Reklama

Reklama

Cesta do fantazie

  • Japonsko Sen to Čihiro no kamikakuši (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Cesta do fantazie je dobrodružný snímek, kde se nesvádějí bitvy, hlavní postava není nadaná nadpřirozenými schopnostmi, ani se zde nesváří dobro se zlem. Vyprávění o desetileté dívce, která se ocitne v roztodivném městě duchů, bůžků a strašidel, se obejde bez schémat a prvoplánových atrakcí sezónních animovaných hitů. Naopak diváky každého věku pohltí a uhrane unikátní vizí svého autora, díky níž každý záběr dýchá roztodivností, hravostí, nápaditostí, ale i melancholií a emotivností. (AČFK)

(více)

Diskuze

cz_maxx

cz_maxx (hodnocení, recenze)

Krnac

Já jsem se celou dobu (tedy asi do poloviny filmu, než jsem začal seekovat) cítil dost podobně jako u Gilliamovy bizarní Krajiny přílivu. Ta byla samozřejmě nechutnější, ale to jádro pocitů bylo stejné. Ono to "podivno", když sklouzne za hranu, je dost odpudivé. U Gilliama to bylo směrem k pedofilii a nechutnostem, u Mijazakiho k něčemu co nedokážu nazvat jinak než drogový výlet. Možná jenom nejsem kompatibilní s japonskou mentalitou (nebavila mě ani Mája v dětství), pročež o tohle dílko ochudím i svoje potomky.

Krnac

Krnac (hodnocení, recenze)

cz_maxx

Ako človek čo sleduje fantasy (západné aj východné) mi toto neprišlo ako zas taký úlet, práveže si myslím deti to vstrebú dosť vpohode.

na příspěvěk reagoval cz_maxx

cz_maxx

cz_maxx (hodnocení, recenze)

Fakt to někdo dokoukal do konce? Kdybych to měl pustit dětem, nejdřív by musely aspoň měsíc brát drogy.

na příspěvěk reagoval Krnac

Krnac

Krnac (hodnocení, recenze)

 K tomuto filmu sa dosť hodí citát so seriálu SG-1.

 

,,Viete aké je to zažiť tú najúžasnejšiu cestu vo vašom živote ale není nikoho kto by vám veril?"

Uživatel Krnac smazal svůj příspěvek.

Laxik

Laxik (hodnocení, recenze)

Zenei

Taky proto není americký animáč totéž co pohádka. ;-)

 

Jinak mě docela zklamaly titulky, co jsem k tomu měl. A to mám dvd ze stánku, není to nic staženého z netu. Ale bylo to přeložené tak nějak uměle.

warv

warv (hodnocení, recenze)

ten kluk ji rekl a slibil ze: jeste se uvidime .Ale  to nebylo pravda a bylo to velice smutne

na příspěvěk reagoval MegSimpson

Lazyt

Lazyt (hodnocení, recenze)

škode že současné filmy od ghibli nevycházejí do kin :( 

Zenei

Zenei (hodnocení, recenze)

KAM sa dokelu hrabe Madagaskar, Doba ľadová, Shrek a všetky podobné americké bláznivé super extra ultra humorné cool americké moderné pseudorozprávky? Pre mňa rozprávka má byť v prvom rade rozprávková (v pravom slova zmysle), plná fantázie, atmosféry, zaujímavého deja, prípadne okorenená štipkou humoru. V rozprávke sa nepotrebujem pozerať na škrečky tancujúce hip hop ani rapujúce ťavy, v rozprávkach chcem snívať, chcem aby boli nádherné a čarovné, aj keď chvíľami aj desivé zároveň. Cesta do fantázie toto všetko spĺňa a radí sa medzi tých skutočne len pár animovaných filmov, ktoré mám rada.

na příspěvěk reagoval Laxik

KangKun

KangKun (hodnocení, recenze)

Chihiro zní jako Jihiro.... ale zas tak otřesný dabing to nebyl. Film je i (hlavně) pro děti - ty těžko budou číst titulky ;D

 (hodnocení, recenze)

Pěkné anime - ale s českým dabingem stojí za nic....

CRYPT

CRYPT (hodnocení, recenze)

Prave jsem tento pocin dokoukal. Musim se podelit o sve dojmy, kdyz mam v hlave chut prispet svuj nazor. Prvni z Miyazakovi tvorby jsem videl jedinecny TOP1 film co jsem kdy videl Princezna Mononoke. Leta pane 10.rijna 2003 - tehda jsem byl jeste mlady usoplesk, ale to co jsem tehda videl bylo neco neuveritelneho. Zanechalo to ve mne obrovsky dojem. A to manga moc neholduji do dneska. Co se tyce CEsty do fantazie, nvm zda-li to je tim ze jsem uz starsi ci to nebyla takova bomba jako Mononoke, takze si plnou palbu 5 hvezdicek sice nevyslouzila, ale byla tomu docela blizko. Animace a graficke zpracovani jak jinak nez vyborne, hudba skvele podkreslovala sceny filmu. Vyhrady mam akorat k pribehu. Vlastne doted nvm co to bylo za svet a jak to ze se tam Chihiro jen tak vzala. Co se tyce jejiho dobrodruzstvi - mozna pro deti to bylo vynikajici, mne pribeh tak nenadchl, ackoliv je zde hojna zapojena fantazie. Konec byl vcelku doscela useknut, Malicka Chihiro poznala ze mezi prasaty nejsou jeji rodice bum bam potkala rodice pred tunelem bum bac auto bylo zapraseno a valilo se asi domu. Nvm no, mozna slo si vic pohrat se zakoncenim jinak velice pekneho snimku. Kazdopadne at si rika kdo chce co chce - verim ze 4 hvezdicky si film jiste zaslouzil pravem, ackoliv popravde na Mononoke Hime asi nic nema. (mozna Pokémoni xD )

Marius

Marius (hodnocení, recenze)

Slovenský dabing prekvapil aj mňa , a to veľmi pozitívne. Samozrejme na originál sa nehrabe ale film napodiv vôbec neprasí.

