového Irska se podařilo. Příběh o vzniku školní kapely, kvůli oslnění holky, mě vcelku bavil. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Tohle byla hodně pocitová záležitost. Režisér John Carney si mě kdysi získal svým Once a jeho Love Song taky nebyl k zahození. A Sing Street si také drží vysoce nastavenou kvalitativní laťku. Tenhle příběh z 80. let z Irska mě hodně moc sedl. Nejen kvůli muzice, atmosféře, ale hlavně kvůli sympatickým hercům a perfektně zahraným postavám. Carney dokáže z herců vydolovat, tak výborně nenucené výkony, že je radost na to koukat. Navíc umí krásně propojovat hudbu s příběhem a díky tomu je muzika stejně důležitá jako obraz a mnohdy je i doslovnější. Navíc má Carney dost chytrých a zajímavých nápadů, díky kterým je film o dost příjemnější a zábavnější. Ferdia Walsh-Peelo je velmi dobrý a má dost talentu, což několikrát prokáže. I ostatní členové kapely jsou dobří, jen nemají tolik potřebného prostoru. Lucy Boynton je perfektní múza. Naprosto jsem chápal hlavního hrdinu, proč to všechno dělá a upřímně jsem mu přál, aby mu to vyšlo. Nejvíce mě ze všech herců překvapil Jack Reynor, do kterého bych to neřekl, že zvládne až takhle dobře hrát. Film má hodně dobrou atmosféru, a natáčení hudební klipů je lahůdka, a nebo taková snová sekvence je parádně natočená. Dost mě překvapilo, jak moc se filmu daří být dětský(na hranici puberty) a dospělý zároveň, hlavně v těch vážnějších momentech, které fungují. Samotné hodnocení filmu bylo pro mě oříšek, ale nakonec jsem nechal vyhrát pocity a proto plná palba. Sing Street je opravdu moc pěkně natočený film, který vypovídá o tom jaké je to být zamilovaný do muziky nebo do něčeho jiného a do jedné holky, která je vaší múzou. Kdo, zažil pochopí. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Ve filmu zazní i songy „The Cure“, „A-ha“, „Duran Duran“, „The Clash“, „Hall & Oates“, „Spandau Ballet“ , „M“, „The Jam“, „Motörhead“, „Joe Jackson“, „The Score“, „Hudson Thames“. (Posheidon)
  • Představitelka Raphiny Lucy Boynton byla pro roli šestnáctileté dívky po castingu nejprve odmítnuta jako příliš stará (v době natáčení jí bylo 21 let), následně jí ale ze studia znovu zavolali a dostala ještě jednu šanci. Podruhé dostala instrukce, že musí vypadat mladší. Lucy Boynton o roli hodně stála a nakonec napodruhé uspěla. (Dont)
  • Otec a strýcové Ferdia Walsh-Peela (představitel hlavní role) chodili na skutečnou školu Synge Street Christian Brothers School. (Hal_Moore)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Johnny Depp a Vražda v Orient expresu

Johnny Depp a Vražda v Orient expresu

01.10.2016

Legendární detektivka od Agathy Christie ožila v letech 2001 a 2010 v televizi, její nejslavnější adaptace ale vznikla v roce 1974. Do vraždy v bájném Orient expresu se tehdy zapletli Sean Connery,… (více)

Reklama

Reklama