Nevada

Nevada (hodnocení, recenze)

Slovenský dabing jsem viděla před lety - bylo to moje první setkání s Cestou do fantazie. A i když jsem to viděla pak i v originále, tak se mi líbil velmi.

Idaho

Idaho (hodnocení, recenze)

Slovenský neznám, ale český je tragédie. Jedna pětiletá holčička kvůli němu kupříkladu říká „Džihiro“, namísto „Čihiro“.

breeder

breeder (hodnocení, recenze)

Nádhera. Úplne úchvatné. Prečítal som všetky názory a nechápem ako Niekto môže povedať, že dej alebo postavy nemajú logiku. Som chlap, ktorého niečo len tak nerozhádže, no musím sa priznať, že pár krát som i slzu vyronil, a to už po druhý krát sledovania. Na obrazovke sa stále niečo deje, vtiahne vás to do deja. BTW: mne sa páčil SK dabing. Môžete potvrdiť? Ešte si ho pozriem v JP orig.

Shley

Shley (hodnocení, recenze)

Jeden z nejlepších anime filmů které sem kdy viděl, skvěle propracované, zajímavé postavy a krásný příběh.

HOODY

HOODY (hodnocení, recenze)

Souhlasím s Naslund, také jsem to pochopil stejně. Jinak film byl naprosto parádní, ale stejně mi to přijde jako nejslabší Miyazaki. Osobně mam nejradši jeho starší filmy, jako Tenkû no shiro Rapyuta nebo Kaze no tani no Naushika. Většina lidí píše, jak je CDF jeho nejlepší film, ale podle mě má na tom velikou zásluhu Oscar, díky kterému se tento film dostal k širší veřejnosti a díky tomu pak i ostatní Miyazakiho filmy. Tady pak taky většina lidí oběvila Miyazakiho úžasnou fantazii jako první, takže je pravděpodobné, že se jim to líbí hodně, narozdíl o de mě, jelikož jsem před tímhle objevil pro mě krásnější, úžasně vymyšlený a propracovaný svět v Kaze no tani no Naushika... Ale to je jenom můj osobní názor a doufám, že jsem se nikoho nedotkl :)

Hyena_15

Hyena_15 (hodnocení, recenze)

hej mam to napalene takze to planujem pozriet znova :) ale bude vtom nejaka logika co ste obaja pisali

Naslund

Naslund (hodnocení, recenze)

Spoiler: Bůh pramene, nebo čeho to bylo, tuším neměl žádnou příbuznost s bezobličejovcem. Toho jsem pochopil tak, že přejímá charakter postav, které jsou kolem něj a protože se setkal s hamižným žabákem, tak ho pozřel a začal požírat všechny další ziskuchtivce. Ale je to fantasy, tak není na škodu, když jsou některé otázky otevřené. Jinak s prasatama tam snad není co řešit, když se podíváš ještě jednou.

Idaho

Idaho (hodnocení, recenze)

Nerad bych plácal, už je to nějakou dobu, co jsem to viděl. Ten duch bez tváře byl nějaký bůh tuším řeky a Chihiro ho (ji - řeku) vyčistila. Haku byl také bůh řeky, v níž se Chihiro kdysi topila, ale on ji zachránil, takže k ní získal nějaké pouto. Dokonce se tam o tom mluvilo. Já zas nepochopil moc na konci s těmi prasaty, ale nejspíš mi něco uniklo.

Hyena_15

Hyena_15 (hodnocení, recenze)

Justinian : tak mi vysvetli jaku pointu mali tie sceny jaky zmysel..jaky suvis to malo so zaciatok a s koncom..

Naslund

Naslund (hodnocení, recenze)

No snad ti k něčemu budou, protože lidé obvykle doporučují seriály, co je zrovna nadchly. Teď by ti pravděpodobně každý doporučil něco jiného :-)

BellC

BellC (hodnocení, recenze)

Moc moc děkuju za tolik typů :-) Já na tomhle fil,u prostě ujíždim a dost mě zajímá názor (snad) solidních filmových fajnšmekrů, těch internetovejch recenzí co nestály za nic bylo víc než dost.

Naslund

Naslund (hodnocení, recenze)

Santek: Chápu to správně, že si myslíš, že kdo má mnoho fantazie, tak má rád fantasy? Z mých zkušeností tomu tak bývá, ale rád bych si to od někoho potvrdil.

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

Tady je krásně na hodnocení vidět kdo je bytost s fantazií kdo je naprosto přízemní .-) // Já to viděl 2 roky zpět náhodou, byl jsem z toho naprosto unešený a to jsem nevěděl že nějaký Miyazaki vůbec existuje.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Filmasia 2010 – asijské „best of“

Filmasia 2010 – asijské „best of“

30.11.2010

Letošní festival Filmasia se koná v Aeru 3. - 5. prosince 2010. Uvidíte nové filmy od jmen jako Andrew Lau, Takashi Miike, Hayao Miyazaki, Tsai Ming-liang nebo Kim Ji-woon! Asijský víkend začíná v… (více)

Reklama

Reklama